Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Ademar Rifaela en Kirvin Moesquit toegevoegd aan Baltimore Orioles in Spring Training
English

DUNEDIN, Florida (USA) - Outfielder Ademar Rifaela en infielder Kirvin Moesquit werden op vrijdag (22 maart) als extra spelers toegevoegd aan het team van Baltimore Orioles voor de wedstrijd tegen Toronto Blue Jays. Rifaela kwam in actie, Moesquit speelde niet.

Met de toevoeging van Rifaela en Moesquit zijn er nu 17 spelers uit Nederland of met een Nederlandse achtergrond in Major League Spring Training van dit jaar geweest. Dat zijn Ozzie Albies, Ray-Patrick Didder, Shean Michel, Izzy Wilson (allen Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Hendrik Clementina (Cincinnati Reds), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Carter Kieboom, Spencer Kieboom (beiden Washington Nationals), Kirvin Moesquit, Ademar Rifaela (beiden Baltimore Orioles), Juremi Profar (Texas Rangers), Jurickson Profar (Oakland Athletics), Jonathan Schoop, Zander Wiel (beiden Minnesota Twins) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels).

Van deze groep werden er tien geboren op Curaçao (Albies, Clementina, Jansen, Michel, Moesquit, Rifaela, Profar-broers, Schoop, Simmons), twee werden er geboren op Aruba (Bogaerts, Didder) en één werd geboren op Sint-Maarten (Wilson). Drie spelers zijn geboren in de USA (Kieboom-broers, Wiel) en één werd geboren in Nederland (Gregorius).

Tot nu toen zijn er veertien spelers in actie geweest. Michel en Moesquit, die voor één wedstrijd werden toegevoegd, speelden niet. Gregorius zal niet spelen, want hij is herstellende van een Tommy John-ingreep.

Vorig jaar nam een record-aantal van 25 Nederlanders deel aan Spring Training.In Dunedin Stadium in Dunedin (Florida) speelde Toronto Blue Jays thuis tegen Baltimore Orioles en boekte een 4-0 shutout-winst.

...Ademar Rifaela aan slag voor het...
...Nederlands Team in 2018...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste helft van de achtste inning, met Toronto op een 4-0 voorsprong, opende Drew Jackson voor Baltimore met een honkslag en werd daarna vervangen door Ademar Rifaela, die in het duel kwam als pinch-runner. Rifaela schoof op naar het tweede honk toen volgende slagman Hanser Alberto ook een honkslag sloeg. Na een strikeout en een line out kwamen de honken vol te staan toen Renato Nuñez vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter toen een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Rifaela bleef in de wedstrijd als linksvelder en kreeg een slagbeurt in de 1e9. Carlos Perez begon toen met een honkslag. Met twee uit sloeg Rifaela een line drive, maar die werd gevangen door tweede honkman Andrew Guillotte wat een einde aan de wedstrijd maakte.

...Kirvin Moesquit in actie voor het...
...Nederlands Team in 2018...
(© Foto: Henk Seppen)
In september vorig jaar debuteerden Ademar Rifaela en Kirvin Moesquit beiden in het Nederlands Honkbal Team. Na hun debuut te hebben gemaakt in een oefenduel tegen Tsjechië in Bussum, nam het tweetal met Oranje deel aan de inaugurele editie van de Super 6 Baseball Softball, die plaatsvond in Hoofddorp.

Rifaela voerde het Nederlands Team aan met een .556 slaggemiddelde (5-uit-9), waaronder een tweehonkslag, en speelde in drie wedstrijden. Rifaela, die geen RBI's op zijn naam kreeg, leidde de ploeg ook met viermaal vier wijd en deelde de koppositie met vijf gescoorde punten.

Moesquit speelde ook in drie wedstrijden, sloeg .500 (3-uit-6) en liet een homerun noteren. Hij scoorde viermaal en sloeg twee punten binnen.

In november won Rifaela de Guus van der Heijden Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Beste International onder de 23 jaar.

Vorig jaar speelde Rifaela in vier wedstrijden voor Baltimore tijdens Spring Training. In het seizoen speelde hij in Double-A en sloeg .265 (95-uit-359) in 100 wedstrijden met 22 tweehonkslagen, twee driehonkslagen en zeven homeruns. Hij scoorde 36 punten en sloeg er 41 binnen.

Moesquit speelde vorig jaar in één Spring Training-wedstrijd. De infielder speelde daarna in 112 wedstrijden op Single-A niveau en sloeg .251 (103-uit-411) met 18 doubles, twee triples en vier homeruns. Moesquit scoorde 74 punten, sloeg er 31 binnen en stal 49 honken.

(22 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Juremi Profar in actie voor Texas Rangers in Spring Training. (20 maart)
Spencer Kieboom draagt bij aan winst; Nigeriaanse speler in Spring Training. (18 mrt)
Seattle wint 2e oefenduel in Tokyo; Oakland gelijkspel. (18 maart)
Seattle Mariners & Oakland A's winnen oefenduel in Tokyo. (17 maart)
Carter Kieboom slaat 2 HRs op Verlander; Debuut Clementina. (12 maart)
Curaçao OF Shean Michel in Spring Training; 3 Oranje-doubles. (10 maart)
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.