Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Seattle Mariners & Oakland Athletics winnen oefenwedstrijd in Tokyo
English

BUNKYŌ, TOKYO (Japan) - Seattle Mariners en Oakland Athletics wonnen zondag (17 maart) beide een oefenwedstrijd in Japan. In de middag kwam Seattle terug van een achterstand en won met 6-4 van Yomiuri Giants en 's avonds won Oakland met 5-1 vs. Hokkaido Nippon-Ham Fighters. Jurickson Profar sloeg twee punten binnen voor Oakland. Beide wedstrijden werden gespeeld in de Tokyo Dome.

Op maandag spelen de teams nog een oefenwedstrijd in de Tokyo Dome, de thuishaven van Yomiuri Giants sinds 1988. Daarvoor speelde de beroemde Japanse profploeg in het bekende Korakuen Stadium sinds 1949. De voormalige locatie van het stadion is nu een groot plein voor de Tokyo Dome en het Tokyo Dome Hotel. In 1980 was het Korakuen Stadium de wedstrijd-locatie van het Wereldkampioenschap Honkbal.

Afgelopen donderdag reisden de teams van Seattle en Oakland naar Japan waar ze de reguliere Major League-competitie openen met wedstrijden aanstaande woensdag en donderdag (20-21 maart) in de Opening Series.

...De Tokyo Dome is de locatie voor de oefenwedstrijden...
...en de Opening Series tussen Oakland en Seattle...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste wedstrijd vandaag in de Tokyo Dome nam Seattle een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning, dankzij een opofferingsslag van Jay Bruce. Yomiuri Giants kwam langszij in de derde inning na een honkslag van Hayato Sakamoto. De thuisploeg nam vervolgens de leiding door te scoren in de vierde en vijfde inning. Een honkslag van Hiroyuki Nakajima en een homerun van Hayato Sakamoto zorgden voor de punten.

Met een 3-1 achterstand kwam Seattle tot een rally van vier punten in de 1e7. Eerst sloeg Mitch Haniger een 2-run homerun om de stand op 3-3 te brengen. Even later sloeg ook Jay Bruce een 2-run homerun om er een 5-3 stand van te maken. In de 1e8 homerde Dee Gordon ook nog voor Seattle. In de 2e9 scoorde Yomiuri het laatste punt op een tweehonkslag van Hayato Sakamoto, die 3-uit-5 sloeg.

Linksvelder Domingo Santana sloeg 3-uit-5 voor Seattle.

De grote attractie in de wedstrijd voor de Japanse honkbalfans was natuurlijk de legendarische outfielder Ichiro Suzuki, die de startende rechtsvelder was voor Seattle. In maart vorig jaar contracteerde Seattle Suzuki, maar de 45-jarige outfielder speelde in slechts 15 wedstrijden. Hij werd daarna in begin mei 'released', maar bleef wel betrokken bij de ploeg als een speciale assistent in het restant van het seizoen. Echter, hij stopte niet als speler. In oktober werd al aangekondigd dat Suzuki op het Mariners-roster zou staan voor de Opening Series in Japan komende week. Hiervoor werd hij op 23 januari gecontracteerd als Minor League-speler en nam hij deel aan de Spring Training. Het is nog onduidelijk of Suzuki op het actieve roster blijft staan na afloop van deze Series. Suzuki sloeg 0-uit-3 in de wedstrijd van vandaag.

Na te hebben gespeeld voor Orix BlueWave in de Japanse profcompetitie in 1992-2000 speelde Suzuki voor Seattle in 2001-2012. Hierna kwam de outfielder nog uit voor New York Yankees (2012-2014) en Miami Marlins (2015-2017). In zijn Major League-loopbaan heeft Suzuki 3.089 honkslagen laten noteren.

Op zondagavond nam Oakland een snelle 4-0 voorsprong en won uiteindelijk met 5-1.

In de eerste helft van de eerste inning scoorde Oakland het eerste punt op een 'force play-grounder' van Khris Davis. Drie punten werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Eerst leverde Davis een puntscorende tweehonkslag af die werd gevolgd door een RBI-single van Stephen Piscotty Hierna was het Jurickson Profar die een puntscorende honkslag produceerde om er een 4-0 stand van te maken.

In de 2e7 scoorde Nippon-Ham Fighters hun enige punt op een honkslag van Daiki Asama.

...Jurickson Profar in actie voor Nederland in de...
...Tokyo Dome tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
In de negende scoorde Oakland nog een 'insurance run' op een tweehonkslag van Profar, die op bekend terrein speelde. In 2017 maakte hij deel uit van het Nederlands Honkbal Team tijdens de vierde editie van de World Baseball Classic. Profar was toen de midvelder van het Oranje Koninkrijksteam, dat de wedstrijden in de Tweede Ronde toen speelde in de Tokyo Dome.

Ondertussen gaat in de USA het Major League Spring Training-seizoen verder met wedstrijden in Florida en Arizona. In de afgelopen dagen zijn de ploegen overigens al begonnen met het maken van verschillende roster-wijzigingen door spelers in te delen bij Minor League-teams. De rosters moeten worden teruggebracht naar 25 spelers voor de reguliere competitie, die op 28 maart van start gaat.

Hoe deden de Nederlandse spelers het de afgelopen dagen?

Op woensdag (13 maart) lieten Ozzie Albies (Atlanta Braves) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) allebei twee honkslagen in de boeken opnemen. Albies sloeg ook twee punten binnen, terwijl Bogaerts een punt scoorde. Spencer Kieboom (1-uit-4) en Carter Kieboom (1-uit-1) (beiden Washington Nationals) waren ook succesvol. Spencer scoorde tweemaal, terwijl Carter een puntscorende honkslag sloeg als pinch-hitter. Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Oakland Athletics) en Jonathan Schoop (Minnesota Twins) speelden woensdag ook.

Op donderdag kwamen slechts drie spelers in actie en dat gebeurde in dezelfde wedstrijd. Jonathan Schoop sloeg 2-uit-3 met een tweehonkslag en scoorde een punt voor het thuisspelende Minnesota Twins tegen Washington Nationals. Spencer Kieboom sloeg 1-uit-1 in dit duel en dat was een tweehonkslag, scoorde een punt en kreeg eenmaal vier wijd. Zijn broer Carter Kieboom sloeg 0-uit-4, maar scoorde een punt.

Op vrijdag sloeg Ozzie Albies weer twee honkslagen en scoorde een punt. Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) sloeg 1-uit-3, terwijl Carter Kieboom 0-uit-1 sloeg.

En op zaterdag had Ozzie Albies aanvallend opnieuw een prima dag, want hij sloeg 2-uit-3. Xander Bogaerts sloeg 1-uit-3 (double) en sloeg een punt binnen. Ray-Patrick Didder (Atlanta Braves), Spencer Kieboom, Carter Kieboom en Andrelton Simmons speelden ook. Kenley Jansen gooide ook weer een inning en kreeg voor de tweede keer dit seizoen een Hold op zijn naam.

(17 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Carter Kieboom slaat 2 HRs op Verlander; Debuut Clementina. (12 maart)
Curaçao OF Shean Michel in Spring Training; 3 Oranje-doubles. (10 maart)
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.