Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rome Braves)

Curaçao-outfielder Shean Michel in Spring Training; Kieboom-broers, Schoop slaan doubles
English

JUPITER / WEST PALM BEACH / FORT MYERS, Florida / TEMPE / MESA, Arizona (USA) - Op zondag (10 maart) werd de op Curaçao geboren outfielder Shean Michel toegevoegd aan het Major League-team van Atlanta Braves als extra speler voor de wedstrijd tegen Miami Marlins. Michel werd daarmee de twaalfde Nederlandse speler dit seizoen in een Major League Spring Training-camp. Daaronder de in Amerika geboren broers Carter en Spencer Kieboom, maar die hebben een Nederlandse vader, Alswinn Kieboom. En dus zijn ze zowel Amerikaans als Nederlands.

De andere negen spelers uit het Nederlandse Koninkrijk in Spring Training dit jaar zijn Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Hendrik Clementina (Cincinnati Reds), Ray-Patrick Didder (Atlanta Braves), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Oakland Athletics), Jonathan Schoop (Minnesota Twins) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels). Clementina werd voor één wedstrijd toegevoegd aan de Reds, maar speelde toen niet. Gregorius zal niet spelen, want is herstellende van een Tommy John-operatie.

...Shean Michel...
(© Foto:
Rome Braves)
De 21-jarige Shean Michel, zijn voornaam is kort voor Raysheandall, kreeg uniform-nummer 9. Hoewel hij bij de ploeg was voor de wedstrijd tegen Miami, kwam hij niet in actie.

Michel speelt professioneel sinds 2015 in de Braves-organisatie. Na in zijn eerste drie seizoenen in Rookie League te hebben gespeeld promoveerde hij vorig jaar naar Single-A. Hij speelde toen in 60 wedstrijden voor Florida Fire Frogs en Rome Braves en sloeg .250 (50-uit-200) met negen doubles en een homerun. Michel scoorde 20 punten en sloeg er 16 binnen.

Op zondag sloegen Carter Kieboom, Spencer Kieboom en Jonathan Schoop allemaal een tweehonkslag. Ozzie Albies, Ray-Patrick Didder, Andrelton Simmons en Jurickson Profar speelden zondag ook.In Roger Dean Chevrolet Stadium in Jupiter (Florida) ging Atlanta Braves op bezoek bij Miami Marlins en verloor met 5-2.

Ozzie Albies was de startende tweede honkman en lead-off hitter voor Atlanta en sloeg 1-uit-3. Hij opende de wedstrijd met een honkslag in de eerste inning, stal het tweede honk, maar bleef daar achter.

Albies werd uitgevangen in de derde en vijfde inning, waarna hij werd vervangen in de 2e5.

In de 1e8 werd Ray-Patrick Didder ingezet als pinch-hitter, maar zorgde met drie slag voor het einde van de inning. Hij bleef in de wedstrijd en werd de nieuwe korte stop.

Zoals gezegd was de van Curaçao afkomstige outfielder Shean Michel vandaag ook bij de Atlanta-ploeg, maar speelde niet.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) ging Washington Nationals op bezoek bij Houston Astros en won met 6-4.

Carter en Spencer Kieboom speelden beiden, sloegen allebei een tweehonkslag en hadden een binnengeslagen punt. Carter startte als tweede honkman en sloeg 1-uit-4, Spencer startte als catcher en sloeg 1-uit-3.

Carter sloeg een 'force play-grounder' in de eerste inning. In de 1e3 sloegen Carter en Spencer beiden een grounder.

Met één uit in de vierde kreeg Adrian Sanchez vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit en na een werperswissel scoorde hij op een tweehonkslag van Spencer.

Carter sloeg weer een grounder in de vijfde, waarna Spencer een pop-fly sloeg in de zesde.

In de zevende, met één uit, sloeg Wilmer Difo een tweehonkslag en kreeg pinch-hitter Jake Noll vier wijd. Hierna was het Carter die een RBI-double sloeg.

Beide Kieboom-broers werden vervangen in de 2e7.In Hammond Stadium op het CenturyLink Sports Complex in Fort Myers (Florida) ontving Minnesota Twins Toronto Blue Jays en verloor met 10-1.

Jonathan Schoop startte als tweede honkman voor Minnesota en sloeg 1-uit-2 met een vrije loop.

Schoop opende de tweede inning met vier wijd, maar werd daarna uitgeschakeld in een dubbelspel. Hij kreeg drie slag in de vierde, waarna hij de zesde begon met een tweehonkslag. Nadat hij het tweede honk had bereikt werd hij vervangen door pinch-runner Jacob Pearson, die het enige punt van Minnesota zou scoren.In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) speelde Los Angeles Angels thuis tegen een 'split-squad' van Seattle Mariners in een wedstrijd die na negen innings met een 9-9 stand eindigde. Los Angeles stond met 2-0 voor na vier innings, waarna Seattle viermaal scoorde in de vijfde en daarna vijf punten toevoegde in de achtste inning. Los Angeles pakte een punt terug in de eigen achtste slagbeurt en kwam vervolgens tot een rally van zes punten in de 2e9 om langszij te komen.

Andrelton Simmons startte als korte stop voor Los Angeles en sloeg 1-uit-3.

Simmons sloeg een grounder in de tweede inning. In de derde slagbeurt scoorde Los Angeles tweemaal. Nadat het eerste punt was gescoord kwamen de honken vol te staan toen Albert Pujols en Simmons beiden een honkslag sloegen. Even later werd Simmons gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een hiernavolgende grounder.

Simmons sloeg weer een grounder in de vijfde, waarna hij werd vervangen in de zevende.In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde een 'split-squad' van Oakland Athletics tegen een 'split-squad' van San Francisco Giants en won met 5-4.

Jurickson Profar startte als tweede honkman voor Oakland en sloeg 0-uit-3.

Profar werd uitgevangen in de tweede inning en sloeg een (gevangen) line drive in het midveld in de vierde. Hij sloeg een grounder in de zesde, waarna hij werd vervangen in de achtste.

(10 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.