Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Video: MLB)

Jarige Chadwick Tromp slaat grand slam homerun in Major League Spring Training
English

PHOENIX, Arizona (USA) - Op zondag (21 maart) werd Chadwick Tromp (San Francisco Giants) de tweede speler uit het Nederlandse Koninkrijk die een grand slam homerun sloeg in de Major League Spring Training van dit jaar. Het was ook Tromp's eerste homerun ooit in een Spring Training-wedstrijd, maar niet zijn eerste als een Major League-speler. Tromp sloeg de homerun op zijn verjaardag, want zondag werd hij 26. Op 13 maart sloeg Didi Gregorius een grand slam als speler van Philadelphia Phillies.

Op Camelback Ranch-Glendale in Phoenix speelde San Francisco Giants zondag een uitwedstrijd bij Los Angeles Dodgers. Los Angeles opende de score in de eerste inning toen Corey Seager homerde, San Francisco kwam langszij in de tweede via een homerun van Evan Longoria.

Nadat Los Angeles had gescoord in de tweede inning voegde San Francisco twee runs toe op een homerun van Mike Yastzemski in de derde. Los Angeles scoorde tweemaal in de 2e4 om voor de derde keer de leiding te nemen (4-3), maar werd daarna puntloos gehouden in het restant van het verhaal.

In de 1e5 kwam Giants tot een rally van drie punten, waarvan er twee werden gescoord op een driehonkslag van Yastrzemski, de kleinzoon van Major League-legende Carl Yastrzemski (Boston Red Sox). San Francisco nam daarna meer afstand in de zevende toen Chadwick Tromp zijn grand slam homerun sloeg. San Francisco won met 10-4.

In de 2e4 kwam Tromp in de wedstijd als nieuwe catcher voor San Francisco en de vervanger van Buster Posey. In de 1e6 kreeg Tromp zijn eerste slagbeurt en opende de inning, maar kreeg drie slag van de Dominicaan Dennis Santana, die deze inning gooide.

...Chadwick Tromp slaat zijn grand slam homerun in de 7e inning...
In de 1e7, met San Francisco nu op een 6-4 voorsprong, nam James Pazos de Dodger-pitching over. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Mauricio Dubón. In 2019, als speler van Milwaukee Brewers, werd Dubón de tweede speler uit Honduras die in de Major League speelde. Dubón schoof op na een wilde worp, waarna pinch-hitter Logan Wyatt ook vier wijd kreeg. Pazos volgde met een strikeout, maar kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor pinch-hitter Arismendy Alcántara. De vrije loop voor de Dominicaan leidde tot een werperswissel. Venezolaan José Martinez nam het over en begon met een strikeout. Maar hierna, op een 1-wijd-0-slag count maakte de op Aruba geboren Tromp goed contact en dreunde de bal diep het linksveld in voor een grand slam homerun! En dat verhoogde de stand naar 10-4.

In de negende inning was de Mexicaan Victor González de nieuwe pitcher voor Angeles. Met twee uit kreeg Tromp zijn derde slagbeurt, maar dit keer kreeg hij weer drie slag.

Chadwick Tromp speelde in 2016 in zijn eerste Major League Spring Training-wedstrijd toen hij uitkwam voor Cincinnati Reds. In zijn enige wedstijd kwam hij niet aan slag, maar scoorde wel een punt. Twee jaar later speelde hij in zes Spring Training-wedstrijden voor Cincinnati en sloeg 2-uit-5.

Tromp was een Free Agent na het seizoen 2019, waarna hij in januari werd gecontracteerd door San Francisco. Tijdens Spring Traing van vorig jaar speelde hij in negen wedstrijden en sloeg 3-uit-13. Inclusief de wedstrijd van zondag speelde Tromp dit jaar in 11 Spring Training-wedstrijden en slaat nu 4-uit-21 (.190), waaronder zijn eerste homerun. Hij scoorde tweemaal en sloeg vijf punten binnen.

Op 29 juli vorig jaar maakte Tromp zijn Major League-debuut. In het ingekorte seizoen speelde de catcher in 24 wedstrijden en sloeg 13-uit-61 (.213), waaronder een tweehonkslag en vier homeruns. Tromp scoorde elf punten en sloeg er tien binnen.

Dit seizoen begint Tromp in Triple-A. Op 15 maart werd hij ingedeeld bij Sacramento River Cats.

Tromp tekende zijn eerste profcontract in 2013 bij Cincinnati Reds. In 2016 maakte hij debuut in het Nederlands Honkbal Team met wie hij de titel won op het Europees Kampioenschap, dat toen werd georganiseerd in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. In zijn eerste slagbeurt tijdens dat evenement sloeg Tromp een 2-run homerun. In het volgende jaar, vanwege een blessure, werd Tromp als 'replacement player' toegevoegd aan het actieve Nederland-roster voor de Halve Finale van de World Baseball Classic, maar speelde niet. In 2019 kwam hij voor Oranje uit tijdens de Premier12.

Verder op zondag...

Ozzie Albies sloeg 1-uit-3 en scoorde een punt voor Atlanta Braves in een 11-1 winst tegen Tampa Bay Rays.

Sherten Apostel kreeg vier wijd in zijn enige slagbeurt voor Texas Rangers in een 7-2 verlies tegen Cleveland Indians.

Xander Bogaerts sloeg 0-uit-3 voor Boston Red Sox in een 9-4 verlies tegen Pittsburgh Pirates.

Jurickson Profar sloeg 0-uit-3 met een strikeout voor San Diego Padres in een 4-1 winst tegen Los Angeles Angels. Voor de tweede keer tijdens deze Spring Training was Profar de eerste honkman. In de twaalf wedstrijden waaraan hij tot nu toe deelnam speelde de utility player ook in het linksveld (vier wedstrijden) en midveld (acht).

Jonathan Schoop sloeg 0-uit-2 met een vrije loop en een strikeout voor Detroit Tigers in een 5-3 winst tegen Phidelphia Phillies. In deze wedstrijd was Schoop, die een punt scoorde, de designated hitter.

(21 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Sherten Apostel slaat eerste homerun in Major League Spring Training. (19 maart)
Albies homert, Jansen gooit 3x drie slag in Spring Training. (17 maart)
Albies, Gregorius, Schoop slaan Spring-hits; Tromp naar Triple-A. (16 maart)
Jonathan Schoop speelt in eerste wedstrijd Spring Training. (14 maart)
Didi Gregorius slaat grand slam HR in Spring Training. (13 maart)
Bogaerts & Simmons spelen eerste Spring Training-duel; Apostel naar Triple-A. (13 maart)
Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in MLB Spring Training. (10 maart)
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.