Grand Slam
Honkbal & Softbal Headlines
Juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Index Nieuws Archief JUNI 2006

Honkbal
Weekend Starters bekend. (1 juni)
Maurice DeConge stopt als coach HCAW. (1 juni)
Patrick Vielvoye nieuwe Hoofd Coach HCAW. (2 juni)
Kinheim, Neptunus winnen opnieuw. (3 juni)
HCAW: Spelen of niet spelen? (3 juni)
Neptunus terug op eerste plaats; HCAW wint. (4 juni)
Mijlpaal-winst voor Neptunus; Meer problemen HCAW. (5 juni)
Startende Werpers bekend. (7 juni)
Winst voor Pirates. (8 juni)
HCAW eert kampioensploeg. (9 juni)
Umpire Van Groningen Schinkel bereikt unieke mijlpaal. (9 juni)
Kinheim, Pioniers winnen. (9 juni)
Sparta/Feyenoord dient HCAW grote nederlaag toe; Almere wint. (10 juni)
ADO, HCAW herstellen na verlies. (11 juni)
Selectie voor Haarlemse Honkbal Week bekend. (12 juni)
Voormalig Pirates-coach Nico Meijers overleden. (14 juni)
Startende Werpers komend weekend bekend. (15 juni)
Onderste drie teams winnen (opnieuw). (17 juni)
Kinheim klimt naar eerste plaats. (18 juni)
Startende Werpers komende wedstrijden bekend. (21 juni)
Opmerkelijke comeback zege Almere. (22 juni)
Eerste beslissing in Eerste Klasse. (22 juni)
Eerste Klasse: Verlies voor RCH-Pinguïns. (23 juni)
Overwinningen Kinheim, Pirates, Neptunus, Pioniers. (24 juni)
HCAW raakt verder achterop. (25 juni)
HCAW en Cliff Foster uit elkaar. (27 juni)
Neptunus wint nipt van ADO. (27 juni)
Startende Werpers komende dagen. (28 juni)
Top Vier wint. (29 juni)
Dirk van 't Klooster geschorst! (30 juni)

Europa Cups
EC: Openingsverlies Neptunus in Grosseto. (13 juni)
CWC: Kwalificatie-toernooien onderweg. (13 juni)
EC: Neptunus bijna uitgeschakeld voor Finaleronde! (14 juni)
CWC: Pioniers opent met winst. (14 juni)
EC: Bologna wint; Neptunus uitgeschakeld! (14 juni)
CWC: Pioniers naar Finaleronde! (15 juni)
EC: Kleine overwinning voor Neptunus. (15 juni)
CWC: Pioniers ontmoet Litouwers. (16 juni)
EC: Ruime zege Neptunus; Grosseto weer in Finale. (16 juni)
EC: Neptunus eindigt op vijfde plaats. (17 juni)
EC: San Marino wint Europa Cup! (17 juni)
CWC: Pioniers in Finale! (17 juni)
PIONIERS WINT CUPWINNERS CUP! (18 juni)

Softbal Dames
Shutout-zege voor Sparks Haarlem. (1 juni)
Terrasvogels terug op eerste plaats. (3 juni)
Koploper Sparks wint ruim. (13 juni)
Shutout-nederlaag voor Sparks Haarlem. (20 juni)
Softball Update I (21 juni)
Terrasvogels en Sparks in Play-Offs. (24 juni)
Nederlands Team aangekomen in Canada. (28 juni)

Internationaal Honkbal
CWC: Kwalificatie-toernooien onderweg. (13 juni)
American League wint opnieuw All Star Game. (12 juli)

Nieuws Archief 2006
Januari
Februari
Maart
April
Mei


Honkbal
Weekend Starters bekend
English
AMSTERDAM - De meeste startende werpers zijn bekend voor de komende 3-game series, die zaterdag van start gaat.

Vier ploegen hebben de starters voor alle drie de wedstrijden bekend gemaakt: Amsterdam Pirates, Sparta/Feyenoord, Corendon Kinheim en ADO.
De vier komen terug met dezelfde rotatie, zoals ze dit voor vorig weekeinde hadden gepland, alleen Pirates veranderde de volgorde. Sparta/Feyenoord heeft RHP Daan Baecke aangewezen voor de derde wedstrijd, net zoals vorige week de bedoeling was vs. Amsterdam Pirates. Maar werd zijn start geschrapt, vanwege een lichte blessure.

Instant Holland Almere '90 wees de starters aan voor de eerste twee wedstrijden. Wie de derde starter wordt is afhankelijk van wie er in de eerste twee wedstrijden nodig zijn in relief.
Datzelfde geldt voor DOOR Neptunus en Konica Minolta Pioniers, die alleen de starter voor zaterdag bekend maakten, namelijk LHP Diegomar Markwell (Neptunus) en RHP Roger Kops (Pioniers).
RHP Leoš Kubát en LHP Gregory Gustina zijn de waarschijnlijke kandidaten voor de andere twee wedstrijden tegen Amsterdam Pirates, net als RHP Kevin Heijstek, maar die had recentelijk een lichte blessure.
Kandidaten voor de overige twee starts voor Pioniers vs. Sparta/Feyenoord zijn de Amerikaanse RHP Raul QUiroz en LHP Richard Orman, die afgelopen weekeinde buiten de rotatie werd gehouden vanwege een schouder-irritatie.

Geen starters zijn nog bekend voor Mr. Cocker HCAW, na het vertrek van Hoofd Coach Maurice DeConge donderdagavond.
Een update betreffende de startende werpers wordt later vandaag toegevoegd.
(1 juni)


Maurice DeConge stopt als Hoofd Coach HCAW
English
BUSSUM - Maurice DeConge heeft donderdagavond per direct zijn functie als Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW neerglegd. DeConge maakte zijn beslissing bekend in een persbericht, waarin hij stelde dat de reden voor zijn plotselinge vertrek een hoog opgelopen meningsverschil is met HCAW's General Manager en Sponsor Ron Jaarsma. HCAW staat momenteel op de vijfde plaats met een 'record' van 7-7-1.

Ondanks een aantal blessures en schorsingen begon HCAW het seizoen voortvarend en boekte een recordaantal van zeven overwinningen op rij, de beste seizoenstart ooit. Maar hierna verloor de ploeg zevenmaal achter elkaar, welke streak dinsdag ten einde kwam met een gelijkspel. De recente resultaten hadden echter geen invloed op de beslissing van DeConge om te stoppen. ,,Verliezen hoort erbij, zeker voor een toch al jong team, dat ook nog te maken had met schorsingen en blessures'', stelde DeConge. ,,Het is mijn doel om individuele spelers beter te maken en iets te leren, het team wat honkbalkennis mee te geven. Daarvoor is een andere benadering van het spelletje noodzakelijk. Op de tegenstander inspelen, bereid zijn op belangrijke momenten risico’s te nemen of in standaardsituaties onverwachte dingen te doen. Dat is een leerproces en kost tijd, maar uiteindelijk word je er een betere honkballer van.''

Hoofd Coaches
1994-2006
Seizoen(en)Hoofd Coach
1994-1997Craig McGinnis
1998-2000Brian Farley
2001Dave Daniels
2002Frank Koene
2003Nelson Orman
2004-2005Bill Froberg
2006Maurice DeConge
2006????
De reden voor DeConge's vertrek heeft te maken met het plotselinge wegvallen van Cliff Foster als zijn Pitching Coach. Foster, die zelf ook deel uitmaakte van de werpersstaf, wilde zichzelf meer kunnen concentreren op zijn eigen prestaties. Foster nam zijn beslissing afgelopen weekeinde. Omdat er hierdoor een coach uit de begeleiding wegviel, moest op korte termijn een oplossing worden gevonden. Besloten werd voormalig Hoofdklasser Patrick Vielvoye toe te voegen. Vielvoye speelde in 1997 voor het laatst op het hoogste niveau toen hij stopte na negen volledige seizoenen en een paar wedstrijden in de twee daaraan voorafgaande seizoenen (Neptunus 1987-1994; Kinheim 1995-1997). De voormalige catcher, die ook in de nationale ploeg speelde, heeft geen coachervaring op Hoofdklasse-niveau. DeConge stelt dat er geen overleg met hem is geweest over de toevoeging van Vielvoye en dat hij geen vertrouwen heeft in de nieuwe constructie, omdat Vielvoye een lange tijd uit het honkbal is geweest. In een reactie zei Ron Jaarsma donderdagavond dat er na afloop van vorig seizoen al een overeenkomst is geweest, waarin Vielvoye al deel uitmaakte van de begeleiding, maar dat toen werd besloten dat DeConge Hoofd Coach zou worden met Cliff Foster als Pitching Coach en Chicho Jesurun als Bench Coach. ,,Als hij daarna beschikbaar zou zijn, zou Vielvoye worden toegevoegd als daar aanleiding voor zou zijn'', aldus Jaarsma. DeConge had voorgesteld zijn eigen voormalige (prof)coach, goede vriend en voormalig Major League-werper Bob Welch naar Nederland te halen om te helpen. Jaarsma zegt dat er geen sprake van is geweest dat Welch zou komen coachen, maar wel dat al eerder bekend was dat hij een week over zou komen.
,,Ik vind het verschrikkelijk jammer op deze manier te stoppen. Het is erg vervelend voor de spelers, maar het was geen werkbare situatie'', aldus DeConge in zijn persbericht. DeConge heeft zelf tien jaar professioneel gespeeld in de USA voor vijf Major League-organisaties.
Jaarsma: ,,Ik heb altijd veel respect gehad voor Maurice en hem beschermd wanneer dat nodig was. Ik heb dan ook geen zin om nu in te gaan op deze uitlatingen. Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld.''

