Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Harrisburg Senators & Dayton Dragons)

Carter Kieboom slaat twee homeruns; Hendrik Clementina debuteert
English

WEST PALM BEACH / FORT MYERS / KISSIMMEE, Florida / MESA, Arizona (USA) - Carter Kieboom heeft opnieuw een productieve dag achter de rug als speler van Washington Nationals. Op dinsdag (12 maart) sloeg de 'non-roster player' twee homeruns in een Spring Training-wedstrijd tegen Houston Astros. En Kieboom sloeg zijn homeruns ook nog eens op Cy Young Award-winnaar Justin Verlander.

De op Curaçao geboren catcher Hendrik Clementina speelde dinsdag in zijn eerste wedstrijd voor Cincinnati Reds en scoorde een punt.

Ozzie Albies, Ray-Patrick Didder (beiden Atlanta Braves) en Xander Bogaerts speelden eveneens op dinsdag, waarop vijf wedstrijden werden afgelast wegens regen.

Op maandag (11 maart) kwamen drie Nederlandse spelers in actie.
Jonathan Schoop kreeg tweemaal drie slag voor Minnesota Twins in een 3-0 verlies tegen Detroit Tigers.
Jurickson Profar sloeg 1-uit-3 en scoorde eenmaal voor Oakland Athletics in een 6-3 nederlaag vs. Colorado Rockies.
Ray-Patrick Didder sloeg 0-uit-1 als pinch-hitter/designated hitter voor Atlanta Braves in een 6-2 winst tegen Pittsburgh Pirates.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) speelde Washington Nationals thuis en won met 5-3 van Houston Astros.

Carter Kieboom startte als tweede honkman voor Washington en 2-uit-2, beide homeruns. Hij sloeg drie punten binnen en kreeg ook een keer vier wijd.

Met een 1-0 achterstand opende Yan Gomes de 2e2 voor Washington met een honkslag. Nadat een line drive van Andrew Stevenson was gevangen in het rechtsveld was Carter Kieboom de volgende slagman en hij dreunde een line drive, 2-run homerun over de de omheining in links/midveld om Washington op voorsprong te zetten. Kieboom sloeg de homerun op veteraan starter Justin Verlander, die vorig jaar de Cy Young Award won in de American League.

...Carter Kieboom...
...2 homeruns...
(© Foto:
Harrisburg Senators)
Houston kwam langszij in de derde inning, maar in de 2e4 bezorgde Kieboom zijn ploeg opnieuw de leiding. Met één uit sloeg Kieboom zijn tweede homerun in de wedstrijd, wederom op Verlander, om er een 3-2 stand van te maken. Dat was ook de game-winning RBI, want Washington bleef op voorsprong staan in het restant van de wedstrijd. In de voorbije vijf seizoenen wisten slechts twee spelers tweemaal een homerun te slaan op Verlander in een Major League-wedstrijd, beide keren vorig jaar.

Washington voegde een punt toe in de vijfde toen Taylor Gushue opende met een homerun.

In de 2e6 kreeg Washington een grote kans nog wat punten toe te voegen, want het kreeg de honken vol met nul uit. Gomes begon met vier wijd, Stevenson sloeg een honkslag en ook Kieboom kreeg een vrije loop. Echter, hierna volgde een vangbal, waarna de volgende twee slagmensen drie slag kregen.

In de 1e7 maakte Kieboom een fout op een 'force play-grounder', wat leidde tot het derde punt voor Houston. Washington scoorde daarna nog een 'insurance run' in hun zevende beurt na een doorgeschoten bal.

Kieboom werd vervangen in de 1e8.

Tot nu toe heeft de 21-jarige Carter Kieboom een uitstekende Spring Training als het nummer twee talent in de Washington-organisatie. In veertien wedstrijden slaat hij 8-uit-22 (.364), waaronder drie doubles en drie homeruns. Hij scoorde zes punten en sloeg er acht binnen. Bovendien kreeg hij vijf keer vier wijd en slechts tweemaal drie slag.

