Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Carter Kieboom begint nieuwe seizoen in Triple-A
English

WEST PALM BEACH, Florida (USA) - Carter Kieboom begint het seizoen 2021 in Triple-A. De derde honkman was één van de vijf spelers die op zaterdag (27 maart) door Washington Nationals werd ingedeeld in het team van Rochester Red Wings. De anderen waren rechtshandige werper Kyle McGowin, linkshandige werper Sam Clay, korte stop Luis García en outfielder Yadiel Hernández. Derde honkman Jake Noll werd 'designated for assignment', waardoor hij ook beschikbaar komt voor een andere club of het seizoen eveneens in de Minors zal beginnen.

Met nog een paar dagen te gaan voordat de reguliere competitie op 1 april van start gaat moeten de 30 Major League-teams hun rosters terugbrengen naar 26 spelers. Zodoende moeten de Managers en General Managers beslissingen nemen over welke spelers op de Opening Day-rosters komen te staan en welke spelers het nieuwe seizoen in de Minor League zullen beginnen.

De in Amerika geboren Kieboom was een kandidaat voor de startende derde honkman, maar besloten werd hem meer tijd te geven in Triple-A om meer aan zijn slagwerk te werken. De 23-jarige infielder speelde in 17 Spring Training-wedstrijden en sloeg daarin slechts .133 (6-uit-45) met twee tweehonkslagen en een driehonkslag. Hij scoorde tweemaal, sloeg maar één punt binnen en kreeg 17 keer drie slag. Sinds dinsdag speelde Kieboom in vier opeenvolgende wedstrijden, maar was aanvallend niet succesvol. Hij kreeg drie slag in zijn enige slagbeurt op dinsdag. De volgende dag speelde hij een complete wedstrijd en sloeg 0-uit-4 met een strikeout, maar kreeg ook tweemaal vier wijd. Op donderdag werd Kieboom tweemaal ingezet als pinch-hitter in de zevende en de negende inning, maar beide keren kreeg hij drie slag. En op vrijdag sloeg hij 0-uit-5 toen hij opnieuw een hele wedstrijd speelde, maar kreeg toen ook weer tweemaal drie slag.

Verdedigend doet Kieboom het prima. In de 17 wedstrijden die hij speelde maakte hij slechts twee fouten in 38 kansen (28 assists).

In de voorbije dagen sloeg Didi Gregorius (Philadelphia Phillies) twee homeruns en heeft er nu drie op naam staan in deze Spring Training. Afgelopen maandag sloeg hij een 2-run homerun in een 4-0 winst tegen New York Yankees. Op donderdag sloeg Gregorius een 3-run homerun die een 5-run rally afsloot in de eerste inning, ook tegen New York. In dat duel stond Philadelphia na twee innings met 7-2 voor, maar slechts 7-6 na vijf en 8-6 na zes innings. Er werden vier runs toegevoegd en dus had Philadelphia een 12-6 voorsprong toen de negende inning begon. New York kwam toen tot een rally van zes punten om langszij te komen, maar in de 2e9 won Philadelphia met 13-12, dankzij een 'walk-off single' van de Dominicaan Johan Rojas.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Andrelton Simmons (Minnesota Twins) homerden ook. Bogaerts sloeg een 3-run homerun in een 5-run rally in de derde inning van een 7-6 winst tegen Atlanta Braves op dinsdag. Simmons sloeg op woensdag een solo-homerun in een 7-6 verlies tegen Tampa Bay Rays.

Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) verdiende zijn vierde Hold van het Spring-seizoen op donderdag. Hij nam de pitching toen over in de zesde inning van starter Dustin May. Jansen begon met twee strikeouts, kreeg daarna een honkslag tegen en werd vervangen in een 5-2 winst tegen Chicago Cubs.

(27 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Jarige Chadwick Tromp slaat grand slam HR in Spring Training. (21 maart)
Sherten Apostel slaat eerste homerun in Major League Spring Training. (19 maart)
Albies homert, Jansen gooit 3x drie slag in Spring Training. (17 maart)
Albies, Gregorius, Schoop slaan Spring-hits; Tromp naar Triple-A. (16 maart)
Jonathan Schoop speelt in eerste wedstrijd Spring Training. (14 maart)
Didi Gregorius slaat grand slam HR in Spring Training. (13 maart)
Bogaerts & Simmons spelen eerste Spring Training-duel; Apostel naar Triple-A. (13 maart)
Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in MLB Spring Training. (10 maart)
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.