Na twee seizoenen Pitching Coach te zijn geweest (en zelf te gooien) was Maurice DeConge dit jaar in zijn rookie-seizoen als Hoofd Coach als opvolger van Bill Froberg, die na afloop van de Holland Series van vorig jaar stopte.
Nadat Craig McGinnis in 1997 stopte na de ploeg vier jaar lang te hebben geleid (de langste periode van een HCAW-coach) werd DeConge de zesde verschillende Hoofd Coach in de negen daaropvolgende seizoenen, inclusief dit jaar. De nieuwe Hoofd Coach, vrijwel zeker Patrick Vielvoye, wordt de zevende in die periode.
Een persbericht van HCAW met betrekking tot de huidige situatie wordt vrijdag verwacht.
(1 juni)


Patrick Vielvoye nieuwe Hoofd Coach HCAW
English
BUSSUM - Zoals verwacht is Patrick Vielvoye benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW. Hij zal zijn debuut maken op zaterdagavond, wanneer HCAW de opener speelt van een 3-game series vs. Instant Holland Almere '90 in Almere.
De aanstelling van Vielvoye werd vrijdagavond in een persbericht officiëel bevestigd door HCAW.


...Patrick Vielvoye...
(1997 Foto: Kinheim)
Patrick Vielvoye is de opvolger van Maurice DeConge, die donderdag per direct terugtrad als Hoofd Coach na een hoog opgelopen meningsverschil met General Manager en Sponsor Ron Jaarsma.
Vielvoye heeft geen coachervaring en is sinds eind 1997 niet bij honkbal betrokken geweest. Na afloop van dat seizoen zette de voormalige catcher van Neptunus en Kinheim een punt achter de honkbalsport.
Vielvoye wordt de zevende verschillende Hoofd Coach van HCAW in de laatste negen seizoenen, waaronder dit jaar.
Chicho Jesurun blijft aan als Bench Coach en Hitting Coach, terwijl nog wordt gezocht naar een opvolger voor Pitching Coach Cliff Foster.

In het persbericht wordt gesteld dat Vielvoye zou worden toegevoegd aan de coachingstaf, nadat Cliff Foster had verzocht om ontheven te worden van zijn taken als Pitching Coach na afloop van de zaterdag met 6-3 verloren wedstrijd tegen Corendon Kinheim. Foster kon zijn taken als Pitching Coach en actief werper niet langer combineren en wilde zich volledig richten op zijn pitching. Mede gezien de tegenvallende resultaten van de laatste weken (de ploeg verloor zevenmaal op rij na de eerste zeven te hebben gewonnen) deed General Manager Ron Jaarsma het voorstel Vielvoye toe te voegen aan de technische staf. In dat voorstel zou DeConge Hoofd Coach blijven en zich met de pitching bezighouden, terwijl Vielvoye 3B Coach zou worden (DeConge coachte zelf op het derde honk). DeConge had geen vertrouwen in deze constructie en legde zijn functie neer. Hierna werd besloten Vielvoye aan te stellen als nieuwe Hoofd Coach.
(2 juni)


Kinheim, Neptunus winnen opnieuw
English
HAARLEM / AMSTERDAM - Koploper Corendon Kinheim verlengde hun ongeslagen streak naar 13 wedstrijden (12x winst, eenmaal gelijk) door zaterdag met 2-0 te winnen van ADO in een pitchingduel tussen Patrick Beljaards (Kinheim) en Rob Cordemans (ADO). Kinheim had 7 hits, ADO 5.

In Amsterdam boekte DOOR Neptunus een ruime 11-0 shutout tegen Amsterdam Pirates op 15 hits, waaronder vier van Benjamin Dille, die driemaal scoorde en twee RBI's had. Winnende werper Diegomar Markwell won zijn zevende wedstrijd.

In Rotterdam scoorde Sparta/Feyenoord vier runs, waaronder drie op een homerun van Earmy Isabella in de tweede inning vs. Konica Minolta Pioniers, maar stond met lege handen, want Pioniers won met 5-4 en scoorde het winnende punt in de negende inning.

HCAW: Spelen of niet spelen?
In Almere nam Mr. Cocker HCAW zaterdagavond een 3-0 voorsprong in de tweede inning, maar verloor met 10-4 van Instant Holland Almere '90, bij wie Randy Daal twee doubles sloeg en vijf RBI's had, terwijl Eugene Kingsale viermaal scoorde.
Was er geen spanning in de wedstrijd, er waren genoeg spanningen voor aanvang van het duel, omdat een deel van het HCAW-team aanvankelijk niet wilde spelen als gevolg van de recente coachwijziging. Ongeveer 20 minuten voor aanvang was de ploeg in de dug-out en begon de wedstrijd zonder enige voorbereidingen.
Dit was HCAW's eerste wedstrijd onder nieuwe Hoofd Coach Patrick Vielvoye.
(3 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Neptunus terug op eerste plaats; HCAW wint
English
AMSTERDAM - DOOR Neptunus won zondag met 7-3 en keerde terug naar de eerste plaats, omdat Corendon Kinheim's ongeslagen streak te einde kwam. Echter, er was meer belangstelling voor Mr. Cocker HCAW en de follow-up na de crisis van zaterdagavond in Almere.

In Bussum betrad de ploeg van Mr. Cocker HCAW zondagavond het veld volgens planning voor hun tweede wedstrijd tegen Instant Holland Almere '90 en won met 3-1 om een einde te maken aan een winloze streak van negen wedstrijden (8x verlies, 1x gelijk). De enige speler die de ploeg heeft verlaten is Catcher Nick Fridsma.
Eerder op de dag vonden er gesprekken plaats over de crisis die plaatsvond voor aanvang van de wedstrijd van zaterdagavond toen een deel van de ploeg niet wilde spelen en het woord 'muiterij' een paar keer viel. Die situatie volgde op het terugtreden als Hoofd Coach van Maurice DeConge donderdagavond en de aanstelling van Patrick Vielvoye als zijn opvolger.
Na afloop van de wedstrijd van zondag werd gezegd dat de donkere wolken waren opgelost. Na de nederlaag van zaterdag was dit de eerste zege van HCAW onder hun nieuwe coach.

In Den Haag kwam er een einde aan de ongeslagen streak (12x winst, 1x gelijk) van Corendon Kinheim met een 8-0 shutout-nederlaag tegen ADO.
De ploeg uit Haarlem produceerde slechts twee honkslagen op Akira Okamoto, die het gehele duel gooide.

In Rotterdam werd DOOR Neptunus 'outhit' door Amsterdam Pirates met 11-6, maar won met 7-3. Door de nederlaag van Kinheim keerde Neptunus terug naar de eerste plaats.

In Rotterdam diende Konica Minolta Pioniers Sparta/Feyenoord een ruime 17-1 nederlaag toe op 13 hits, waaronder drie van Mark Duursma, die vijf RBI's had.
(4 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Mijlpaal-winst voor Neptunus; Meer problemen voor HCAW
English
AMSTERDAM - Met een 9-2 overwinning vs. Amsterdam Pirates werd DOOR Neptunus zondag de eerste club in de geschiedenis die de mijlpaal van 750 Hoofdklasse-overwinningen bereikte.
Neptunus brak een 1-1 stand met een 6-run rally in de vierde inning.

In Almere boekte Mr. Cocker HCAW een 11-0 shutout-zege tegen Instant Holland Almere '90, maar de ploeg kreeg er een probleem bij.
Na de problemen van zaterdag voor aanvang van de opener van deze 3-game series verliet Catcher Nick Fridsma de ploeg. Vandaag verscheen de beoogde startende werper Patrick de Lange niet. Die stond op de startende line-up, maar was niet op het veld aanwezig. Jurjen van Zijl startte in zijn plaats. HCAW had elf honkslagen, waarbij acht van de negen starters minimaal één honkslag sloegen.

In Haarlem versloeg ADO Corendon Kinheim met 13-6 op 18 honkslagen, waaronder vier van Marvin Bleij (4 RBI's) en Kalian Sams.

In Hoofddorp brak Konica Minolta Pioniers een 5-5 stand met een 6-run rally in de zevende inning om met 13-5 te winnen vs. Sparta/Feyenoord.

Doordat de tweede teams dit weekeinde niet hoefden te spelen werden acht werpers van deze Eerste Klasse-ploegen opgeroepen. Ze werden toegevoegd aan de rosters en gooiden een paar innings voor de Hoofdklasse-teams. De acht werpers waren Wouter Lensselink (Neptunus), de pas 15-jarige Maxim Kerkmeer, Daan de Jong (beiden Pioniers), Tim Roodenburg (Sparta/Feyenoord), Jeroen Hubert, Joep de Wit (beiden HCAW), Thomas Morang (Kinheim) en Manuel Dame (Almere '90).
(5 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Startende Werpers bekend
English
AMSTERDAM - Zes startende werpers zijn bekend voor de 2-game series die op donderdag en vrijdag wordt gespeeld.
Op deze dagen ontmoet Corendon Kinheim DOOR Neptunus en treft Amsterdam Pirates Konica Minolta Pioniers.
Donderdagavond is er een interessante (linkshandige) match-up in Haarlem, want dan staan de twee 'winnendste' werpers tegenover elkaar: Patrick Beljaards (Kinheim, 6 W) en Diegomar Markwell (Neptunus, 7 W).
Deze wedstrijden zijn voor deze twee dagen vastgesteld, zodat Neptunus en Pioniers een paar extra vrije dagen krijgen in het weekeinde, omdat beide plogen volgende week deelnemen aan de Europa Cup-toernooien. Neptunus zal afreizen naar Grosseto (Italië) voor de Champions' Cup, terwijl Pioniers naar Praag (Tsjechië) gaat voor de CupWinners Cup.
Op zaterdag en zondag staan er nog twee andere 2-game series op het programma. De starters voor deze wedstrijden zijn binnenkort bekend.
(7 juni)


Winst voor Pirates
English
AMSTERDAM - In een aantrekkelijk duel stond Amsterdam Pirates slechts twee hits toe aan Konica Minolta Pioniers en won met 3-1 op solide pitching.