Met zijn drie homeruns voert Kieboom het Washington-team aan. Hij deelt de eerste plaats in binnengeslagen punten met derde honkman Brandon Snyder. Kieboom is de derde-beste in de ploeg in honkslagen en gescoorde punten en staat op de vierde plek met zijn slaggemiddelde.

Hiermee wordt hij een serieuze kandidaat om dit jaar zijn debuut te maken in de Major League. En wie weet haalt hij wel het 25-man roster als het seizoen van start gaat.

Zijn broer Spencer Kieboom heeft tot nu toe in negen wedstrijden gespeeld en slaat 3-uit-12 (.250). De catcher maakte zijn Major League-debuut in 2016 toen hij in één wedstrijd speelde voor Washington. Vorig jaar werd hij in mei toegevoegd aan het roster en zou uitkomen in 52 wedstrijden. Hij sloeg .232 (29-uit-125) met vijf doubles en twee homeruns, scoorde 16 punten en sloeg er 13 binnen....Hendrik Clementina...
...debuut...
(© Foto:
Dayton Dragons)
In Sloan Park in Mesa (Arizona) ging Cincinnati Reds op bezoek bij Chicago Cubs en won met 12-3.

In de 2e5 kwam Hendrik Clementina in de wedstrijd als catcher en nam de plek over van Curt Casali. Hij scoorde een punt en kreeg een keer vier wijd.

Clementina, die met rugnummer 24 speelde, kreeg zijn eerste slagbeurt in de eerste helft van de zesde inning. Met één uit en Phillip Ervin (fout) op het eerste honk kreeg Clementina vier wijd. Beiden scoorden toen Connor Joe volgde met een homerun.

In de 1e8, met twee uit en lopers op het tweede en derde honk, kreeg Clementina zijn volgende slagbeurt. De 21-jarige catcher sloeg een line drive het rechtsveld in, maar daar werd de bal gevangen door rechtsvelder Mark Zagunis.

Voor Clementina was dit zijn debuut in een Major League Spring Training-wedstrijd. Eerder was hij al toegevoegd aan de ploeg voor één van de eerste wedstrijd, maar speelde toen niet. Vorig jaar was hij ook al een keer bij de ploeg, maar kwam ook toen niet in actie.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) verloor Boston Red Sox thuis met 4-3 van Detroit Tigers.

Boston's startende korte stop Xander Bogaerts sloeg 0-uit-2 met een vrije loop.

Bogaerts sloeg een grounder in de eerste inning. Met twee uit en een loper op het eerste honk in de derde kreeg hij vier wijd, maar daarna maakte een pop-fly een einde aan de inning.

Bogaerts sloeg een pop-fly in de zesde, waarna hij in de 1e7 werd vervangen.In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex van het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) speelde Atlanta Braves thuis en kwam tot een 5-0 shutout-winst tegen St. Louis Cardinals.

Ozzie Albies was de startende tweede honkman voor Atlanta en sloeg 0-uit-2, maar hij sloeg een punt binnen met een opofferingsslag.

Albies kreeg drie slag in de tweede inning en sloeg een grounder in de vierde.

In de zesde inning scoorde Atlanta tweemaal. Het eerste punt werd gescoord na een honkslag van Ronald Acuña. Zijn pinch-runner Izzy Wilson scoorde later op een opofferingsslag van Albies, die de stand opvoerde naar 5-0.

Albies werd vervangen in de 1e7.

Ray-Patrick Didder speelde ook weer voor Atlanta. Met één uit in de 2e8 kwam hij in de wedstrijd als pinch-runner voor Charlie Culberson, die een honkslag had geslagen. Met twee uit eindigde de inning toen Didder op het tweede honk werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Didder bleef in de wedstrijd als korte stop.

(12 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Curaçao OF Shean Michel in Spring Training; 3 Oranje-doubles. (10 maart)
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.