Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

HCAW wint tweemaal op eerste dag Ringvaart Toernooi
English

HEEMSTEDE - Op zaterdag (31 maart), de eerste speeldag van het jaarlijkse Ringvaart Toernooi, boekte HCAW twee overwinningen.

De Bussumse ploeg kwam tot een 3-0 shutout tegen Hoofddorp Pioniers in hun eerste duel, dankzij een uitstekend heuveloptreden van Dennis Burgersdijk.

In hun tweede wedstrijd won HCAW met 4-3 van organisator RCH-Pinguïns. Met een 3-2 achterstand scoorde HCAW tweemaal in wat de laatste slagbeurt van de wedstrijd zou zijn.

De dag begon met een 3-1 winst van Pioniers tegen RCH-Pinguïns.

Aanvankelijk zou L&D Amsterdam Pirates de vierde deelnemer in dit toernooi zijn. Echter, de vice-kampioen meldde zich woensdag af voor het evenement, omdat de ploeg nog niet in staat is om vier wedstrijden te spelen in één weekeinde wat het oorspronkelijke programma was. Tot nu toe speelde Amsterdam slechts één oefenwedstrijd vanwege de koude weersomstandigheden van de voorgaande weken en ook omdat het thuisveld momenteel niet beschikbaar is vanwege de installatie van een kunstgras-infield.

(31 maart)

Uitslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Competitie

Gerelateerde Artikelen:
Tex Town Tigers verliest opener Mastenbroek Toernooi. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Omron Pioniers wordt 2e op internationaal toernooi. (25 maart)
Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tournament. (25 maart)
Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel. (25 maart)
Quick Amersfoort shuts out DSS in tweede wedstrijd. (25 maart)
Eerste nederlaag Storks in oefenseizoen. (25 maart)
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand om in winst vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Game 1 - RCH-Pinguïns vs. Hoofddorp Pioniers

Hoofddorp Pioniers opende de eerste wedstrijd van het evenement met één punt in de eerste helft van de eerste inning. Nadat de eerste twee slagmensen waren uitgevangen maakte speler/coach Mervin Gario goed contact en sloeg een homerun op starter Lars Broersen.

In de tweede inning begon Joey de Koning voor Pioniers met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde na een wilde worp, maar bleef achter.

Pioniers nam wat meer afstand in de derde slagbeurt door tweemaal te scoren. Rookie Leandro Anasagasti begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder. Met twee uit kreeg Mervin Gario vier wijd en stal het tweede honk. Anasagasti en Gario scoorden daarna beiden toen Jelle Kroft volgde met een honkslag om er een 3-0 stand van te maken.

In de volgende twee innings liet Pioniers een loper achter in scoringspositie. In de vierde bereikte Mark Smit het honk via velderskeus, maar strandde op het tweede honk. In de vijfde kregen Stephen Henson (met één uit) en Jelle Kroft (met twee uit) beiden vier wijd, maar een gedwongen nul sloot de inning af.

RCH-Pinguïns werd hitloos gehouden in de eerste vier innings door Lars Huijer, die achtmaal drie slag gooide. De rechtshander zag drie slagmensen op de honken komen na een fout en een ander via velderskeus, maar slechts één van hen kwam in scoringspositie. Dat was in de 2e4. Daan Groenewoud en Gianni Frolijk kwamen toen beiden na een fout op het honk, maar Huijer volgde met driemaal drie slag.

