Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Ray-Patrick Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta Braves
English

KISSIMMEE / FORT MYERS / JUPITER, Florida (USA) - Ray-Patrick Didder homerde en scoorde het winnende punt voor Atlanta Braves op vrijdag (8 maart) in een oefenduel tegen Philadelphia Phillies. Hiermee speelde de 24-jarige Arubaanse infielder wederom een prima wedstrijd in Spring Training voor Atlanta. Hoewel hij geen non-roster player is komt Didder regelmatig in actie voor de ploeg. Tot nu toe heeft hij in acht wedstrijden gespeeld en slaat hij 3-uit-8. Hij scoorde driemaal.

In 2017 speelde Didder in negen Spring Training-wedstrijden en sloeg 1-uit-10, wat een tweehonkslag was. Vorig jaar speelde hij ook in negen wedstrijden sloeg toen 0-uit-6.

Vorig seizoen sloeg Didder vier homeruns in 122 wedstrijden op Single-A en Double-A niveau. De snelle speler sloeg .232 (87-uit-375) met negen doubles, zeven triples en 27 gestolen honken.

Ozzie Albies (Atlanta Braves), Spencer Kieboom, Carter Kieboom (beiden Washington Nationals) en Jonathan Schoop (Minnesota Twins) speelden vrijdag ook....Het fraaie Champion Stadium in Kissimmee...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex in het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) speelde Atlanta Braves thuis en won met 5-4 van Philadelphia Phillies. Atlanta werd met 7-5 'outhit' en stond halverwege de vijfde inning met 4-0 achter, maar draaide het duel daarna om en won. Ray-Patrick Didder speelde een hoofdrol voor Atlanta in de winst.

Ozzie Albies startte als tweede honkman voor Atlanta en sloeg 0-uit-3. Hij sloeg een line drive naar tweede honkman Andrew Romine in de tweede inning, waarna hij drie slag kreeg in de vierde en zesde inning. Hij werd daarna vervangen in de 1e7.

Met een 4-0 achterstand scoorde Atlanta tweemaal in de 2e5, dankzij een 2-run homerun van Cristian Pache. In de zesde werd de achterstand teruggebracht naar 4-3 na een tweehonkslag van Raffy Lopez.

In de 2e7 werd Ray-Patrick Didder ingezet als pinch-hitter en opende met een homerun om er een 4-4 stand van te maken.

Didder bleef in de wedstrijd als designated hitter en kreeg zijn tweede slagbeurt in de 2e9. Pedro Florimon begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Didder. Terwijl volgende slagman Cristian Pache drie slag kreeg stal Didder het tweede honk. Even later scoorde Didder het winnende punt toen een grounder van Austin Riley eindigde in een fout.In Hammond Stadium op het CenturyLink Sports Complex in Fort Myers (Florida) speelde Minnesota Twins thuis tegen Tampa Bay Rays in een wedstrijd die na negen innings met een 5-5 stand eindigde.

Jonathan Schoop was de startende tweede honkman voor Minnesota en sloeg 0-uit-3, maar scoorde wel een punt.

Schoop kreeg drie slag in de eerste inning nadat zijn ploeg tweemaal had gescoord om een 2-1 voorsprong te nemen. Hij kreeg opnieuw drie slag in de derde inning.

Met een 4-2 achterstand kwam Minnesota langszij in de 2e5. Met twee uit sloeg Eddie Rosario een honkslag. Hierna sloeg Schoop de bal het midveld in waar midvelder Emilio Bonifacio een fout maakte. Dat stelde niet alleen Rosario in de gelegenheid te scoren, maar Schoop was ook in staat alle honken af te gaan en scoorde de gelijkmaker.

Schoop werd vervangen in de 1e7.In Roger Dean Chevrolet Stadium in Jupiter (Florida) ging een 'split-squad' van Washington Nationals op bezoek bij St. Louis Cardinals en verloor met 3-2. Alle punten werden gescoord in de eerste inning. Beide Kieboom-broers kwamen in actie voor deze Washington-ploeg.

Spencer Kieboom (die catcher is) kwam in de 2e6 in de wedstrijd en werd toen de nieuwe eerste honkman. Hij kreeg zijn eerste slagbeurt in de 1e7, maar sloeg toen een 'inning-ending force play-grounder'.

In de 2e7 werd Carter Kieboom de nieuwe tweede honkman. Hij sloeg een line drive naar eerste honkman Rangel Ravelo in de eerste helft van de achtste inning.

In de 2e8 maakte de Kieboom-combinatie een uit. Lead-off hitter Tommy Edman sloeg toen een grounder naar Carter, die de bal naar Spencer gooide.

In de negende kreeg Spencer vier wijd met twee uit, wat voor volle honken zorgde, maar de drie lopers bleven allemaal achter.

(8 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.