In Haarlem speelden Corendon Kinheim en DOOR Neptunus een wedstrijd van 10 innings die in 2-2 eindigde.

Deze ploegen ontmoeten elkaar opnieuw op vrijdagavond, waarbij veteraan-umpire Fred van Groningen Schinkel een unieke mijlpaal bereikt in zijn lange en indrukwekkende loopbaan, omdat hij dan actief zal zijn in zijn 1000e Hoofdklasse-wedstrijd.
(8 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


HCAW eert kampioensploeg
English
BUSSUM - In 1996 vierde Mr. Cocker HCAW voor het eerst een landskampioenschap door de Holland Series met 3-2 te winnen vs. Kinheim. Dat gebeurde toen onder leiding van de Amerikaanse Hoofd Coach Craig McGinnis.
Op zaterdag 10 juni komt de kampioensploeg van toen nog een keer bij elkaar voor het 10-jarig jubileum van de eerste titel in de clubgeschiedenis. Voor aanvang van de wedstrijd van de huidige ploeg tegen Sparta/Feyenoord worden de spelers van toen zaterdagmiddag nog een keer in het zonnetje gezet.

Drie spelers van die kampioensploeg zijn nog steeds actief: René Rijst (Instant Holland Almere '90), Lars Koehorst en Michael Duursma (beiden Konica Minolta Pioniers). Nick Fridsma maakte tot vorige week deel uit van de HCAW-ploeg.
Andere spelers uit het team van 1996 spelen momenteel nog op een lager niveau in HCAW-3, namelijk Frank Koene, Danny Wout, Jeroen Hubert (die afgelopen weekeinde nog een optreden in de Hoofdklasse-ploeg had), Tom Urbanus, Ronald de Jong, Roy Berrevoets en Jurjan Koenen.
Slechts een paar spelers hebben afscheid genomen van het honkbal. Caspar van Rijnbach woont tegenwoordig in Brazilië, terwijl ook Clive Mendes en Jeffrey Cranston zijn gestopt.
Eén lid van het team van toen is er nog altijd bij en dat is natuurlijk teamgeleider en scorer Adrie Berrevoets.
Vijf spelers zouden 'lid' worden van de 500-Club (500 of meer wedstrijdne in de Hoofdklasse): Rijst, Koehorst, Koenen, Cranston en Mendes.
(9 juni)


Umpire Van Groningen Schinkel bereikt mijlpaal; Kinheim, Pioniers winnen
English
ROTTERDAM - Umpire Fred van Groningen Schinkel bereikte vrijdagavond een unieke mijlpaal, want hij werd de eerste Nederlandse scheidsrechter met 1000 wedstrijden in de Hoofdklasse op zijn naam. In zijn jubileumwedstrijd stond Van Groningen Schinkel op het eerste honk in de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim. Dat duel duurde slechts acht innings, vanwege de 22:50 uur curfew-regel. Kinheim won met 7-5. In Hoofddorp boekte Konica Minolta Pioniers een 3-0 shutout vs. Amsterdam Pirates en brak een puntloze stand met drie runs in de achtste inning.


...Fred van Groningen Schinkel...
...1000 wedstrijden...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Voor aanvang van de wedstrijd tussen Neptunus en Kinheim werd umpire Fred van Groningen Schinkel in het zonnetje gezet. Ruud van Zetten, vice-voorzitter van de KNBSB, memoreerde niet alleen Fred's imposante loopbaan, maar noemde ook een aantal opmerkelijke (en grappige) feiten. De bondsbestuurder berekende dat Fred zo'n 250.000 pitches moet hebben gezien vanachter de plaat of in het veld, dat hij minimaal 80.000 slagmensen in het slagperk heeft zien staan, minimaal 120.000 kilometers moet hebben gereden om bij de Hoofdklasse-verenigingen te komen en zeker zo'n 6000 liter water moet hebben gebruikt tijdens de douches na afloop van de wedstrijd en daarna zo'n 4000 stukjes kaas of andere versnaperingen moet hebben gegeten in de bestuurskamer, onder het genot van zo'n 600 liter aan drankjes. Zeker 250.000 mensen moeten Fred aan het werk hebben gezien in de 34 jaar (ook een record) dat hij in de Hoofdklasse staat sinds hij in 1972 debuteerde en Fred moet in die wedstrijden meer dan 400.000 minuten actief zijn geweest, inclusief de reistijd.
Nooit eerder bereikte een scheidsrechter een dergelijke mijlpaal en Fred is vrijwel zeker ook de eerste Europeaanse umpire die de 1000 wedstrijden bereikt in de hoogste nationale competitie. Van Zetten onderstreepte dat de KNBSB trots is op de prestatie van Fred, die eerder al werd gedecoreerd voor zijn vele verdiensten (bondsonderscheidingsteken, Lid van Verdienste).

Fred van Groningen Schinkel begon zijn umpire-loopbaan in 1967 en staat sinds 1977 op de internationale lijst. Hij nam deel aan meer dan 70 internationale evenementen, waaronder 9 Europese Kampioenschappen, 3 Wereldkampioenschappen, 2 Olympische Spelen, 3 Intercontinental Cups, 14 Haarlemse Honkbal Weken, 10 World Port Tournament, meer dan 20 Europa Cup-toernooien en de onlangs in maart gehouden World Baseball Classic.
Neptunus en Kinheim, de ploegen in Fred's 1000e wedstrijd, waren ook betrokken bij twee andere mijlpalen in zijn lange loopbaan. Op 6 mei 1972 debuteerde hij op het eerste honk in de wedstrijd tussen het Haarlemse HCK en het Amsterdamse OVVO. Sinds 1973 is HCK beter bekend als Kinheim. Op 28 mei 1991 bereikte Fred de grens van 500 wedstrijden in het duel tussen Haarlem Nicols en Neptunus.

In de wedstrijd van vanavond had Kinheim een rally van vijf runs in de tweede inning om een 1-1 stand te doorbreken met als hoogtepunt een 3-run triple van René Cremer op weg naar een 7-5 zege.
Gisteravond had Pioniers slechts twee hits vs. Pirates en vanavond kwam de ploeg niet verder dan vier, maar dit keer werd met 3-0 gewonnen.
(9 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Sparta/Feyenoord dient HCAW grote nederlaag toe
English
BUSSUM - Sparta/Feyenoord won zaterdagmiddag ruim en diende Mr. Cocker HCAW een 12-0, 7-inning, shutout-nederlaag toe. HCAW had slechts vier hits op Satoru Fujii, die het gehele duel gooide.
De Rotterdammers stonden al met 8-0 voor in de tweede inning, waarin HCAW een vervanger moest inzetten voor hun starter Cliff Foster, die zesmaal vier wijd gooide. HCAW had slechts vier hits en bereikte vijfmaal het honk.

's Avonds won Instant Holland Almere '90 met 3-2 van ADO. Het winnende punt werd in de 2e9 gescoord op een pinch-hit honkslag met volle honken van Ferd van Stekelenburg.
ADO's starter Akira Okamoto had 15 strikeouts in acht innings, maar stond met lege handen. Jurrian Koks nam het over in de negende, zag de honken vol komen en kreeg de winnende hit tegen.
(10 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


ADO en HCAW herstellen na verlies
English
DEN HAAG / ROTTERDAM - ADO en Mr. Cocker HCAW herstelden zich beide na hun nederlaag van zaterdag door zondag hun wedstrijden in winst om te zetten.

In Den Haag won ADO met 6-1 van Instant Holland Almere '90. Voor ADO gooide Rob Cordemans het gehele duel, stond zeven hits toe en verdiende zijn zesde zege.

In Rotterdam moest HCAW de line-up aanwezig als gevolg van een aantal blessures, maar won met 6-4 vs. Sparta/Feyenoord, dat in de negende inning nog dreigde terug te komen.
(11 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Selectie bekend voor Haarlemse Honkbal Week
English
NIEUWEGEIN - Oranje-Manager Robert Eenhoorn en zijn staf hebben 27 spelers opgenomen in de selectie voor de Haarlemse Honkbal Week, die wordt gehouden van 21 tot en met 30 juli in het historische Pim Mulier Stadion in Haarlem.
In de aanloop naar het internationale toernooi neemt het Nederlands honkbalteam deel aan de European Baseball Series tussen 7 en 12 juli Nederland en Italië. De eerste drie wedstrijden worden in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam gespeeld. Italië koos voor drie verschillende locaties en laat de wedstrijden spelen in Grosseto, Nettuno en Messina.
Naast het Nederlands team wordt aan de Haarlemse Honkbal Week deelgenomen door de nationale teams van China, Cuba, Japan, Taiwan en de USA.
Vier spelers op Eenhoorn's roster zullen in Oranje debuteren als ze spelen: Catcher Mark Duursma (Konica Minolta Pioniers), Outfielder Kalian Sams (ADO), Righthanded Pitcher Tom Stuifbergen (Amsterdam Pirates) en Righthanded Pitcher Jurjen van Zijl (Mr. Cocker HCAW). Infielder Roel Koolen (Corendon Kinheim) staat ook voor het eerst op het roster voor een groot evenement, maar speelde zijn eerste interland al in 2000 toen Oranje een reeks van vijf oefenwedstrijden speelde tegen Taiwan.
Corendon Kinheim levert met zeven de meeste spelers voor de nationale ploeg.

