Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW beslist duel tegen Storks in achtste inning
English

DEN HAAG - Op wederom een zonnig middag werd weer een aantal oefenwedstrijden gespeeld door teams uit de Hoofdklasse. Vandaag was het de warmste 8 april ooit in Nederland. In de middag werd een temperatuur van 23,1 graden Celsius gemeten en daarmee werd het record uit 1969, dat op 22,6 graden stond, verbroken. In het oosten van land steeg de temperatuur naar 24 graden. In het westen, aan de kust, stond er in de middag een koele wind, maar desondanks waren ook daar de weersomstandigheden uitstekend met temperaturen rond de 18 graden.

Op zondag (8 april) won HCAW nipt met 5-4 van Silicon Storks nadat de eerste wedstrijd tussen de twee teams op zaterdag in een 7-7 gelijkspel eindigde.

In het eerste duel stond HCAW met 7-2 achter, maar kwam tot een rally van vijf punten in de zevende inning om langszij te komen.

Vandaag nam HCAW een vroege voorsprong in de eerste twee innings. De Bussumse ploeg stond halverwege de zevende inning met 4-0 voor, maar dit keer was het Storks dat viermaal scoorde om de stand in balans te brengen. HCAW hernam de leiding in de achtse slagbeurt.

(8 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Competitie

Gerelateerde Artikelen:
DSS wint van Hoofddorp Pioniers. (7 april)
Amsterdam Pirates verslaat Quick Amersfoort met 2 rallies. (7 april)
Oefenduel HCAW vs. Storks eindigt in gelijkspel. (7 april)
Neptunus verslaat Brasschaat nipt met één punt in België. (7 april)
Twins wint Mastenbroek Toernooi. (1 april)
Storks 2 wint Keistad Toernooi. (1 april)
Neptunus wint North Sea Cup. (1 april)
HCAW wint Ringvaart Toernooi na verregende 2e dag. (1 april)
Twins boekt twee zeges op Dag 2 in Enschede. (31 maart)
HCAW wint 2x op eerste dag Ringvaart Toernooi. (31 maart)
Tex Town Tigers verliest opener Mastenbroek Toernooi. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Omron Pioniers wordt 2e op internationaal toernooi. (25 maart)
Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tourn. (25 maart)
Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel. (25 maart)
Quick Amersfoort shuts out DSS in tweede wedstrijd. (25 maart)
Eerste nederlaag Storks in oefenseizoen. (25 maart)
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand en wint vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
9 van de 10 oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
HCAW opende de score in de eerste slagbeurt op starter Darryl Jamoena. Hij kreeg een lead-off double tegen van Jeandro Tromp, die opschoof naar het derde honk en daarna scoorde op twee opeenvolgende grounder richting eerste honkman Kendrick Delima van Delano Selasso en Roelie Henrique.

HCAW voegde twee runs toe in de tweede slagbeurt. Seb Visser begon met een stootslag-honkslag. Nadat volgende slagman Patrick Bok was uitgevangen werd Jamoena opgevolgd door Nick Winkel, maar die gooide vier wijd op Julian Goins en kreeg de honken vol na een honkslag van Roland Laurens. Hierna volgde Jeandro Tromp met een 2-run single om er een 3-0 stand van te maken. Laurens en Tromp schoven op na een opofferingsstootslag van Delano Selassa, maar bleven vervolgens achter.

HCAW kwam weer in scoringspositie in de volgende twee innings op Winkel, maar scoorde toen niet.

In de vijfde inning gooide José Moreno een puntloze inning voor Storks, waarna Jurrian Koks het werpen overnam in de zesde. Hij moest HCAW's vierde punt toestaan. De rechtshander raakte lead-off hitter Julian Goins met een worp, waarna een honkslag volgde van Roland Laurens. Met één uit kreeg Koks de honken vol toen hij vier wijd gooide op Delano Selassa. Een punt werd toen gescoord op een grounder van Roelie Henrique, maar HCAW liet daarna wederom twee lopers in scoringspositie achter.

Storks kreeg ook een aantal scoringskansen, maar liet vijf lopers achter in scoringspositie in de eerste zes slagbeurten.

HCAW-starter Chris Pfau gooide vijf solide innings. De linkshander gooide negenmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. Toen hij de heuvel verliet was hij de 'pitcher-of-record' voor de winst, maar de stand wijzigde korte tijd later.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Pfau een lead-off single tegen van Quinlan de Windt en gooide vier wijd op volgende slagman Jurriaan Dijk. Een dubbelspel volgde en De Windt strandde op het derde honk.

In de tweede inning, met twee uit, kreeg Imco Rudolph drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal, waarna hij achterbleef op het tweede honk. In de derde sloeg Jurriaan Dijk een honkslag met één uit, maar strandde eveneens op het tweede honk. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde liet Storks lopers achter op het eerste en tweede honk in de vijfde.

Ian Delamarre nam de pitching bij HCAW over in de zesde inning. Hij kreeg een 2-out single tegen van Timo van Aanhout, die het tweede honk stal, maar eveneens in scoringspositie achterbleef.

Met een 4-0 achterstand sloeg Storks toe met vier punten in de 2e7 op reliever Timo van Ancum. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Tijani Dunlop, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een klap in het midveld van volgende slagman Giovanny Perez. Met twee uit sloeg Jurriaan Dijk een honkslag en volgde Kendrick Delima met een puntscorende honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Joran Berkhout vier wijd kreeg. Even later werden de honken schoongeveegd toen Aldi Guzman een 3-run double sloeg en dat bracht de stand op 4-4. Het zorgde ook voor een werperswissel, want Dennis Burgersdijk nam het over. Hij sloot af met een strikeout.

HCAW hernam de leiding onmiddellijk in de 1e8 en dat werd gedaan door de twee meest productieve slagmensen in de ploeg vandaag. Jeandro Tromp opende met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out double van Vince Rooi. In dit duel sloeg Tromp 4-uit-6, waaronder twee tweehonkslagen. Hij scoorde tweemaal en sloeg ook twee punten binnen. Rooi sloeg 3-uit-5 met een tweehonkslag en sloeg het winnende punt binnen.

Dennis Burgersdijk kreeg drie opeenvolgende nullen in de achtste, maar daarna een aantal honklopers in de negende. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Quinlan de Windt, waarna hij volgende slagman Jurriaan Dijk het honk zag bereiken op een fout. Dijk bereikte in deze wedstrijd vijfmaal het honk. Beide lopers werden uitgeschakeld. Eerst schakelde Burgersdijk De Windt op het tweede honk uit met een pick-off. Hierna werd Dijk gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kendrick Delima. Burgersdijk sloot af met een strikeout om een einde te maken aan de wedstrijd en de derde overwinning van het oefenseizoen op zijn naam te krijgen.Silicon Storks - HCAW 4-5 (9 inn.)
RHE
HCAW120001010-5141
Silicon Storks000000400-471
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau5933--

Ian Delamarre11-1--

Timo van Ancum0.2-2344

Dennis Burgersdijk, W (3-0)2.131---

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Darryl Jamoena1.1--322

Nick Winkel2.221511

José Moreno11-1--

Jurrian Koks, L (0-2)422522
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Rob Has.
Scorer-Hans Dijk (Storks).
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.