Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Spencer Kieboom draagt bij aan winst; Nigeriaanse speler in Spring Training
English

DUNEDIN / PORT ST. LUCIE / FORT MYERS, Florida (USA) - Spencer Kieboom sloeg 2-uit-3, homerde en had drie binnengeslagen punten om Washington Nationals een een 6-5 winst te helpen tegen New York Mets op maandag (18 maart). In dezelfde wedstrijd sloeg zijn broer Carter Kieboom 2-uit-4.

Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Jonathan Schoop (Minnesota Twins) speelden tegen elkaar.

Ook op maandag voegde Toronto Blue Jays outfielder Demi Orimoloye toe aan hun ploeg voor de wedstrijd tegen een split-squad van Detroit Tigers in Dunedin Stadium in Dunedin (Florida). De 22-jarige outfielder kwam niet in actie, maar was wel de eerste honkballer in Spring Training, die is geboren in Nigeria.

Oluwademilade Oluwadamilola (Demi) Orimoloye is geboren in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, maar verhuisde met zijn familie naar Canada toen hij pas 18 maanden oud was. Sindsdien groeide Orimoloye op in Canada waar hij volleybal en basketbal speelde. Honkbal volgde toen hij 10 jaar was en hij kwam uit voor het Nationale Junioren Team van Canada toen hij vijftien was.

Orimoloye werd gecontracteerd door Milwaukee Brewers in 2015 en maakte zijn profdebuut in hetzelfde jaar, waarin hij in 33 wedstrijden speelde in de Rookie League. Hij promoveerde naar Single-A in 2017 en 2018. De outfielder werd in augustus vorig jaar geruild naar Toronto Blue Jays.

Orimoloye kan de eerste in Nigeria geboren speler worden die de Major League bereikt. Er is recentelijk nog een andere speler uit Nigeria in het profhonkbal geweest. Dat was outfielder Babawande Onaolapo (Wande) Olabisi, die uitkwam in Rookie League en Single-A voor San Diego Padres in 2009-2011. Wande Olabisi, ook geboren in Lagos, begon te honkballen nadat zijn familie verhuisde naar Saudi-Arabië. Hij vertegenwoordigde dit land in de Little League World Series in 2000. Olabisi studeerde later in de USA.

In de lange Major League-historie is er slechts één speler die werd geboren in een land van het Afrikaanse continent. Dat was infielder Gift Ngoepe, die debuteerde op 26 april 2017 als speler van Pittsburgh Pirates. Ngoepe werd geboren in Pietersburg in Zuid-Afrika. In 2017 speelde Ngoepe in 28 wedstrijden voor Pittsburgh. Na dat seizoen werd hij geruild naar Toronto Blue Jays voor wie hij in dat jaar uitkwam in 13 Major League-wedstrijden. Ngoepe werd 'released' in augustus, maar werd gecontracteerd door Philadelphia Phillies in januari. Als een 'non-roster player' neemt de 29-jarige Ngoepe momenteel met Philadelphia deel aan de Spring Training.

Zijn broer Victor Ngoepe, ook een infielder, speelt professioneel in de organisatie van Pittsburgh Pirates. De 21-jarige korte stop speelt sinds 2016 in de Rookie League. Hij werd op 14 maart toegevoegd aan de hoofdmacht van Pittsburgh voor een Spring Training-wedstrijd. Tot nu toe kreeg Ngoepe één slagbeurt en dat was een strikeout.In First Data Stadium in Port St. Lucie (Florida) speelde een 'split-squad' van Washington Nationals tegen en bij New York Mets. De ploeg stond met 3-2 achter na zeven innings, maar kwam daarna tot een rally van vier punten in de 1e8 om met 6-5 te winnen. Spencer Kieboom, die de designated hitter was, droeg bij met drie binnengeslagen punten. Washington kwam tot twaalf honkslagen, waaronder vier van de Kieboom-broers.

New York nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning via een homerun van Michael Conforto. Washington pakte een punt terug in de vijfde op een driehonkslag van Wilmer Difo en kwam daarna in de zevende toen Spencer Kieboom homerde. Echter, New York hernam de leiding (3-2) in de 2e7, dankzij een opofferingsslag van Adeiny Hechavarria.

In de 1e8 scoorde Washington viermaal. Met één uit sloeg Carter Kieboom een honkslag en werd daarna vervangen door pinch-runner David Masters. Die bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Anderson Franco. De honken kwamen vol te staan toen O'Koyea Dickson vier wijd kreeg, wat leidde tot een werperswissel. Masters scoorde vervolgens de gelijkmaker na een honkslag van Tres Barrera. Hierna bezorgde een honkslag van Armond Upshaw Washington een 4-3 voorsprong. Even later droeg Spencer Kieboom bij met een 2-run single om de stand op te voeren naar 6-3.

Een fout leverde twee punten op voor New York in de achtste, maar Washington wist de minimale voorsprong vast te houden.

Carter Kieboom startte als tweede honkman en sloeg 2-uit-4, maar kreeg ook tweemaal drie slag.In Hammond Stadium op het CenturyLink Sports Complex in Fort Myers (Florida) speelde Minnesota Twins thuis tegen Boston Red Sox en won met 4-1.

Xander Bogaerts startte als korte stop voor Boston en sloeg 0-uit-3 met twee strikeouts.

Jonathan Schoop was de startende tweede honkman voor Minnesota. Hij sloeg 1-uit-3 met één strikeout.

(18 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Seattle wint 2e oefenduel in Tokyo; Oakland gelijkspel. (18 maart)
Seattle Mariners & Oakland A's winnen oefenduel in Tokyo. (17 maart)
Carter Kieboom slaat 2 HRs op Verlander; Debuut Clementina. (12 maart)
Curaçao OF Shean Michel in Spring Training; 3 Oranje-doubles. (10 maart)
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.