De Selectie:

Pitchers (12)
RHP David Bergman, RHP Duko Jansen, RHP Michiel van Kampen (allen Corendon Kinheim), RHP Kenny Berkenbosch, RHP Nick Stuifbergen, RHP Jurjen van Zijl (allen Mr. Cocker HCAW), RHP Rob Cordemans, RHP Robin van Doornspeek (beiden ADO), RHP Dave Draijer (Konica Minolta Pioniers), LHP Gregory Gustina, LHP Diegomar Markwell (beiden DOOR Neptunus) en RHP Tom Stuifbergen (Amsterdam Pirates).

Catchers (3)
Mark Duursma (Konica Minolta Pioniers), Sidney de Jong (Mr. Cocker HCAW) en Tjerk Smeets (Corendon Kinheim).

Infielders (5)
Ivanon Coffie (Instant Holland Almere '90), Michael Duursma (Konica Minolta Pioniers), Percy Isenia (ADO), Roel Koolen (Corendon Kinheim) en Raily Legito (DOOR Neptunus).

Outfielders (7)
Johnny Balentina (DOOR Neptunus), Bryan Engelhardt, Eugene Kingsale (beiden Instant Holland Almere '90), Dirk van 't Klooster, Danny Rombley (beiden Corendon Kinheim), Harvey Monte en Kalian Sams (beiden ADO).

(12 juni)


EC: Openingsverlies Neptunus in Grosseto

...Arnold Verbrugge...
...home plate...
(F: Marco Stoovelaar)
English
GROSSETO (Italië) - DOOR Neptunus is het toernooi om de Europa Champions' Cup in Italië dinsdagmiddag begonnen met een 3-2 nederlaag in 10 innings vs. de Italiaanse kampioen Italeri Fortitudo Bologna.
Neptunus nam een 2-0 voorsprong in de vijfde inning, maar Bologna kwam in de zesde beurt langszij. Een fout vormde in de tiende inning de inleiding voor het winnende punt.
In Poule A won Paderborn Untouchables overtuigend met 15-0 van Kranjski Lisjaki.

's Avonds boekte bekerhouder Le Colonie Della Maremma Grosseto Orioles een 5-0 shutout tegen Balashikha Tornados (Rusland). De Nederlander André Schrijber was bij deze wedstrijd de Technisch Commissioner.
In Poule B won T&A San Marino met 10-2 vs. Marlins Puerto Cruz (Spanje) en had het verdedigende hoogtepunt van de dag toen een line drive van Marlins-slagman Nestor Perez eindigde in een triple play in de achtste inning. De Nederlandse umpire Arnold Verbrugge stond in deze wedstrijd achter de plaat.
(13 juni)

Compleet Verslag, Box Score & Play-by-Play
Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


IN MEMORIAM

...Nico Meijers...
(1934 - 2006)
(Foto: Archief Pirates)
Voormalig Pirates-coach Nico Meijers overleden
English
AMSTERDAM - Voormalig honkbalcoach Nico Meijers is dinsdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden. Hoewel hij al enige tijd ziek was kwam zijn overlijden voor iedereen toch nog onverwacht. De afscheids- en crematieplechtigheid vond vrijdagmiddag 16 juni plaats te Amsterdam. Nico's warme persoonlijkheid, optimistische instelling en karakteristieke lach zal door iedereen worden gemist.


...1981: Promotie naar de Hoofdklasse...
...spelers nemen coaches...
...Nico Meijers (links) en Ruud Koene...
...op de schouders...
(Foto: Archief Pirates)
Nico Meijers begon zijn honkballoopbaan bij de niet meer bestaande Amsterdamse vereniging De Meer. Vervolgens kwam hij terecht bij Amsterdam Pirates en is die club altijd trouw gebleven.
Hij maakte een aantal jaren als penningmeester deel uit van het clubbestuur, was tussen 1975 en 1977 Hoofd Coach van het tweede honkbalteam van de vereniging en had in 1978 het interregionale jeugdteam onder zijn hoede.
Tussen 1979 en 1982 vormde Nico Meijers met Ruud Koene vier seizoenen lang een zeer succesvol coachduo bij de hoofdmacht van Pirates. De twee namen de coaching over, nadat Pirates in 1978 degradeerde naar de Tweede Klasse. Ruud Koene, die vorig jaar februari overleed, was Hoofd Coach en 3B Coach en Nico Meijers werd de 1B Coach.
In 1979 eindigde Pirates op de tweede plaats, maar in 1980 werd de ploeg ongeslagen (18-0) kampioen en promoveerde naar de Eerste Klasse. Het was het begin van een succesvolle reeks, want in 1981 volgde opnieuw een kampioenschap en promoveerde Pirates vanuit de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. In 1982 wist de ploeg zich te handhaven in de hoogste afdeling.
In hun vier succesvolle jaren bij Pirates waren Koene en Meijers als coach actief in precies 100 competitiewedstrijden, waarvan er 70 in winst werden omgezet. In de eerste drie seizoenen won Pirates 56 van de 64 wedstrijden onder leiding van het duo Koene-Meijers.
Na Pirates in hun eerste Hoofdklasse-jaar te hebben gecoached trad het duo terug. Ruud Koene was hierna nog bij verschillende clubs als coach actief, Nico Meijers zette een punt achter zijn coachloopbaan.
Een paar jaar geleden maakten Meijers en Koene nog eenmaal een comeback en coachten een Oud-Pirates Team naar een overwinning tegen oud-spelers van HCAW.
Nico Meijers bleef een regelmatig bezoeker van wedstrijden van Pirates, nam deel aan de winterse klaverjasavonden van de Amsterdam club en reisde een paar keer mee naar internationale toernooien van het Nederlands team, zoals het Europees Kampioenschap van 2001 in het Duitse Bonn.

Nico's hele gezin was en is jarenlang betrokken bij de honkbalsport. Echtgenote Wies was teamscorer van het interregio-team en is Official Scorer geweest van de KNBSB. Zoons Peter en Marcel speelden vele jaren bij Pirates, bij wie ze ook het eerste team en de Hoofdklasse bereikten.
(14 juni)


EC: Neptunus bijna uitgeschakeld voor Finaleronde!
English
GROSSETO (Italië) - DOOR Neptunus heeft woensdag ook de tweede wedstrijd op het Europa Cup Toernooi verloren, want dit keer werd met 8-6 aan het kortste eind getrokken tegen T&A San Marino.
Door de nederlaag heeft Neptunus nu alleen nog een kleine theoretische kans de Finaleronde te bereiken, anders moet de ploeg spelen om de vijfde tot en met achtste plaats.
Neptunus stond al in de tweede inning met 5-0 achter en moest daardoor al snel een werperswissel toepassen. Neptunus wist nog terug te komen tot 5-4 en in de vijfde inning was de stand in evenwicht, 6-6. In de zevende inning nam San Marino een 8-6 voorsprong en dat werd ook de eindstand.
(14 juni)

Compleet Verslag, Box Score & Play-by-Play
Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


CWC: Pioniers opent met winst
English
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers is het CupWinners Cup-toernooi in Praag woensdag begonnen met een 12-5 overwinning vs. savigny-sur-Orge Lions uit Frankrijk.
Beide ploegen scoorden drie punten in de eerste inning, maar Pioniers brak de 3-3 stand met twee punten in de vierde inning en voegde er daar nog eens twee aan toe in de zesde slagbeurt. Met een 7-3 voorsprong kwam Pioniers tot een rally van nog eens vijf punten in de negende inning.
Richard Orman startte voor Pioniers en gooide vier innings. Hij werd op de heuvel opgevolgd door Raul Quiroz (drie innings), Tommy van Limburg en Dave Draijer (die elk één inning gooiden).

Nadat Bracknell Blazers (Groot-Brittannië) zich zo'n twee weken geleden had teruggetrokken uit Poule A waren er in deze groep drie ploegen en vier in Poule B. Maar nu het toernooi onderweg is bestaat ook Poule B uit drie teams, omdat Bekerhouder Rojos de Tenerife niet verscheen voor deelname.
(14 juni)

Compleet Verslag, Box Score & Play-by-Play
Compleet Programma & Uitslagen Europa CupWinners Cup


EC: Bologna wint; Neptunus uitgeschakeld!
English
GROSSETO (Italië) - Italeri Fortitudo Bologna won woensdagavodn met 4-2 vs. Marlins Puerto Cruz, waardoor de stand in Poule B van het toernooi om de Europa Cup werd beslist.
Door de overwinning plaatsten Bologna en T&A San Marino zich voor de kruisfinale, terwijl DOOR Neptunus officiëel werd uitgeschakeld voor de Finaleronde en nu moet spelen in een poule om de vijfde tot en met achtste plaats.
In Poule A verzekerde Bekerhouder Le Colonnie della Maremma Grosseto Orioles zich van een plaats in de halve finale door met 12-2 te winnen van Paderborn Untouchables.
(14 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


CWC: Pioniers in kruisfinale!
English
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers werd donderdagmiddag de eerste ploeg die zich verzekerde van een plaats in de Finaleronde van het toernooi om de CupWinners Cup.
In Praag wonnen de Hoofddorpers zeer ruim van Antwerp Eagles (België) met 21-1 in een wedstrijd die zes innings duurde, vanwege de 20-run 'mercy rule'.
(15 juni)