Ryan Oduber nam de pitching over in de vijfde. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Jaison Gijsbertha, die opschoof na een doorgeschoten bal. Met twee uit gooide Oduber vier wijd op Jeldwin Orman, waarna hij een puntscorende honkslag moest incasseren van Daan Groenewoud, maar daar bleef het bij voor de organiserende ploeg.RCH-Pinguïns - Hoofddorp Pioniers 1-3 (6 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers102000 -353
RCH-Pinguïns000010 -120
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (2-0)48----

Ryan Oduber, SV (1)211211

pitchers RCH-Pinguïnsinn.SOBBHRER
Lars Broersen, L523533

Lars Werkman11----

Homerun: Pioniers: Mervin Gario (1)(1e,solo,op Broersen).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Yme van der Lugt, 1B-Jeroen Rekveld,
3B-André Ficken.
Scorer-Wim Timmer (RCH-Pinguïns).
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede (veld RCH-Pinguïns).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1, Ringvaart Toernooi 2018.
Game 2 - Hoofddorp Pioniers vs. HCAW

In hun volgende wedstrijd liep Hoofddorp Pioniers tegen een 3-0 shutout-nederlaag aan tegenHCAW.

Dennis Burgersdijk gooide een sterke wedstrijd voor de Bussumse ploeg. De rechtshander stond het hele duel op de heuvel en gooide een 6-inning No-Hitter. Burgersdijk, die overkwam van Amsterdam Pirates, miste een Perfect Game door één slagman tot de honken toe te staan via vier wijd.

Na drie nullen op rij in de eerste inning gooide Burgersdijk vier wijd op lead-off hitter Jelle Kroft in de tweede inning. Hierna maakte de HCAW-verdediging een dubbelspel en schakelde Burgersdijk de laatste 14 opeenvolgende slagmensen op rij uit!

HCAW werd eveneens op rij uitgeschakeld in hun eerste slagbeurt door Dion Steijl. De linkshander kreg daarna een punt tegen in de volgende inning. Vince Rooi opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Berend Ruben. De laatste kreeg even later het tweede honk na schijn en bereikte het derde honk op een grounder, maar bleef vervolgens achter.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de derde inning. Jeandro Tromp begon met vier wijd, schoof op na een honkslag van Delano Selassa en een opofferingsstootslag van Roelie Henrique, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Vince Rooi.

HCAW voegde het derde punt toe in de vijfde inning op Alex Valdez, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. HCAW kreeg in deze slagbeurt vier honklopers, maar scoorde slechts eenmaal. Julian Goins begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna Jeandro Tromp eveneens een vrije loop kreeg. De laatste werd uitgeschakeld in een dubbelspel op een grounder van Delano Selassa. Dat bracht Goins naar het derde honk en hij scoorde toen Roelie Henrique het honk bereikte na een fout. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Vince Rooi vier wijd. De twee lopers schoven op na een wilde worp, maar strandden op het tweede en derde honk.


...Links: Dennis Burgersdijk gooide een 6-inning No-Hitter voor HCAW...
...Rechts: Roelie Henrique bereikt het 1e honk voor HCAW na een fout in de 5e inning...
...De eerste honkman is Jelle Kroft en de umpire is Yme van der Lugt...

...Drie linkshandige HCAW-slagmensen: Bryce Cherry, Patrick Bok en Jeandro Tromp...
...De catcher is Damian Melis, de Home Plate Umpire is André Ficken...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)Hoofddorp Pioniers - HCAW 0-3 (6 inn.)
RHE
HCAW011010 -340
Hoofddorp Pioniers000000 -001
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-0)641---
(Dennis Burgersdijk gooit een No-Hitter)

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-2)312322

Alex Valdez3-311-
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Yme van der Lugt,
3B-René Ras.
Scorer-Wim Timmer (RCH-Pinguïns).
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede (veld RCH-Pinguïns).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2, Ringvaart Toernooi 2018.
Game 3 - HCAW vs. RCH-Pinguïns

In hun tweede wedstrijd vandaag kwam HCAW terug van een achterstand en won met 4-3 van RCH-Pinguïns om hun tweede overwinning te laten noteren.

