Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma wint nipt van Matanzas in opener Cubaanse Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma boekte zondagmiddag (28 maart) een kleine 3-2 overwinning tegen titelverdediger Cocodrilos de Matanzas in de openingswedstrijd van de best-of-seven Kampioensfinale van de 60e editie van de Serie Nacional de Béisbol. De Cubaanse Finale wordt in zijn geheel gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus. Game 2 wordt maandag gespeeld.

De Finale had moeten beginnen op 17 maart, maar werd elf dagen uitgesteld vanwege een paar positieve gevallen van het coronavirus (COVID-19) in het team van Granma.

Matanzas bereikte de Finale op 14 maart na winst van hun Halve Finale tegen Leńadores de Las Tunas. Granma was de eerste finalist en bereikte de eindstrijd een maand geleden. Op 27 februari won Granma hun Halve Finale tegen Vegueros de Pinar del Río. Hierna moest de ploeg wachten op de ontknoping van zowel de laatste Kwartfinale als de Halve Finale, die beiden werden uitgesteld vanwege gevallen van het coronavirus.

(28 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Cubaanse Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer aan toernooi op Curaçao. (18 maart)
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)Game 1: Granma vs. Matanzas

In de openingswedstrijd scoorden beide teams een punt in de eerste inning.

In de eerste helft van de eerste inning homerde Yadil Mujica Díaz voor Matanzas met één uit op startende pitcher Lázaro Blanco Matos.

De voorsprong was van korte duur, want Granma kwam langszij in de tweede helft van de eerste inning op Yoanni Yera Montalvo, die het hele duel gooide voor Matanzas. Roel Santos Martínez opende met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op naar het derde honk op een grounder van Osvaldo Abreu Sánchez. Hierna scoorde hij op een opofferingsslag van Raico Santos Almeida.

Granma liet een loper achter op het derde honk in de derde slagbeurt. Yulián Rafael Milán Santos begon toen met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar een strikeout eindigde de slagbeurt.

Granma kwam ook weer in scoringspositie in de vierde. Dit keer begon Raico Santos Almeida met een een honkslag. Carlos Benítez Pérez dreunde de bal hierna diep het midveld in, maar die werd gevangen. Even later stal Santos het tweede honk, maar strandde daar, want de volgende twee slagmensen kregen drie slag.

Maar Granma was succesvoller in de 2e5. De eerste twee slagmensen kregen drie slag, waarna Alexquemer Sánchez Sánchez een tweehonkslag sloeg. Hierna kreeg Roel Santos Martínez vier wijd en beiden scoorden toen volgende slagman Osvaldo Abreu Sánchez een driehonkslag sloeg.

Matanzas werd in de tweede tot en met vierde inning op rij uitgeschakeld. Na 13 opeenvolgende slagmensen te hebben uitgeschakeld gooide Blanco vier wijd op Willian Luis Campillo met één uit in de vijfde. Volgende slagman Andrys Pérez Garcia sloeg een line drive het rechtsveld in voor een honkslag. Luis probeerde het derde honk te bereiken, maakte geen sliding en werd daar uitgetikt door derde honkman Osvaldo Abreu Sánchez na een prima aangooid van rechtsvelder Alexquemer Sánchez Sáchez.

Matanzas verkleinde de achterstand naar 3-2 in de 1e6 toen Aníbal Medina Pérez homerde met één uit.

Maar daar bleef het bij wat de punten betreft in deze wedstrijd. Matanzas kreeg nog maar één honkloper toen pinch-hitter Javier Camero Rodríguez een honkslag sloeg met één uit in de achtste. Maar zijn pinch-runner bleef achter op het eerste honk.

Na tweemaal te hebben gescoord in de zesde werd Granma op rij uitgeschakeld in het restant van de wedstrijd, die maar twee uur en negen minuten duurde. Het was duidelijk een werpersduel tussen Yoanni Yera Montalvo en Lázaro Blanco Matos. Linkshander Yera gooide het hele duel voor Matanzas en stond maar vijf honkslagen toe, terwijl hij elfmaal drie slag gooide. Echter, hij stond met lege handen, want één van de hits die hij tegenkreeg was een beslissende 2-run triple. Rechtshander Blanco gooide driemaal drie slag en stond maar vier honkslagen toe in acht innings. Carlos Santana Santiesteban gooide daarna de negende inning. Hij kreeg drie opeenvolgende nullen en sloot het duel af met een strikeout.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.