Compleet Verslag, Box Score & Play-by-Play
Compleet Programma & Uitslagen Europa CupWinners Cup


Kleine overwinning voor Neptunus
English
GROSSETO (Italië) - DOOR Neptunus sloot de voorronde van het toernooi om de Europa Cup in Italië donderdagavond af met een 13-9 overwinning vs. Marlins Puerto de la Cruz uit Spanje.
Echter, de ploeg overtuigde niet, want het maakte zes verdedigende fouten, stond na twee innings met 3-2 achter, besliste de wedstrijd met een 8-run rally in de vierde inning, maar zag de Spanjaarden tot 10-7 terugkomen.
Neptunus gebruikte twee werpers, die samen zes vrije lopen weggaven, maar geen strikeouts gooiden. Alle negen positiespelers van Neptunus scoorden minimaal eenmaal in dit duel.
Het complete wedstrijdverslag komt er aan.
Box Score & Play-by-Play

Ook op donderdagavond kwam Le Colonnie della Maremma Grosseto Orioles (Italië) tot een 9-0 shutout tegen Kranjski Lisjaki (Slovenië) om ongeslagen te blijven in Poule A.
's Middags werd Paderborn Untouchables (Duitsland) de tweede ploeg uit Poule A die de halve finales bereikte door Balashikha Tornados (Rusland) te verslaan met 8-5. De Duitsers kregen het nog even benauwd in de negende inning toen ze met 8-0 voorstonden, maar de Russen tot een rally van vijf runs kwamen.
T&A San Marino bleef ongeslagen in Poule B door met 6-2 te winnen vs. Italeri Fortitudo Bologna (Italië). San Marino brak een 2-2 stand met een 4-run rally in de achtste inning.
(15 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


Startende Werpers komend weekend bekend
English
AMSTERDAM - De zes startende werpers voor de komende 2-game series, die staat gepland voor zaterdag en zondag, zijn aangewezen.

In het weekeinde speelt Amsterdam Pirates tweemaal voor eigen publiek vs. Mr. Cocker HCAW, omdat het veld in Bussum niet beschikbaar is. Het Nederlands Kampioenschap Litte League Baseball wordt dan gehouden op het HCAW-complex, waardoor de ploeg tweemaal in Amsterdam zal spelen.

Ook op het programma staan twee wedstrijden tussen Sparta/Feyenoord en ADO, terwijl Instant Holland Almere '90 het moet opnemen tegen Corendon Kinheim.
Nu koploper DOOR Neptunus niet in actie komt vanwege het Europa Cup-toernooi kunnen zowel Kinheim als ADO bezit nemen van de eerste plaats.
(15 juni)


CWC: Pioniers ontmoet Litouwers
English
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers staat zaterdagavond tegenover Lituanica Kaunas uit Litouwen in één van de twee halve finales van het toernooi om de CupWinnners Cup in Praag.
Lituanica bereikte de halve finale door met 8-3 te winnen van gastheer Krc Altron Prague, waardoor FC Barcelona winnaar werd van Poule A en ook de Finaleronde bereikte.

In de andere halve finale treft FC Barcelona Savigny-sur-Orge Lions (Frankrijk), dat de top-vier bereikte door met 6-3 te winnen van Antwerp Eagles (België).
De winnaars van de kruisfinales ontmoeten elkaar zondag in de finale.

Antwerp en Prague ontmoeten elkaar in een best-of-three om te bepalen wie op de vijfde en zesde plaats eindigen. Het verliezende team zal degraderen.
(16 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa CupWinners Cup


Ruime winst Neptunus; Grosseto opnieuw in Finale
English
GROSSETO (Italië) - DOOR Neptunus registreerde vrijdagavond een ruime 15-0 shutout-zege vs. Kranjski Lisjaki uit Slovenië in hun eerste wedstrijd van Poule C, die bepalend is voor de vijfde t/tm achtste plaats van het toernooi om de Europa Cup. De landen, die worden vertegenwoordigd door de twee onderste ploegen in deze Poule, zullen degraderen naar de Kwalificatie-Poule.
Met de overwinning stelde Neptunus bijna de Nederlandse plaats voor het toernooi van volgend jaar zeker, maar theoretisch is er nog een gelijke stand tussen drie ploegen mogelijk. Zaterdag sluit Neptunus het toernooi af met een wedstrijd tegen Balashikha Tornados uit Rusland.
Het complete wedstrijdverslag komt er aan.
Box Score & Play-by-Play

Bekerhouder Le Colonnie della Maremma Grosseto Orioles (Italië) speelt opnieuw in de Finale, die zaterdagavond op het programma staat.
Vrijdagavond boekte Grosseto een 10-0 shutout in zeven innings tegen Italeri Fortitudo Bologna (Italië) om de eindstrijd te bereiken. In de Finale moet Grosseto het opnemen tegen T&A San Marino, dat met 5-2 won vs. Paderborn Untouchables (Duitsland) na een 2-0 en later 2-1 achterstand, voordat de ploeg driemaal scoorde in de zesde inning om te winnen.
(16 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


CWC: Pioniers in Finale!
English
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het toernooi om de CupWinners Cup door met 18-0 te winnen vs. Lituanica Kaunas (Litouwen).
Met een 7-0 voorsprong scoorde Pioniers elf punten in de zesde inning, waarvan tien met twee uit.
In de finale op zondag staat Pioniers tegenover Savigny-sur-Orge (Frankrijk), dat verrassend de eindstrijd bereikte door met 7-3 te winnen vs. FC Barcelona (Spanje) in de halve finale.
Het complete wedstrijdverslag komt er aan.
Box Score & Play-by-Play
(17 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa CupWinners Cup


EC: Neptunus eindigt op vijfde plaats
English
GROSSETO (Italië) - DOOR Neptunus won zaterdagmiddag simpel met 11-1 in acht innings vs. Balashikha Tornados uit Rusland, waardoor de ploeg op de vijfde plaats eindigde in het toernooi om de Europa Cup en de Nederlandse plaats voor het toernooi van volgend jaar veiligstelde.
Neptunus kwam tot 16 honkslagen, waaronder de tweede homerun in het toernooi van Jeffrey Arends.
Het complete wedstrijdverslag komt er aan.
Box Score & Play-by-Play

San Marino wint Europa Cup!
GROSSETO (Italië) - T&A San Marino verraste zaterdagavond met een 3-0 shutout-zege in de finale van het toernooi om de Europa Cup om voor het eerst in de clubgeschiedenis beslag op de beker te leggen. De Nederlandse umpire Arnold Verbrugge stond in de finale achter de plaat.
Met de overwinning onttroonde San Marino de Italiaanse gastheer Le Colonnie della Maremma Grosseto, dat vorig jaar in Rotterdam de Cup won.
Maar overwinning betekent ook een probleem. Normaal gesproken mag het land waar de bekerhouder vandaan komt een tweede ploeg afvaardigen naar het toernooi van het volgende jaar. Het probleem alleen is dat T&A San Marino het enige topniveau-team is in het ministaatje San Marino en deelneemt aan de Italiaanse Serie A/1. De Europese Bond zal nu moet beslissen wie recht heeft op de tweede plaats.
(17 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa Champions' Cup


Onderste drie teams winnen (opnieuw)
English
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates, Sparta/Feyenoord en Instant Holland Almere '90 deden het zaterdag opnieuw. De drie onderste teams wonnen allen wederom op dezelfde dag hun wedstrijd. Het trio bleef daardoor niet alleen samen op een gedeelde zesde plaats staan, maar diende ook weer een paar van de top-vijf ploegen een nederlaag toe en beïnvloedden opnieuw de Play-Off race.

In Amsterdam speelde Amsterdam Pirates een uitstekende wedstrijd vs. Mr. Cocker HCAW en won met 6-1. De ploeg sloeg op de juiste momenten en had een aantal verdedigende hoogtepunten, zoals een triple play en een schitterende vangbal van linksvelder Derick Francisca.

In Rotterdam was de stand in de wedstrijd tussen Sparta/Feyenoord en ADO na negen innings 1-1 en toen het duel in de 2e12 was leek iedereen zichzelf al bij een gelijkspel te hebben neergelegd. Maar toen volgde een fout met twee uit, waarna rookie Dwayne Kemp, een game-winning, walk-off, RBI-double sloeg en Sparta/Feyenoord een 2-1 zege bezorgde. Rob Cordemans startte voor ADO en had 12 strikeouts, waaronder de 1000e in zijn loopbaan, maar zijn ploeg strandde 16 lopers.

In Almere brak Corendon Kinheim zaterdagavond een puntloze stand in de achtste inning vs. Instant Holland Almere '90 met twee runs. Maar in de 2e8 antwoordde Almere met vier runs, waaronder drie op een homerun van Bryan Engelhardt om met 4-2 te winnen.
(17 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Kinheim klimt naar eerste plaats
English
AMSTERDAM - Na zaterdag hun wedstrijd te hebben verloren wonnen Corendon Kinheim, ADO en Mr. Cocker HCAW allen hun wedstrijd op zondag, maar ze deden het met kleine uitslagen.

In Haarlem stond Kinheim met 1-0 achter, maar nam een 2-1 voorsprong in de zesde inning toen Edward Illidge homerde op weg naar een 3-1 zege, waardoor de ploeg bezit nam van de eerste plaats.

