Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus wint North Sea Cup
English

DEN HAAG - Curaçao Neptunus won zondag (1 april) het tweedaagse internationale toernooi om de North Sea Cup, dat voor het derde jaar op rij werd georganiseerd door Storks in Den Haag.

Vorig jaar won Neptunus het evenement ook toen het voor eerst de naam van North Sea Cup droeg. In 2016 organiseerde Storks de eerste editie onder de naam Haagse Honkbal Dagen. Vanwege de weeromstandigheden moest toen een aantal wedstrijden worden afgelast en werd geen toernooi-winnaar aangewezen.

Op zaterdag opende Neptunus, dat dit jaar het 75-jarig bestaan viert, het toernooi met een 6-0 shutout-winst tegen gastheer Silicon Storks. In dat duel gooide Diegomar Markwell een hele wedstrijd voor Neptunus in de 6-inning ontmoeting. ,,We hebben goed geslagen in deze wedstrij en Diego was scherp, hij gooide prima'', keek Neptunus' Hoofd Coach Ronald Jaarsma terug. Darryl Jamoena startte voor Storks, gooide drie innings en moest twee punten toestaan. Hij werd opgevolgd door Nick Winkel (2 innings, één punt) en José Moreno (1 inning, 3 runs). In deze wedstrijd debuteerde de 17-jarige Joel Hernandez in de Neptunus-ploeg als catcher. Hij was vorig seizoen een aantal wedstrijden bij de ploeg als bullpen-catcher, maar vandaag kwam hij ook in actie. Hernandez, die speelt voor Unicorns, was voor dit toernooi aan de ploeg toegevoegd, omdat Gianison Boekhoudt momenteel is geblesseerd. Boekhoudt, die de catchers-positie deelt met Quintin De Cuba, liep een paar dagen geleden een schouderblessure op tijdens zijn werk. Gehoopt wordt dat de blessure meevalt. Jaarsma: ,,We hopen dat hij over twee of drie weken weer terug is, maar uit voorzorg speelde hij dit weekeinde niet en hebben we Hernandez meegenomen''.

In de tweede wedstrijd won Rouen Huskies uit Frankrijk met 6-1 van het Belgische Mortsel Stars. Hierna won de Franse ploeg nipt met 2-1 van Neptunus. Orlando Yntema startte voor Neptunus. De rechtshander gooide drie innings, waarin hij één punt moest toestaan. Jaarsma: ,,Yntema gooit nog op een 'pitch-count' van rond de 45 en dus hebben we hem na drie innings gewisseld''. Berry van Driel nam het over en gooide één puntloze inning. Met de stand op 1-1 gooide Loek van Mil de vijfde inning en kreeg het tweede Franse punt tegen in zijn eerste heuveloptreden van het seizoen. Hierna sloot Jiorgeny Casimiri de wedstrijd af met het gooien van de zesde inning. Owen Ozanich gooide voor Rouen en deed dat prima, want hij hield Neptunus op slechts één punt.

De eerste speeldag eindigde met een 5-0 winst van Silicon Storks tegen Mortsel Stars in een 7-inning wedstrijd. Winnende werper Martin Kram startte voor Storks en gooide vijf innings. Ricky Voorn en Gijs Timmer gooiden hierna beiden één inning om het duel af te sluiten.

Op een koude zondag opende Rouen Huskies met een 7-3 winst in vijf innings om ongeslagen te blijven en op de eerste plaats te eindigen in de voorronde en zich te plaatsen voor de Finale. Ervaren rechtshander Jurrian Koks startte voor Storks en moest zes punten incasseren in 2 2/3 inning. Hij werd op de heuvel gevolgd door Ricky Voorn (1 1/3 inn.) en José Moreno (1 inn.), die het zevende Franse punt tegen kreeg.

Hierna boekte Neptunus een ruime 10-1 winst tegen Mortsel Stars in wat een wedstrijd van slechts twee innings was. Beide innings werden gegooid door Stefan Iannelli, die zijn eerste optreden van het oefenseizoen maakte. Iannelli is net terug uit Barcelona (Spanje) waar hij deelnam met het Nederlands Academy Team aan het Netherlands Team in the MLB Academies Spring Tournament. Hij gooide afgelopen woensdag voor Oranje en vandaag stond hij dus op de heuvel voor Neptunus. Rookie Joel Hernandez zat weer achter de plaat voor Neptunus. Met de winst eindigde Neptunus op de tweede plaats en werd de tweede finalist.

...Dwayne Kemp homerde voor Neptunus in de Finale...
(© Foto: Henk Seppen)
In de wedstrijd om de derde en vierde plaats kwam Storks tot een grote 12-1 winst tegen Mortsel Stars in een 4-inning wedstrijd. De Storks-pitching deed het prima. Aaron de Groot startte en gooide twee innings, waarna Kendrick Delima en Nick Winkel beiden één inning gooiden. De Belgen scoorden hun enige punt op Delima.

In de Finale won Neptunus met 5-2 van Rouen Huskies in een 5-inning wedstrijd om toernooi-winnaar te worden. De 44-jarige veteraan Elton Koeiman deed het uitstekend voor Neptunus en gooide vier prima innings. Hij werd gesteund met een 3-run homerun van Dwayne Kemp in de derde inning. De 16-jarige Rafael Blom, die vorig seizoen uitkwam voor Euro Stars, nam het werpen over van Koeiman in de vijfde inning. De rookie moest twee punten toestaan en werd na 1/3 inning opgevolgd door Jiorgeny Casimiri met één uit en de honken vol. Casimiri hoefde slechts op één slagman te gooien, want de wedstrijd eindigde met een dubbelspel en zodoende kreeg hij een save op zijn naam.

Jaarsma: ,,We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld. Dit was een sterke bezetting, sterker dan een jaar geleden met goede teams. Wat het interessanter en aantrekkelijker maakte was dat de speeltijd voor elke wedstrijd dit jaar één uur en 45 minuten was. Vorig jaar was dat nog één uur en 15 minuten. Met een langere speeltijd krijg je meer wedstrijd-idee en -gevoel en kan je ook meer dingen uitproberen en bekijken met je team.''

'For the record', de umpires zaterdag waren Martijn Bosschaart, Stenar van Groningen Schinkel en Edwin Louisa. Zondag waren de umpires Winfried Berkvens, Martijn Bosschaart, Stenar van Groningen Schinkel en Edwin Louisa.

Eindstand:
1. Curaçao Neptunus, 2. Rouen Huskies, 3. Silicon Storks, 4. Mortsel Stars.

(1 april)

UItslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Competitie

Gerelateerde Artikelen:
Twins boekt twee zeges op Dag 2 in Enschede. (31 maart)
HCAW wint 2x op eerste dag Ringvaart Toernooi. (31 maart)
Tex Town Tigers verliest opener Mastenbroek Toernooi. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Omron Pioniers wordt 2e op internationaal toernooi. (25 maart)
Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tournament. (25 maart)
Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel. (25 maart)
Quick Amersfoort shuts out DSS in tweede wedstrijd. (25 maart)
Eerste nederlaag Storks in oefenseizoen. (25 maart)
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand om in winst vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.