Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Jurickson Profar, Xander Bogaerts, Jonathan Schoop slaan honkslagen
English

FORT MYERS / WEST PALM BEACH, Florida / SCOTTSDALE / TEMPE, Arizona (USA) - Op donderdag (7 maart) speelden vijf Nederlandse spelers in een Major League Spring Training-wedstrijd en drie van hen sloegen een honkslag.

Jonathan Schoop (Minnesota Twins) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) stonden beiden tegenover elkaar en sloegen beiden een honkslag. Schoop scoorde ook. Jurickson Profar (Oakland Athletics) sloeg een honkslag, scoorde een punt en sloeg een punt binnen. Spencer Kieboom (Washington Nationals) en Andrelton Simmon (Los Angeles Angels) speelden donderdag ook.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde Boston Red Sox thuis tegen Minnesota Twins en leed een ruime 12-1 nederlaag. Minnesota 'outhitte' Boston met 18-5.

Jonathan Schoop startte als tweede honkman voor het bezoekende Twins en sloeg 1-uit-3 met een vrije loop en scoorde een punt.

Schoop liet een honkslag noteren met één uit in de eerste helft van de eerste inning, maar strandde op het eerste honk.

In de derde inning opende Schoop met vier wijd en zou gaan scoren op een honkslag van Ronald Torreyes. Hij sloeg een grounder in de vierde en zesde inning. Schoop werd vervangen in de 2e6.

Xander Bogaerts startte als korte stop voor Boston en sloeg 1-uit-2. Hij sloeg een pop-fly in de eerste inning en daarna een tweehonkslag in de vierde inning met twee uit, maar bleef toen achter. Bogaerts verliet de wedstrijd in de 1e6.

In deze wedstrijd speelde Dustin Pedroia in zijn eerste wedstrijd voor Boston. Hij startte als tweede honkman en was de lead-off hitter. Hij opende voor Boston in de tweede helft van de eerste inning met een honkslag en scoorde later het enige punt voor zijn ploeg. Pedroia werd daarna vervangen in de 1e3.

Vorig jaar miste de ervaren tweede honkman vrijwel het gehele seizoen vanwege een knie-blessure. De 35-jarige Pedroia speelde toen in slechts drie wedstrijden voor Boston voor wie hij al sinds 2006 in de Major League uitkomt. In 2002 nam Pedroia met Team USA deel aan de Haarlemse Honkbal Week. Destijds, tijdens een wedstrijd tegen Cuba, was Pedroia de korte stop en werd in zijn gezicht geraakt door een harde bad-hop grounder. Pedroia liep daarbij zes breuken onder zijn oog op.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) speelde Washington Nationals thuis en won met 6-4 van New York Mets.

In de 1e7 werd Spencer Kieboom de nieuwe catcher voor Washington.

Met twee uit in de 2e7 kreeg Kieboom vier wijd. Maar de inning eindigde toen hij op het eerste honk werd uitgeschakeld via een pick-off van catcher Thomas Nido. Het was zijn enige slagbeurt in deze wedstrijd.In Scottsdale Stadium in Scottsdale (Arizona) ontving San Francisco Giants Oakland Athletics en verloor met 5-1.

Jurickson Pofar startte als tweede honkman voor Oakland, sloeg 1-uit-3, kreeg vier wijd, scoorde een punt en sloeg een punt binnen.

In de 1e2 kreeg Profar vier wijd met twee uit en bereikte het derde honk op een ground-rule double van Ramon Laureano. Maar de twee bleven achter, want twee pop-flies sloten de slagbeurt af.

In de vierde opende Marcus Semien met een tweehonkslag, gevolgd door een werperswissel. Nieuwe pitcher Carlos Navas stond tegenover Profar en die leverde een puntscorende honkslag af die daarmee een 1-1 stand doorbrak. Met twee uit scoorde Profar zelf op een driehonkslag van Nick Hundley.

Profar sloeg een grounder in de vijfde en een pop-fly in de achtste. Hij werd daarna vervangen in de 2e8.In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) verloor Los Angeles Angels thuis met 6-2 van Los Angeles Dodgers.

Andrelton Simmons startte als korte stop voor Angels en sloeg 0-uit-2 met vier wijd.

Simmons sloot zowel de eerste als de derde inning af met een grounder. Hij kreeg daarna vier wijd in de zesde inning en werd toen vervangen door pinch-runner Jeremiah Jackson.

(7 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.