In Den Haag bleef ADO ongeslagen op eigen veld, waar het nu op 10-0 staat, en kwam tot een 3-0 shutout tegen Sparta/Feyenoord. Winnende werper Akira Okamoto stond het hele duel op de heuvel en gooide een 3-hitter.

In Amsterdam wist HCAW een 1-0 voorsprong vast te houden vs. Amsterdam Pirates en het punt zou het enige in de wedstrijd blijven.
(18 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Pioniers wint CupWinners Cup!
English
PRAAG (Tsjechië) - Konica Minolta Pioniers heeft zondag de CupWinners Cup gewonnen na een 11-0 shutout vs. Savigny-sur-Orge Lions (Frankrijk).
Het is de tweede keer in de clubgeschiedenis dat Pioniers de CupWinners Cup heeft gewonnen. Na winst in 2003 verloor Pioniers de finale in 2004 en 2005 van Rojos de Tenerife (Spanje), dat dit jaar simpelweg niet opkwam en (nog) geen reden heeft opgegeven waarom men verstek heeft laten gaan.
Wedstrijdverslag, Box Score en Play-by-Play komen er aan.
(18 juni)

Compleet Programma & Uitslagen Europa CupWinners Cup


Startende werpers komende wedstrijden bekend
English
AMSTERDAM - De meeste startende werpers zijn bekend voor de komende wedstrijden die op de agenda staan voor donderdag, zaterdag en zondag.
Op donderdag spelden de ploegen een 1-game series, gevolgd door een 2-game series in het weekend tegen andere tegenstanders.

Mr. Cocker HCAW, ADO, Corendon Kinheim en Sparta/Feyenoord hebben hun rotatie al gemaakt voor deze drie wedstrijden.
Voor HCAW maakt RHP Jos de Jong zijn eerste start van het seizoen als hij donderdagavond de heuvel opgaat vs. DOOR Neptunus.

Instant Holland Almere '90, DOOR Neptunus, Konica Minolta Pioniers en Amsterdam Pirates, de overige vier ploegen, hebben hun starters voor donderdag bekend gemaakt, maar wie zal starten op zaterdag en zondag is afhankelijk van wie nodig is op donderdag en hoe het resultaat van die wedstrijd is.
Uiteraard weten de coaches al wie er zullen starten, maar de bevestiging daarvan komt pas op vrijdag of na afloop van de wedstrijd van donderdag.
Almere maakte de starters bekend voor donderdag en zaterdag. De starter voor zondag is mogelijk RHP Derrick Isenia.
De weekend-starters voor Pirates zijn vrijwel zeker RHP Robert van der Pol en RHP Kevin Miner.
Kandidaten voor Neptunus om in het weekend te starten zijn RHP Kevin Heijstek, LHP Gregory Gustina en RHP Leoš Kubát.
Pioniers zal waarschijnlijk beginnen met RHP Roger Kops en LHP Richard Orman.

Komende mijlpalen:
Donderdagavond speelt 3B Jeroen Sluijter (Neptunus) zijn 500ste Hoofdklasse-wedstrijd, terwijl OF Ronald Jaarsma zijn 400ste speelt.
Komende zaterdag wordt C/OF Johnny Balentina (Neptunus) de elfde speler die de grens van 600-wedstrijden bereikt.
(21 juni)


Opmerkelijke comeback zege Almere
English
ALMERE - Instant Holland Almere '90 beleefde donderdagavond een opmerkelijke 7-6 comeback om met 7-6 te winnen vs. Sparta/Feyenoord.
Almere stond met 5-0 en 6-1 achter en had slechts één honkslag op Satoru Fujii in de eerste zeven innings, terwijl de ploeg verdedigend zevenmaal in de fout ging. Maar hierna scoorde Almere zes punten in hun laatste drie slagbeurten om te winnen. Sparta/Feyenoord 'outhit' Almere 11-4 en had slechts één veldfout, maar die was wel beslissend en vormde de inleiding tot twee onverdiende punten met twee uit in de negende inning.

In Den Haag stond Konica Minolta Pioniers na drie innings met 2-1 achter, maar scoorde toen driemaal in de vierde inning op weg naar een 6-5 overwinning en diende ADO hun eerste thuis-nederlaag van het seizoen toe.

In Rotterdam won DOOR Neptunus met 5-3 van Mr. Cocker HCAW. Neptunus had 12 honkslagen, waaronder twee van 3B Jeroen Sluijter, die vanavond zijn 500ste Hoofdklasse-wedstrijd speelde. HCAW's CF Ronald Jaarsma speelde in zijn 400ste duel op het hoogste niveau.

In Haarlem registreerde Corendon Kinheim een 7-0 shutout vs. Amsterdam Pirates, dat slechts één honkslag produceerde op de linkshandige rookie Jean-Paul Gulinck, die acht innings gooide.
(22 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Eerste beslissing in Eerste Klasse
English
DELFT - De eerste beslissing van het seizoen 2006 is gevallen en dat gebeurde donderdagavond in Poule B van de Eerste Klasse.
Door een 10-1 overwinning van koploper DOOR Tridents bij Blue Birds werd Almere '90 2 uitgeschakeld voor de eerste plaats en daardoor ook het landskampioenschap voor reserveteams. Tot nu toe heeft Almere al hun 18 gespeelde wedstrijden dit seizoen verloren.
Dit weekeinde kan Sparta/Feyenoord 2 de tweede ploeg worden die wordt uitgeschakeld voor de titel.
(22 juni)


Eerste Klasse: Verlies voor RCH-Pinguïns
English
ROTTERDAM - RCH-Pinguïns, de koploper in Poule A van de Eerste Klasse, verloor vrijdagavond met 7-4 van Sparta/Feyenoord 2 in een Eerste Klasse Interleague-wedstrijd.
Voor Sparta/Feyenoord, dat op de zevende plaats staat in Poule B, was dit pas de vierde overwinning van het seizoen. Dit weekend kan de ploeg de tweede worden die wordt uitgeschakeld voor het landskampioenschap voor reserveteams. Een combinatie van een Sparta/Feyenoord-nederlaag op zaterdag en een overwinning van koploper DOOR Tridents betekent uitschakeling. Donderdag werd Almere '90 2 als eerste uitgeschakeld na hun 19e opeenvolgende nederlaag.
In Poule kunnen alle tien ploegen nog op de eerste plaats eindigen.
(23 juni)


Overwinningen Kinheim, Pirates, Neptunus, Pioniers
English
BUSSUM / AMSTERDAM - Corendon Kinheim en Amsterdam Pirates wonnen zaterdagmiddag beide hun wedstrijd.

In Bussum scoorde Kinheim de winnende punten vs. Mr. Cocker HCAW in de achtste en negende inning. De Haarlemmers braken een 4-4 stand met twee runs in de achtste inning, waarna drie punten werden toegevoegd op een homerun van Roel Koolen. Kinheim had 20 honkslagen in dit duel en bleef door de winst koploper.

In Amsterdam stond Pirates met 1-0 achter toen het zes punten scoorde in de achtste slagbeurt vs. Sparta/Feyenoord. Met een 1-1 stand sloeg Fausto Álvarez een 'baseclearing', 3-run double om zijn ploeg een 4-1 voorsprong te geven.

In Rotterdam ontving DOOR Neptunus 's avonds ADO en won met 9-3. Neptunus had een rally van vier runs in zowel de derde als de vierde inning. Johnny Balentina speelde zijn 600e wedstrijd.

In Almere won Konica Minolta Pioniers 's avonds met 4-1 bij Instant Holland Almere '90. Roger Kops gooide het gehele duel en kreeg zeven hits tegen.
(24 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


HCAW raakt verder achterop
English
HAARLEM - Corendon Kinheim won zondag met 6-3 vs. Mr. Cocker HCAW, waardoor de ploeg koploper bleef. Aan de andere kant bleef HCAW op de vijfde plaats en heeft nu een achterstand van zeven punten op de vierde positie.

In Hoofddorp won Konica Minolta Pioniers ruim met 12-2 vs. Instant Holland Almere '90 en klom naar een gedeelde derde plaats met ADO.

In Rotterdam kwam Sparta/Feyenoord tot een 3-0 shutout tegen Amsterdam Pirates, dat slechts drie hits had op Satoru Fujii.

In Den Haag werd de wedstrijd tussen ADO en DOOR Neptunus afgelast vanwege regen en opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond.
(25 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


HCAW en Cliff Foster uit elkaar
English

...Cliff Foster...
(Foto: Marco Stoovelaar)
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW en hun Amerikaanse werper Cliff Foster zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan.

In een kort persbericht maakte HCAW de beslissing dinsdag bekend. Het stelde dat HCAW "na de twee ontmoetingen van afgelopen weekeinde met Corendon Kinheim besloten heeft de verbintenis met Foster te beëindigen. Vanwege zijn tegenvallende prestaties in de afgelopen weken maakt de Amerikaanse werper met onmiddellijke ingang geen deel meer uit van de selectie." Het bericht wordt afgesloten met de mededeling dat "het vertrek van Foster zal worden opgevangen door het inpassen van pitchers uit de eigen jeugdopleiding".
Afgelopen zondag was Foster verliezende werper vs. Kinheim toen hij vijfmaal vier wijd gooide en drie punten toestond in iets meer dan één inning.