Nadat beide teams op rij waren uitgeschakeld in de eerste inning kreeg RCH-Pinguïns een loper in scorings positie in de tweede slagbeurt op starter Oscar Meuris. Met één uit sloeg Jordan Illis een honkslag en stal het tweede honk. Vorig jaar begon Illis het seizoen bij DSS, maar verhuisde in juni naar UVV. Op het tweede honk werd Illis uitgeschakeld via een pick-off van Meuris.

HCAW opende daarna de score met twee punten in de 2e2 op starter Marvin Brown. Veteraan Vince Rooi begon met een homerun. Hierna raakte Brown volgende slagman Roland Laurens met een worp, waarna vier wijd volgde voor Seb Visser. Even later werd ook Visser via een pick-off uitgeschakeld. Nadat Laurens was opgeschoven naar het derde honk op een wilde worp kreeg Patrick Bok vier wijd. Laurens scoorde het tweede punt toen Kevin Weijgertse volgde met een honkslag.

RCH-Pinguïns pakt een punt terug in de derde inning. Met één uit sloegen Jaison Gijsbertha en Jayzon Allee beiden een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Jedlwin Orman werd geraakt door een worp. Daan Groenewoud volgde met een puntscorende honkslag en dat hield ook de honken vol. Meuris voorkwam meer tegenpunten, want voormalig HCAW-speler Gianni Frolijk sloeg in een dubbelspel.

In de vierde inning scoorde RCH-Pinguïns tweemaal op reliever Timo van Ancum om een 3-2 voorsprong te nemen. Rossini Frolijk (eveneens een voormalige HCAWer) en Jordan Illis sloegen allebei een honkslag en schoven op na een wilde worp. Frolijk scoorde daarna het gelijkmakende punt op een opofferingsslag van Joshua Zara en Joey Kuijsten volgde met een RBI-single om RCH-Pinguïns om voorsprong te zetten.

Nadat HCAW op rij was uitgeschakeld in hun vierde slagbeurt leek RCH-Pinguïns weer tot scoren te komen in de 1e5 op nieuwe pitcher Seb Visser, die de honken vol kreeg. Met één uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Daan Groenewoud, waarna hij Gianni Frolijk met een worp raakte en vier wijd gooide op Rossini Frolijk, zodat alle honken bezet raakten. Een binnenhoog volgde op een pop-fly van Jordan Illis en de inning eindigde met een 'force play-grounder' van Joshua Zara.

In de 2e5 wiste HCAW de achterstand uit op nieuwe werper Luca van der Schouw. Met één uit werd Jeandro Tromp geraakt door een worp, stal het tweede honk en bereikte het derde honk op een grounder van Delano Selassa. Hierna kreeg Roelie Henrique vier wijd en stal ook het tweede honk. Een wilde worp stelde Tromp in staat het gelijkmakende punt te scoren. Henrique schoof op naar het derde honk en scoorde het winnende punt op een 'walk-off single' van Berend Ruben.


...Links: Timo van Ancum gooide in relief voor HCAW...
...Rechts: Catcher Arthur Lugtmeijer vangt een pop-foul van Jaison Gijsbertha in de 4e inning...

...Links: Delano Selassa in het slagperk voor HCAW...
...Rechts: Seb Visser gooide in relief en werd de winnende werper...

...HCAW viert de winst na de 'walk-off single' van Berend Ruben...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)HCAW - RCH-Pinguïns 4-3 (5 inn.)
RHE
RCH-Pinguïns00120 -380
HCAW02002 -440
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de vijfde inning)
pitchers RCH-Pinguïnsinn.SOBBHRER
Marvin Brown443322

Luca van der Schouw, BS, L0.211122

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Oscar Meuris3--411

Timo van Ancum, BS (1)1--322

Seb Visser, W (2-0)1-11--

Homerun: HCAW: Vince Rooi (1)(2e,solo,op Brown).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Aad Otsen,
3B-Jeroen Rekveld.
Scorer-Wim Timmer (RCH-Pinguïns).
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede (veld RCH-Pinguïns).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3, Ringvaart Toernooi 2018.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.