Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's Alfed Cop)

Oefenduel HCAW tegen Storks eindigt in gelijkspel
English

BUSSUM - Eindelijk was het lente! Eindelijk waren de weersomstandigheden uitstekend om lekker op een speelveld te zijn en te spelen. De temperaturen variëerden vandaag tussen de 19 en de 23 graden met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 in de middag. En dus konden alle oefenwedstrijden vandaag worden gespeeld en konden de teams onder comfortabele en warme condities in actie komen.

Op zaterdag (7 april) in Bussum speelde HCAW de eerste oefenwedstrijd op hun thuisveld en stond tegenover Silicon Storks, dat dit seizoen een rentree maakt in de hoogste afdeling. Voor vandaag had HCAW viermaal gewonnen in vijf wedstrijden, terwijl Storks vier van hun zeven gespeelde wedstrijden in winst had omgezet.

In het duel van vandaag nam HCAW een 2-0 voorsprong in de derde inning, maar keek halverwege de zevende inning tegen een 7-2 achterstand aan. De thuisploeg kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in hun zevende slagbeurt om langszij te komen. Beide teams wisten de gelijke stand niet te doorbreken en dus eindigde de ontmoeting met een 7-7 stand na negen complete innings.

(7 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Competitie

Gerelateerde Artikelen:
Twins wint Mastenbroek Toernooi. (1 april)
Storks 2 wint Keistad Toernooi. (1 april)
Neptunus wint North Sea Cup. (1 april)
HCAW wint Ringvaart Toernooi na verregende 2e dag. (1 april)
Twins boekt twee zeges op Dag 2 in Enschede. (31 maart)
HCAW wint 2x op eerste dag Ringvaart Toernooi. (31 maart)
Tex Town Tigers verliest opener Mastenbroek Toernooi. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Omron Pioniers wordt 2e op internationaal toernooi. (25 maart)
Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tourn. (25 maart)
Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel. (25 maart)
Quick Amersfoort shuts out DSS in tweede wedstrijd. (25 maart)
Eerste nederlaag Storks in oefenseizoen. (25 maart)
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand en wint vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
9 van de 10 oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Op een zonnige middag in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum stond niet alleen de wedstrijd tussen HCAW en Storks op het programma. De wedstrijd diende ook als praktijkexamen voor de scorecursus Level 3 van de KNBSB van dit jaar. Een aantal actieve Official Scorers was vandaag ook aanwezig om wat te oefenen voor de start van het nieuwe seizoen.

Storks en HCAW kwamen beide in scoringspositie in de eerste inning. Voor Storks sloeg Gino Gil een honkslag met één uit en kreeg Runai Coran vier wijd met twee uit, maar zij bleven achter. Voor HCAW sloeg Roelie Henrique een honkslag met twee uit, waarna Vince Rooi vier wijd kreeg, maar ook zij strandden.

In de tweede inning werd Storks op rij uitgeschakeld, terwijl hun verdediging een dubbelspel maakte in de thuishelft van deze slagbeurt.

Het was daarna HCAW dat de score opende in de 2e3 op starter Martin Kram. Julian Goins begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp en bereikte het derde honk na een honkslag van Delano Selassa. Hierna leverde Roelie Henrique een puntscorende honkslag af en werd het tweede punt toegevoegd op een 2-out single van Bryce Cherry.

Storks antwoordde met vier punten in de 1e4 op starter Kaj Timmermans. Runai Coran begon met een tweehonkslag en Kendrick Delima sloeg een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Aldi Guzman vier wijd kreeg. Even later werden de honken schoongeveegd toen Philipp Brandl een 3-run double sloeg die Storks op voorsprong zette. Met één uit scoorde Brandl zelf op een grounder van Giovanny Perez.

Van de vierde tot en met zesde inning werd HCAW onder controle gehouden door reliever José Moreno, die slechts één honkloper kreeg.

Voor HCAW kreeg Timmermans drie opeenvolgende nullen in de vijfde, waarna reliever Moreno Vork twee honklopers in scoringspositie kreeg in de zesde. Met één uit gooide hij vier wijd op Aldi Guzman en Philipp Brandl, die laten strandden op het tweede en derde honk.

Maar in de zesde inning voegde Storks drie runs toe om de voorsprong op te voeren naar 7-2. Pinch-hitter Sergio Schoop en Gino Gil begonnen met vier wijd, waarna beiden scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Joran Berkhout. De laatste scoorde even later zelf op een opofferingsslag van Runai Coran.

Echter, de ogenschijnlijk comfortabele voorsprong was niet zo comfortabel, want HCAW kwam tot een rally van vijf punten in de 2e7 om langszij te komen. Nick Winkel nam de Storks-pitching over, maar kwam in de problemen. De rechtshander gooide vier wijd op Kevin Weijgertse en Julian Goins, waarna hij een puntscorende honkslag moest incasseren van Jeandro Tromp. De honken kwamen vol te staan toen volgende slagman Delano Selasso eveneens een honkslag liet noteren. De drie honklopers scoorden daarna respectievelijk op een honkslag van Seb Visser, opofferingsslag van Vince Rooi en een honkslag van Bryce Cherry om de achterstand terug te brengen naar 7-6. Dat leidde tot een werperswissel, want Gijs Timmer werd ingebracht om het over te nemen voor Winkel. Timmer kreeg de honken weer vol na vier wijd voor Berend Ruben, waarna HCAW langszij kwam toen Visser scoorde op een grounder van Patrick Bok. Met nog twee honklopers in scoringspositie eindigde de inning na een nieuwe grounder.

In de achtste inning werd Storks op rij uitgeschakeld door reliever Timo van Ancum. Oscar Meuris gooide de negende inning voor HCAW. Hij kreeg een lead-off single tegen van Sergio Schoop, maar die liep op weg naar het eerste honk een hamstring-blessure op en moest het duel verlaten. Zijn pinch-runner Tijani Dunlop (die hij had vervangen en nu terugkeerde) schoof nog op na een opofferingsstootslag, maar strandde op het tweede honk.

HCAW kreeg twee scoringskansen in hun laatste twee slagbeurten. In de achtste sloeg Jeandro Tromp een honkslag met één uit en stal het tweede honk, maar werd achtergelaten. In de negende opende Vince Rooi met vier wijd, maar zou later achterblijven op het derde honk. En zo eindigde het duel met een 7-7 stand.


...Patrick Bok maakt contact voor HCAW, maar hij sloeg vijf grounders vandaag...

...Julian Goins (links) en Seb Visser maken contact voor HCAW...

...Jeandro Tromp scoort een punt voor HCAW in de 7e inning...

...Delano Selassa scoort één van zijn twee punten voor HCAW...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)HCAW - Silicon Storks 7-7 (9 inn.)
RHE
Silicon Storks000400300-770
HCAW002000500-7120
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram321622

José Moreno, H (2)3--1--

Nick Winkel0.1-2455

Gijs Timmer, BS (1)2.2-21--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans532544

Moreno Vork2-4133

Timo van Ancum1-----

Oscar Meuris12-1--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Jos van Eijsden,
3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Aanvangstijd-14:34 uur.
Speeltijd-3:06 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.