Precies een maand geleden, op 27 mei, toen HCAW eveneens tegen Kinheim speelde vroeg Cliff Foster om ontheven te worden van zijn taken als Pitching Coach om zich beter te kunnen concentreren op zijn prestaties als werper. De open plaats in de coachingstaf werd een paar dagen later opgevuld met de toevoeging van Patrick Vielvoye. De mutatie in de coaching leidde tot het opstappen van Hoofd Coach Maurice DeConge. Vielvoye werd hierna benoemd tot nieuwe Hoofd Coach.
Dit seizoen verscheen Foster in 13 wedstrijden, waaronder vijf als starter, en gooide in 30 innings. De laatste weken had hij problemen met zijn controle en staat met 38 vrije lopen op de tweede plaats. Alleen Satoru Fujii (Sparta/Feyenoord) heeft er meer met 54. De rechtshander heeft een 1-6 'record', maar ook twee saves en had 27 strikeouts. Tot nu toe is HCAW echter sinds half mei aanvallend ook niet al te productief geweest met het voorzien van punten voor hun pitching. Na de eerste zeven wedstrijden van het seizoen te hebben gewonnen won HCAW er slechts vier van de daarnavolgende 18. Naast de wijziging in de coaching begon HCAW het seizoen met drie schorsingen en kreeg het te maken met veel blessures. Momenteel staat HCAW op de vijfde plaats, zeven punten achter de nummer vier. De top-vier plaatst zich voor de Play-Offs.
Afgelopen seizoen, in zijn eerste Hoofdklasse-jaar voor HCAW, gooide Foster in 25 wedstrijden en sloot het seizoen af met een 5-1 'record' en negen saves.
(27 juni)


Neptunus wint nipt van ADO
English
DEN HAAG - DOOR Neptunus won dinsdagavond nipt met 3-2 van ADO in een inhaalwedstrijd. Afgelopen zondag werd het duel afgelast vanwege regen.
Neptunus scoorde één punt in elk van de drie middelste innings om een 3-0 voorsprong te nemen, waarna ADO hun twee runs scoorden in de tweede helft van de zesde inning.
De Japanse werper Akira Okamoto gooide opnieuw de gehele wedstrijd voor ADO en verloor voor het eerst dit seizoen.
(27 juni)

Wedstrijdverslag, Line Score & Box Score


Startende Werpers komende dagen
English
AMSTERDAM - De acht ploegen in de Hoofdklasse spelen donderdagavond een one-game series, waarna in het weekeinde tegen een andere tegenstander een 2-game series op de agenda staat. Voor de meeste wedstrijden zijn de startende werpers inmiddels bekend gemaakt.
Na komende zondag wordt het seizoen onderbroken, vanwege de internationale wedstrijden van het Nederlands Honkbal Team. Vanaf vrijdag 7 juli speelt Oranje zes wedstrijden vs. Italië in de European Baseball Series. De eerste drie wedstrijden daarvan worden in Rotterdam gespeeld, de overige drie in drie verschillende Italiaanse steden. Van 21 t/m 30 juli is Nederland één van de deelnemers aan de tweejaarlijkse Haarlemse Honkbal Week.

Amsterdam Pirates, Mr. Cocker HCAW, ADO, Sparta/Feyenoord en Corendon Kinheim hebben hun starters bekend gemaakt voor alle drie de wedstrijden.

Instant Holland Almere '90 wees de starters aan voor donderdag (LHP Nick Veltkamp) en zaterdag (RHP Erik Remmerswaal). Afhankelijk van wie in deze wedstrijden in relief nodig is zijn de kandidaten voor zondag RHP René Rijst, RHP Forstin Coenraad en RHP Derrick Isenia, terwijl het ook mogelijk is dat de starter van zaterdag nog kan wijzigen.

Konica Minolta Pioniers en DOOR Neptunus maakten alleen de starter voor donderdag bekend, respectievelijk RHP Raul Quiroz en RHP Martijn Nijhoff. De waarschijnlijke starters voor Pioniers in het weekeinde zijn LHP Richard Orman en RHP Roger Kops. Neptunus kan voor het weekeinde hun starter kiezen uit LHP Diegomar Markwell, LHP Gregory Gustina en RHP Kevin Heijstek Neptunus' Tsjechische rechtshander Leoš Kubát is in deze drie wedstrijden niet beschikbaar, omdat hij momenteel met de Tsjechische Nationale Ploeg deelneemt aan de Praagse Honkbal Week.

Uiteraard is het altijd mogelijk dat aangewezen startende werpers op een wedstrijddag kunnen wijzigen.
(28 juni)


Top Vier wint
English
AMSTERDAM - De huidige top vier-ploegen wonnen donderdagavond allen hun wedstrijd.

In Hoofddorp stond Konica Minolta Pioniers met 2-1 achter vs. Mr. Cocker HCAW, maar kwam langszij in de achtste inning en won met 3-2 in de negende.

In Amsterdam had ADO aan één punt genoeg om met 1-0 te winnen vs. Amsterdam Pirates.

In Rotterdam stond Corendon Kinheim met 7-0 voor, maar wist tegenstander Sparta/Feyenoord tot 7-5 terug te komen. Uiteindelijk won Kinheim met 8-5.

In Almere stond DOOR Neptunus met 4-3 achter, maar won met 5-4 vs. Instant Holland Almere '90.
(29 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Dirk van 't Klooster geschorst!
English
NIEUWEGEIN / HAARLEM - De strafcommissie van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) heeft Dirk van 't Klooster, outfielder van Hoofdklasser Corendon Kinheim en het Nederlands Honkbal Team, voor één jaar geschorst. De straf gaat met onmiddellijke ingang in.
De schorsing werd vrijdag openbaar gemaakt, nadat donderdagavond een hoorzitting had plaatsgevonden, en werd opgelegd aan de 30-jarige speler, omdat hij cannabis gebruikt zou hebben. Een test die Van 't Klooster op 29 april onderging na afloop van de wedstrijd bij Instant Holland Almere '90 bleek na onderzoek positief. De schorsing geldt ook voor wedstrijden van het Nederlands team, met wie hij zou deelnemen aan de komende European Baseball Series tegen Italië (7-12 juli) en de Haarlemse Honkbal Week (21-30 juli). Van 't Klooster was de afgelopen jaren één van de vaste outfielders in de nationale ploeg. In voorgaande jaren werd Van 't Klooster regelmatig gecontroleerd na afloop van Hoofdklasse-wedstrijden en tijdens internationale evenementen, maar de uitslag was altijd negatief. Van 't Klooster, die 144 interlands op zijn naam heeft staan, stelt dat hij nooit cannabis heeft gebruikt en is in beroep gegaan tegen de beslissing.


...Dirk van 't Klooster...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Vorig seizoen, toen hij uitkwam voor landskampioen DOOR Neptunus, was Dirk van 't Klooster met een slaggemiddelde van .403 Beste Slagman en werd ook uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Hoofdklasse, want hij voerde ook de klassementen aan in Gescoorde Punten (44), Honkslagen (71) en Doubles (15), terwijl hij tweede werd met 34 RBI's. Van 't Klooster speelt sinds 1993 in de hoogste afdeling, waarin hij uitkwam voor Amsterdam Pirates, Quick Amersfoort en RCH, voordat hij in 2000 ging spelen voor DOOR Neptunus. Sinds dat seizoen werd hij zes jaar op rij landskampioen met Neptunus. Dit is zijn eerste seizoen bij Corendon Kinheim.

,,Dit is schandalig'', stelt Frits Huizinga, vice-voorzitter van Kinheim Top Honkbal en woordvoerder in deze zaak. ,,Het is een uitspraak zonder motivering. Dirk ontkent stellig het gebruik van cannabis. Dat staat weliswaar op de lijst met verboden substanties, maar is geen prestatieverbeterend middel. Voor het gebruik ervan zijn verschillende straffen mogelijk, variërend van een berisping tot een schorsing. Het rapport met betrekking tot de uitslag en de bevindingen van de controle is ons niet verstrekt, evenals de motivatie waarom tot deze straf is besloten. Vooral omdat dit pas een eerste overtreding is. Dirk heeft in de loop der jaren vele controles ondergaan, maar die waren altijd negatief. Daarom zijn we ook onmiddellijk in beroep gegaan.''

Vanwege de hoorzitting, waarop zijn aanwezigheid een vereiste was, miste Dirk van 't Klooster donderdagavond de wedstrijd vs. Sparta/Feyenoord. Omdat men in beroep is gegaan tegen de schorsing bestaat de mogelijkheid dat de Commissie van Beroep die opschort en dat Van 't Klooster kan uitkomen in de wedstrijden die voor zaterdag en zondag op het schema staan, de laatste voor de internationale onderbreking. Blijft de schorsing gehandhaafd dan zal Van 't Klooster niet alleen Kinheim's wedstrijden van dit weekeinde missen, maar kan dan ook de komende weken niet uitkomen voor het Nederlands team. Hij staat momenteel op het roster voor de European Baseball Series en de Haarlemse Honkbal Week. In maart nam de linkshandige outfielder met Oranje deel aan de World Baseball Classic in Puerto Rico. Daar speelde hij in twee wedstrijden, waarmee hij zijn interlandtotaal verhoogde naar 144. Op de all-time lijst heeft Van 't Klooster alleen nog Marcel Joost voor zich, die sinds 2001 met 163 wedstrijden recordinternational is. Dit jaar had Van 't Klooster de mogelijkheid op gelijke hoogte met of langs Joost te komen tijdens het toernooi om de Intercontinental Cup in november in Taiwan.
(30 juni)


Softbal Dames
Shutout-zege voor Sparks Haarlem
English
CAPELLE a/d IJSSEL - Sparks Haarlem shutout Euro Stars donderdagavond met 6-0 en haalde zo hun dinsdag afgelaste wedstrijd in.
Winnende werpster Crissy Autry kwam tot 14 strikeouts en won haar zevende wedstrijd.
(1 juni)

Wedstrijdverslag, Line Score & Box Score


Terrasvogels terug op eerste plaats
English
SANTPOORT - A4 Terrasvogels keerde zaterdag terug naar de eerste plaats door tweemaal te winnen vs. Computer SOS Tex Town Tigers, 7-1 en 5-2.

