Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun
English

WEST PALM BEACH / FORT MYERS, Florida / TEMPE / MESA / PHOENIX, Arizona (USA) - Carter Kieboom heeft zaterdag (9 maart) zijn eerste Spring Training-homerun geslagen als speler van Washington Nationals. Daarmee brak hij de shutout van tegenstander Miami Marlins in de negende inning. Tot in de achtste inning gooiden de Miami-pitchers een Perfect Game.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Oakland Athletics) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) speelden zaterdag ook.

De Tsjechische catcher Martin Červenka kreeg twee slagbeurten in een 'split-squad' van Baltimore Orioles tegen Tampa Bay Rays. Hij kwam in de 2e6 in de wedstrijd en kreeg daarna vier wijd in de zevende inning. Met Baltimore op een 16-15 voorsprong in de 1e9 zorgde hij voor een 'insurance run' met het slaan van een homerun. De 26-jarige Červenka slaat nu 2-uit-5 en beide hits waren homeruns. Hij speelde in vijf wedstrijden, sloeg vier punten binnen en kreeg tweemaal vier wijd.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) spelde Washington Nationals thuis en verloor met 2-1 van Miami Marlins.

Miami-starter Pablo López gooide vier 'perfect innings', waarin hij vier slagmensen met drie slag uitschakelde. De 22-jarige Venezolaanse rechtshander werd vervangen door de 33-jarige Taiwanese linkshander Wei-Yin Chen in de 1e5. De ervaren Chen schakelde ook drie slagmensen op rij uit in de vijfde, zesde en zevende inning.

In de 2e8 kwam er een einde aan Miami's Perfect Game met één uit toen Pedro Severino een honkslag sloeg. Maar hierna schakelde Chen de volgende twee slagmensen weer uit.

Intussen had Miami de score geopend in de 1e5 toen veteraan Curtis Granderson homerde met twee uit. Miami voegde een punt toe in de zesde op een puntscorende honkslag van Miguel Rojas.

In de 1e7 werd Carter Kiebom de nieuwe korte stop voor Washington en hij werd uitgevangen in de 2e7.

In de 2e9, met Miami op een 2-0 voorsprong en Adam Conley als nieuwe pitcher, opende Hunter Jones met een honkslag voor Washington, maar er volgde een dubbelspel. Hierna sloeg Carter Kieboom een homerun om een einde te maken aan Miami's shutout, maar daar bleef het bij voor Washington.

Voor de 21-jarige Kieboom was dit zijn 12e wedstrijd en hij slaat nu 5-uit-16 (.313) met twee doubles en een homerun. Hij scoorde viermaal, sloeg ook vier punten binnen en kreeg ook vier keer vier wijd.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde Boston Red Sox thuis en ging met 10-2 onderuit tegen New York Mets.

Startende Boston korte stop Xander Bogaerts sloeg 0-uit-2.

Hij sloeg een grounder in de tweede en vijfde inning, waarna hij werd vervangen in de 1e6.In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) ontving een 'split-squad' van Los Angeles Angels een 'split-squad' van Milwaukee Brewers en verloor met 5-1.

Andrelton Simmons was de startende korte stop voor Los Angeles en sloeg 0-uit-3.

Simmons sloeg een grounder in de eerste en vierde inning, waarna hij werd uitgevangen in de zesde. Hij verliet de wedstrijd in de 1e7.In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen een andere 'split-squad' van Milwaukee Brewers en verloor met 11-2. Milwaukee brak een 1-1 stand met een 7-run rally in de zesde inning.

Jurickson Profar was Oakland's startende tweede honkman en hij was 0-uit-2 met een vrije loop.

Profar kreeg vier wijd in de tweede inning, maar bleef toen achter op het eerste honk. Hij werd uitgevangen in de vijfde, waarna hij in een dubbelspel sloeg in de zevende inning. Profar werd vervangen in de 1e8.In Camelback Ranch-Glendale in Phoenix (Arizona) speelde Los Angeles Dodgers thuis tegen Seattle Mariners en boekte een 2-0 shutout.

Los Angeles nam een 1-0 voorsprong in de tweede helft van de eerste inning en voegde een punt toe in de derde slagbeurt. Kiké Hernández was verantwoordelijk voor beide punten, want hij sloeg twee homeruns.

Kenta Maeda startte voor Los Angeles en kwam tot vijfmaal drie slag in de drie innings die hij gooide. De 30-jarige Japanse rechtshander kreeg de winst op zijn naam. In oefenwedstrijden (en All Star Games) krijgen startende werpers de winst als ze de heuvel verlaten met een voorsprong (en de ploeg uiteraard voor blijft staan) ongeacht het aantal innings dat ze hebben gegooid. In een competitiewedstrijd kan een starter alleen winnende werper worden als hij minimaal vijf complete innings heeft gegooid. Maar in oefenwedstrijden (en All Star Games) gooien starters zelden vijf innings en werken bovendien vaak met pitch-counts, zodat de regels hiervoor wat anders zijn.

In de 1e4 nam Kenley Jansen de pitching over van Maeda. De van Curaçao afkomstige rechtshander kreeg slechts drie slagmensen tegenover zich, die een pop-fly, een vangbal en een grounder sloegen. Doordat hij in de wedstrijd kwam in een save-situatie (maar niet de laatste werper was) kreeg hij een Hold op zijn naam.

In de zesde werd Jansen opgevolgd door de Dominicaanse rechtshander Yimi García.

(9 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.