Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Neptunus wint tweemaal op tweede dag Urbanus-Toernooi
English

BUSSUM - Regerend landskampioen Curaçao Neptunus boekte zaterdag (21 april) twee overwinningen op de tweede speeldag van de 36e editie van het jaarlijkse, drie dagen durende In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.

Op wederom een zonnige dag opende de Rotterdamse ploeg met een 6-2 winst tegen L&D Amsterdam Pirates, de tegenstander van vorig jaar in de Holland Series. Neptunus won daarna nipt met 4-3 van Hoofddorp Pioniers in de volgende wedstrijd.

Neptunus neemt voor het eerst sinds 2001 weer deel aan het toernooi. Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma heeft een lange band met HCAW, waar hij zelf vele jaren seizoen en later coach was. Zijn vader was met zijn lunch-room Mr. Cocker 30 jaar lang hoofdsponsor van de club. Jaarsma was vier seizoenen de 3B Coach van Amsterdam Pirates, voordat hij vorig jaar zijn debuut maakte als Hoofd Coach van Neptunus.

Dag 2 eindigde met een 5-1 overwinning van gastheer HCAW tegen Hoofddorp Pioniers.

Vrijdagavond (20 april) was HCAW begonnen met een 5-3 winst tegen Amsterdam Pirates.

Het toernooi wordt zondag afgesloten met twee wedstrijden.

(21 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Competitie

Gerelateerde Artikelen Oefenseizoen:
HCAW verslaat Amsterdam Pirates in Urbanus-opener. (20 april)
DSS boekt ruime shutout-winst tegen Storks. (19 april)
Twins draait achterstand om in winst vs. Quick Amersfoort. (19 april)
Neptunus verlengt winning streak vs. Pioniers. (15 april)
Amsterdam Pirates wint tweemaal van Twins. (15 april)
Storks en Quick Amersfoort delen wedstrijden. (15 april)
HCAW verslaat DSS met late rally. (15 april)
DSS slaat laat toe in winst tegen HCAW. (14 april)
Neptunus houdt Storks puntloos in oefenduel. (12 april)
Neptunus neemt leiding in oefenseizoen. (8 april)
DSS 'one-runs' Hoofddorp Pioniers in tweede oefenduel. (8 april)
HCAW beslist duel vs. Storks in 8e inning. (8 april)
Twins wint tweemaal van Belgische teams. (8 april)
DSS wint van Hoofddorp Pioniers. (7 april)
Amsterdam Pirates verslaat Quick Amersfoort met 2 rallies. (7 april)
Oefenduel HCAW vs. Storks eindigt in gelijkspel. (7 april)
Neptunus verslaat Brasschaat nipt met één punt in België. (7 april)
Twins wint Mastenbroek Toernooi. (1 april)
Storks 2 wint Keistad Toernooi. (1 april)
Neptunus wint North Sea Cup. (1 april)
HCAW wint Ringvaart Toernooi na verregende 2e dag. (1 april)
Twins boekt twee zeges op Dag 2 in Enschede. (31 maart)
HCAW wint 2x op eerste dag Ringvaart Toernooi. (31 maart)
Tex Town Tigers verliest opener Mastenbroek Toernooi. (30 maart)
Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal. (29 maart)
Omron Pioniers wordt 2e op internationaal toernooi. (25 maart)
Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tourn. (25 maart)
Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel. (25 maart)
Quick Amersfoort shuts out DSS in tweede wedstrijd. (25 maart)
Eerste nederlaag Storks in oefenseizoen. (25 maart)
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand en wint vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
9 van de 10 oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Game 2 - L&D Amsterdam Pirates vs. Curaçao Neptunus

Na vrijdagavond rond 22:30 uur van het veld te zijn gestapt was Amsterdam Pirates minder dan twaalf uur later weer terug voor hun volgende duel tegen Neptunus op zaterdagpochtend. Neptunus won de wedstrijd met 3-0 en werd daardoor 'kampioen' van het oefenseizoen.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de eerste helft van de eerste inning, waarna Amsterdam Pirates de score opende in hun eerste slagbeurt op starter Diegomar Markwell. Remco Draijer begon met een honkslag, waarna hij helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een tweehonkslag langs de linksveld-lijn van Nick Urbanus, die zelf op het tweede honk strandde.

Neptunus kwam langszij met twee uit in de 1e2 op starter Robin Schel, maar liet toen ook drie lopers achter. Met één uit sloeg Shaldimar Daantji een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Gregory Muller. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Jochem Koedijk vier wijd kreeg en Shuruengelo Mingeli een infield-hit liet noteren. Met deze honkslag debuteerde Mingeli in de hoofdmacht van Neptunus. Mingeli komt uit voor het juniorenteam van Unicorns Baseball Academy en was voor dit toernooi aan het roster toegevoegd. Een grounder sloot de slagbeurt daarna af en dus bleven er drie lopers achter.