In Oosterhout deelde koploper Sparks Haarlem de punten met Twins, waardoor men nu de eerste plaats moet delen met Terrasvogels.
Sparks won nipt met 1-0 van Twins in de opener, waarna een 9-game winning streak ten einde kwam met een 4-2 nederlaag.

In Haarlem won Van der Peijl DSC '74 met 3-1 en 4-0 vs. Centrals, dat daardoor naar de zevende plaats zakte.

In Zoetermeer won Euro Stars tweemaal vs. Birds met 6-2 en 9-0.
(3 juni)

Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores


Koploper Sparks wint ruim
English
HAARLEM - Koploper Sparks Haarlem win dinsdagavond ruim met 10-2 vs. Twins en kon de leiderspositie verstevigen, omdat A4 Terrasvogels niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Computer SOS Tex Tigers.

Van der Peijl DSC '74 diende Centrals de zevende nederlaag op rij toe met een 2-0 shutout, terwijl Euro Stars de vijfde winst op rij boekte met een 2-1 zege vs. Birds.

Een grote softbal-update is in de maak. Alle ontbrekende Wedstrijdverslagen, Line Scores & Box Scores van recente wedstrijden sinds 25 mei worden binnenkort toegevoegd. Een aantal links is reeds aanwezig, maar is nog niet allemaal geactiveerd.
(13 juni)


Shutout-nederlaag voor Sparks Haarlem
English
HAARLEM - Koploper Sparks Haarlem verloor dinsdagavond verrassend met 2-0 van Computer SOS Tex Town Tigers. Sparks had slechts één honkslag en maakte vier veldfouten.

In Zoetermeer naderde A4 Terrasvogels Sparks Haarlem tot op slechts één punt door met 8-0 te winnen vs. Birds en RHP Kirsten Scheele gooide een 3-hitter.
In Oosterhout maakte Centrals een einde aan een 9-game losing streak en won hun eerste uitwedstrijd van het seizoen door met 5-4 te winnen vs. Twins.
In Haarlem boekte Van der Peijl DSC '74 een 4-0 shutout tegen Euro Stars, waarin RHP Lindsay Enders een 4-hitter gooide en tot 10 strikeouts kwam.

Sparks Haarlem (ondanks de nederlaag) en A4 Terrasvogels werden vanavond de eerste ploegen die zich verzekerden van een plaats in de Hoofdklasse van volgend seizoen. Komend weekend kunnen beide ploegen, bij de juiste combinatie, zich plaatsen voor de Play-Offs.
(20 juni)


Softball Update I
English
AMSTERDAM - Om uiteenlopende redenen heeft deze site een kleine achterstand opgelopen met softbal, maar zoals reeds eerder gezegd de updates komen er aan.
De eerste update is nu toegevoegd met de Line Scores & Box Scores van een aantal voorgaande wedstrijden. De wedstrijdverslagen van deze wedstrijden zijn in de maak, maar hier zijn vast de cijfers.
(21 juni)

Line Scores & Box Scores donderdag 25 mei
Line Scores & Box Scores dinsdag 30 mei
Line Score & Box Score donderdag 1 juni
Line Scores & Box Scores zaterdag 3 juni
Line Scores & Box Scores maandag 5 juni
Line Score & Box Score dinsdag 6 juni
Meer Line Scores & Box Scores zijn in de maak.


Sparks en Terrasvogels in Play-Offs
English
SANTPOORT / HAARLEM - Op de laatste speeldag voor de eerste internationale onderbreking werden A4 Terrasvogels en Sparks Haarlem zaterdag de eerste twee ploegen die zichzelf verzekerden van een plaats in de Play-Offs van dit jaar.
Het seizoen wordt nu kort onderbroken, omdat het Nederlands Softbal Team gaat deelnemen aan het jaarlijkse Canada Cup-toernooi van 1-9 juli. De ploeg vertrekt op dinsdag naar Canada. Het seizoen wordt op 15 juli weer hervat.

In Santpoort won Terrasvogels met 3-1 en 5-2 vs. Van der Peijl DSC '74 en in Haarlem won Sparks later op de dag met 8-1 en 4-3 vs. Euro Stars. Deze combinaties waren genoeg voor de twee finalisten van vorig seizoen om dit jaar weer terug te keren naar de finaleronde.

In Oosterhout won Twins tweemaal van Computer SOS Tex Town Tigers, 7-2 en 3-0.

In Zoetermeer deelden Birds en Centrals hun double-header. Centrals brak een 9-game losing streak en won de opener met 2-1, waarna de volgende wedstrijd met 4-2 werd verloren.

De wedstrijdverslagen, Line Scores en Box Scores worden later deze week toegevoegd in de komende Softbal Update.
(24 juni)


Nederlands Team aangekomen in Canada
English
VANCOUVER (Canada) - Het Nederlands Dames Softbal Team is dinsdagavond laat (lokale tijd) veilig aangekomen in Canada. Hun vlucht naar Vancouver ondervond een vertraging van zo'n zes uur vanwege technische problemen met het vliegtuig.

Het Nederlands Team neemt wederom deel aan het Canada Cup International Women's Fastpitch Tournament, waarvan aanstaande zaterdag de 13e editie begint in Softball City en al jaren bekend staat om het sterke deelnemersveld. Het toernooi duurt tot en met 9 juli.
Het team van Manager Liz Kelly komt uit in de White Pool, waarin het zal spelen tegen de nationale ploegen van Canada, Chinese Taipei en Puerto Rico en clubteams Delta Sunfire (Canada), Florida Quicksilver (USA), Japan Elite (Japan) en Triple Crown Coloradp (USA).
De Red Pool bestaat uit de nationale teams van Australië, China en Venezuela en clubteams American Pastime (USA), Canada Elite (Canada), Japan - Denso Club (Japan), Schutt Hurricanes (USA) en Washington Blast (USA).
Het Nederlands Team opent de Canada Cup aanstaande zaterdag tegen de nationale ploeg van Chinese Taipei.
Vrijdag speelt Oranje een oefenwedstrijd vs. Florida Quicksilver.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Australië. Na Canada Elite in de halve finale te hebben uitgeschakeld met een 3-2 zege, boekte Australië een 3-0 shutout tegen USA Elite in de finale.

Meer en uitgebreide coverage van dit toernooi zal de komende dagen op deze site volgen.
(28 juni)


Internationaal Honkbal
CWC Kwalificatie Poules onderweg
English
BLAGOEVDGRAD (Bulgarije) / LJUBLJANA (Slovenië) - De twee Kwalificatie Poules voor de CupWinners Cup zijn onderweg. De winnaars van deze evenementen stellen een plaats voor hun land veilig in het A-toernooi van volgend jaar.

In Blagoevdgrad opende het organiserende Buffaloes Blagoevdgrad dinsdagavond met een 17-11 zege vs. Minsk (Wit-Rusland).
Eerder op de dag kwam Apollo Bratislava (Slowakije) tot een 13-0 shutout tegen Silesia Rybnik (Polen).
's Morgens begon het toernooi met een 9-8 overwinning van Milon Sports Club (Griekenland) vs. BK Vojvode (Servië-Montenegro).

In Ljubljana voeren Regenburg Legionäre (Duitsland) en het organiserende Ljubljana Jezica de lijst aan na twee dagen spelen.
Maandag opende Regensburg het evenement met een 11-1 zege vs. Superfund Wanderers (Oostenrijk), waarna een 20-0 shutout volgde tegen Vindija Varazdin (Kroatië). Voor de Kroatische ploeg was dit de tweede grote nederlaag, want de ploeg opende maandag met een 33-9 nederlaag vs. Oslo Pretenders (Noorwegen).
Ljubljana begon maandag met een 14-6 overwinning vs. Sissach Frogs (Zwitserland) en versloeg dinsdag Oslo met 10-0. Dinsdag verloor de Zwitserse ploeg ook hun tweede wedstrijd, want men ging met 17-4 onderuit tegen de Wanderers uit buurland Oostenrijk.

De twee winnaars nemen de plaats in van de landen die zullen degraderen uit het CupWinners Cup-toernooi dat woensdag van start gaat in Praag (Tsjechië).
(13 juni)


American League wint opnieuw All Star Game
English
PITTSBURGH, Pennsylvania (USA) - De American League heeft opnieuw de All Star Game gewonnen en stelde hiermee het thuisvoordeel voor de World Series veilig. De American League heeft sinds 1996 geen All Star Game meer verloren. Sinds 1997 won de AL negen keer en eindigde één duel in een gelijkspel.

De National League stond met 2-1 voor in de negende inning in de 77e All Star Game, maar de American League draaide het duel in eigen voordeel om met twee uit.
Troef-closer Trevor Hoffman kwam de negende inning gooien en kreeg twee snelle nullen, maar kreeg toen een honkslag tegen van Paul Konerko, een ground-rule double van Troy Glaus en een 2-run triple (met 0 wijd, 2 slag) van Michael Young, die de stand op 3-2 bracht in het voordeel van de AL. Een comeback grounder eindigde de slagbeurt, maar de wedstrijd was omgedraaid.
In de 2e9 werd Mariano Rivera de AL-closer en verdiende een save.
(12 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.

Mail suggesties of vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 augustus 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.