In de 2e2 kwam Amsterdam weer op de honken. Linoy Croes opende met een honkslag, maar er volgde een dubbelspel. Volgende slagman Aidan Finnegan kreeg vier wijd, maar bleef achter. Finnegan is een speler van het tweede team en was voor de wedstrijd van vandaag aan het roster toegevoegd.

Neptunus sloeg daarna toe met drie punten op vijf honkslagen in de 1e3 om de 6-inning wedstrijd te beslissen. Met één uit sloegen Dwayne Kemp en Dudley Leonora een honkslag en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Shaldimar Daantji volgde met een puntscorende honkslag om Neptunus op een 2-1 voorsprong te zetten. De honken kwamen vol te staan toen Quintin de Cuba een infield-hit sloeg. Hierna leverde Gregory Muller de vijfde opeenvolgende honkslag af en bracht daarmee Leonora binnen. Even later scoorde Daantji op een grounder van Jochem Koedijk om de stand op 4-1 te brengen.

Amsterdam pakte een punt terug in hun derde slagbeurt. Remco Draijer begon met een tweehonkslag en schoof op toen er een outfield-fout volgde. Hij werd daarna op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Zerzinho Croes. Met twee uit scoorde Croes op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch, die zelf op het tweede honk strandde.

Beide teams lieten een loper achter in scoringspositie in de vierde inning.

Nadat Neptunus een loper had achtergelaten op het derde honk in de vijfde voegde de ploeg een 'insurance run' toe in de zesde. Met twee uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Dwayne Kemp.

In de vijfde inning nam Loek van Mil de Neptuniaanse pitching over en schakelde zes slagmensen op rij uit.L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 2-6 (6 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus013002 -6121
L&D Amsterdam Pirates101000 -261
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (4-1)421622

Loek van Mil, SV (1)22----

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Robin Schel, L (0-1)421944

Daan Hendrix22-322
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-1:51 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2, In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2018.
Game 3 - Curaçao Neptunus vs. Hoofddorp Pioniers

In de tweede wedstrijd stond Neptunus tweemaal achter, maar wist beide keren terug te komen en won met 4-3 op een 'walk-off' wilde worp in de tweede helft van de zevende inning. Het was een ietwat opmerkelijke wedstrijd, waarin verschillende strikeouts bijna verkeerd afliepen, er acht vrije lopen waren en ook nog eens vijf wilde worpen. Bovendien hadden alle werpers veel pitches nodig.

Beide startende werpers gooiden een aantal sterke innings, maar daarna kregen hun relievers punten tegen en kregen Blown Saves op hun naam. Pioniers-starter Lars Huijer gooide drie hitloze innings en had vier strikeouts. Neptunus-starter Orlando Yntema stond vijf innings op de heuvel. Hij gooide achtmaal drie slag en stond slechts twee honkslagen toe.

Pioniers kreeg hun eerste honkloper met twee uit in de 1e2 toen Joey Eeman een honkslag sloeg. Hij stal het tweede honk, maar bleef daarna achter.

De Hoofddorpse ploeg opende de score in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Duco Nuijten drie slag, maar bereikte het eerste honk na een wilde worp. Nadat hij het tweede honk had gestolen liep de volgende strikeout van Yntema bijna verkeerd af. Hij schakelde Mark Smit met drie slag uit, maar er was een aangooi naar het eerste honk nodig om de actie te completeren. Op deze aangooi schoof Nuijten op naar het derde honk en hij scoorde toen rookie Joey de Koning volgde met een honkslag.

Opmerkelijk genoeg waren er nog eens drie strikeouts van Yntema die een extra aangooi naar het eerste honk nodig hadden van rookie catcher Joel Hernandez. Eén in de tweede inning en nog eens twee in de vierde. Overigens had ook de eerste strikeout van Huijer in de eerste inning ook een aangooi naar het eerste honk nodig om de nul te kunnen maken.

Nadat een loper was achtergebleven op het tweede honk in de vierde inning scoorde Neptunus tweemaal in de vijfde slagbeurt op Angelo Wicklert, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen. Stijn van der Meer begon toen met vier wijd en Gregory Muller sloeg een infield-hit. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Van der Meer de gelijkmaker scoorde op een tweehonkslag van Quintin de Cuba. Met één uit werd het volgende punt gescoord op een opofferingsslag van Jochem Koedijk.

Pioniers liet lopers achter op het tweede en derde honk in de 1e6 op reliever Jiorgeny Casimiri. De ploeg scoorde vervolgens tweemaal in de zevende om een 3-2 voorsprong te nemen. Joey Eeman begon met vier wijd en stal het tweede honk. Hij bereikte het derde honk toen dit keer een strikeout voor Damian Melis met een wilde worp eindigde. Met lopers 'op de hoeken', bracht Tyler Boersma de gelijkmaker binnen met een honkslag. De twee lopers schoven daarna op na een opofferingsstootslag van Duco Nuijten. Een opofferingsslag van Mark Smit bracht de stand op 3-2 in het voordeel van Pioniers. Dat bracht ook nieuwe werper Berry van Driel naar de heuvel en hij sloot de slagbeurt af met een strikeout.

Even later werd Van Driel winnende werper toen nieuwe Pioniers-pitcher Gilian van Lith in de problemen kwam. Hij begon met vier wijd voor Gregory Muller en Shuruengelo Mingeli, die vervolgens een 'double-steal' uitvoerden. Hierna stelde een wilde worp Muller in staat de gelijkmaker te scoren en dat bracht Mingeli naar het derde honk. Volgende slagman Joel Hernandez kreeg eveneens vier wijd en stal het tweede honk. Van Lith gooide daarna nogmaals een wilde worp en dit keer zorgde dat voor het einde van de wedstrijd, want Mingeli scoorde het winnende punt.


...Orlando Yntema (links) en Lars Huijer waren de startende pitchers voor Curaçao Neptunus en Hoofddorp Pioniers...

...Links: Pioniers korte stop Duco Nuijten duikt naar een bal...
...Rechts: Rookie Jiorgeny Casimiri gooide in relief voor Neptunus...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 4-3 (7 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers0010002-340
Curaçao Neptunus0000202-430
(nul uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer341---

Angelo Wicklert, BS (1)2-1322

Gilian van Lith, BS (1), L (0-1)1 (*)-4-22
(*) - Van Lith gooide op drie slagmensen in de 7e inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema58-211

Jiorgeny Casimiri, BS (1)1.232222

Berry van Driel, W (1-1)0.11----
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Henny Jansen.
Official Scorers-Rob Schuurman, Dieks Bannink.
Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3, In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2018.
Game 4 - Hoofddorp Pioniers vs. HCAW

In de laatste wedstrijd van Dag 2 won HCAW met 5-1 van Hoofddorp Pioniers, dat vier fouten maakte. HCAW besliste het duel met een 4-run rally in de eerste inning.

In de openingsslagbeurt scoorde HCAW viermaal op slechts twee honkslagen op starter Dion Steijl, één van de zes linkshandige werpers op het actieve roster voor komend seizoen. Slechts één punt was verdiend, want twee fouten droegen bij aan de andere drie punten. Jeandro Tromp begon met vier wijd, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Delano Selassa, wat resulteerde in lopers op het eerste en derde honk. Vervolgens werd Selassa gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Roelie Henrique, maar daarop kon Tromp tot scoren komen. Veteraan Vince Rooi volgde met een RBI-double. Kort hierna schoof Rooi op naar het derde honk via een wilde worp en werd Bryce Cherry geraakt door een worp. Met twee uit sloeg Patrick Bok een 2-run double om de voorsprong op te voeren naar 4-0.

In de tweede helft van de tweede inning pakte Pioniers een punt terug op starter Kaj Timmermans. Steven Wharwood begon met een honkslag en Leandro Anasagasti kreeg vier wijd. Hierna bereikte Wharwood het derde honk terwijl Anasagasti gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Joey Eeman. De laatste stal het tweede honk en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi scoorde Wharwood. Eeman strandde op het tweede honk en de klap van Wharwood was de enige honkslag die Pioniers in dit duel sloeg.

HCAW pakte het punt terug in de 1e3. En opnieuw was het onverdiend. Lead-off hitter Vince Rooi bereikte het tweede honk na een foute aangooi en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Bryce Cherry. Hierna sloeg ook Seb Visser een honkslag en bracht daarmee Rooi binnen om er een 5-1 stand van te maken. Cherry schuift vervolgens op naar het derde honk na een grounder. Even later probeert hij te scoren nadat Kevin Weijgertse was uitgevangen, maar hij werd uitgeschakeld op de plaat na een prima aangooi van midvelder Mark Smit.

Pioniers maakte nogmaals een 'inning-ending double play' in de vierde, waardoor HCAW een loper in scoringspositie achterliet. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde door reliever Ryan Oduber, liet HCAW nog een loper achter op het tweede hobk in de zesde.

Na het punt te hebben toegestaan in de tweede inning kreeg Kaj Timmermans drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings. De rechtshander gooide vier wijd op Damian Melis met één uit in de vijfde, maar sloot af met drie slag voor de volgende twee slagmensen.

Moreno Vork nam de HCAW-pitching in de zesde over en kreeg eveneens drie nullen op rij om de wedstrijd af te sluiten.


...Patrick Bok slaat een 2-run double voor HCAW in de eerste inning...

...Links: Denzel Bryson maakt contact voor HCAW in de tweede inning...
...Rechts: Bryce Cherry wordt op de plaat uitgeschakeld door catcher Leandro Anasagasti in de 3e inning...

...Links: Delano Selassa in het slagperk voor HCAW...
...Rechts: Vince Rooi scoorde tweemaal en sloeg een RBI-double...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Hoofddorp Pioniers - HCAW 1-5 (6 inn.)
RHE
HCAW401000 -541
Hoofddorp Pioniers010000 -114
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-1)56211-

Moreno Vork11----

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-4)413451

Ryan Oduber21----
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Martijn Bosschaart.
Official Scorers-Dieks Bannink, Feiko Drost.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4, In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2018.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.