Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Bristol Pirates)

Sherten Apostel & Eugene Helder in Spring Training; Kieboom-broers naar Minors
English

PEORIA / SURPRISE, Arizona (USA) - Infielders Sherten Apostel en Eugene Helder zijn beiden in actie gekomen tijdens Major League Spring Training. Op zaterdag (23 maart) was Apostel een toegevoegde speler in het team van Texas Rangers. Helder werd een dag eerder toegevoegd aan de hoofdmacht van Seattle Mariners.

In oktober vorig jaar kwam Apostel uit voor het Nederlands Onder-23 Team tijdens het Wereldkampioenschap Onder-23 in Colombia.

Met de toevoeging van Helder en Apostel zijn er dit jaar inmiddels 19 spelers uit het het Nederlandse Koninkrijk of met een Nederlandse achtergrond in Major League Spring Training geweest. Eerder op vrijdag werden outfielder Ademar Rifaela en Kirvin Moesquit toegevoegd aan het Baltimore Orioles-team. Rifaela speelde eveneens, Moesquit werd niet ingezet.

Vorig jaar nam een record-aantal van 25 Nederlands spelers deel aan Spring Training.

Ook op zaterdag maakte Washington Nationals bekend dat het catcher Spencer Kieboom heeft ingedeeld bij Harrisburg Senators, het Double-A team, terwijl zijn broer Carter Kieboom zich moest melden in het Minor League-camp. Na de wedstrijd van zaterdag tegen St. Louis Cardinals was Spencer Kieboom één van de drie spelers die werden ingedeeld bij een Minor League-team met een optie om weer te kunnen worden opgeroepen. Carter Kieboom was één van de vijf spelers die werden teruggestuurd naar Minor League-camp. Hij wordt later ingedeeld in een Minor League-team. Carter speelde in 24 Spring Training-wedstrijden en sloeg 12-uit-40 (.300). Spencer speelde in 17 wedstrijden en sloeg .333 (8-uit-24).

Vorig jaar speelde Spencer Kieboom in 52 Major League-wedstrijden voor Washington en sloeg daarin .232 met twee homeruns. Hij speelde ook in 25 wedstrijden op Triple-A niveau. In het off-season trok Washington twee catchers aan. De ploeg kreeg Yan Gomes in een ruil met Cleveland Indians en contracteerde Free Agent Kurt Suzuki.

Op vrijdag kwamen acht Nederlandse spelers in actie, waaronder Rifaela en Helder. Catcher Hendrik Clementina werd ook weer kort ingezet door Cincinnati Reds. Xander Bogaerts sloeg 2-uit-3, scoorde een punt en sloeg er ook één binnen voor Boston Red Sox.

Op zaterdag namen zeven spelers deel aan een wedstrijd, waaronder Apostel. Jonathan Schoop sloeg toen 3-uit-4 met een tweehonkslag voor Minnesota Twins en scoorde tweemaal.In Peoria Stadium in Peoria (Arizona) speelde Seattle Mariners op vrijdag thuis tegen Los Angeles Angels en won met 8-7.

In de 2e5 kwam Eugene Helder in de wedstrijd voor Seattle als pinch-hitter, maar kreeg drie slag. Helder bleef in de wedstrijd als nieuwe eerste honkman. Hij kreeg nog een slagbeurt in de 2e7, maar kreeg toen wederom drie slag.

De 23-jarige Arubaan speelde vorig jaar ook in drie Spring Training-wedstrijden en sloeg toen 1-uit-3. Helder speelt professioneel sinds 2014. Vorig seizoen speelde hij in Single-A en sloeg .240 (90-uit-375) in 102 wedstrijden met 17 tweehonkslagen, drie driehonkslagen en zeven homeruns. Hij scoorde 48 punten en sloeg er 44 binnen.In Surprise Stadium in Surprise (Arizona) speelde Texas Rangers op zaterdag thuis tegen een 'split-squad' van Milwaukee Brewers en verloor met 7-3.

In de 1e4 werd Sherten Apostel ingezet als nieuwe eerste honkman voor Texas als vervanger van Ronald Guzman. Hiermee maakte de infielder uit Curaçao zijn Spring Training-debuut.

...Sherten Apostel...
(© Foto:
Bristol Pirates)
Apostel, die eerder deze maand 20 jaar werd, kreeg zijn eerste slagbeurt in de 2e6 en sloeg toen een pop-fly naar tweede honkman Keston Hiura.

Met één uit in de achtste inning sloeg Apostel een honkslag op nieuwe pitcher Rodrigo Benoit. De honken kwamen vol te staan toen ook Miguel Aparicio en honkslag sloeg en Jonathan Ornelas werd geraakt door een worp. Apostel en Aparicio scoorden toen Yohel Pozo hierna een tweehonkslag sloeg.

Apostel kreeg nog een slagbeurt in de negende, maar kreeg toen drie slag met twee lopers op de honken.

Sherten Apostel speelt professioneel sinds 2016. Vorig jaar speelde hij in Rookie League en Single-A. Hij speelde in 53 wedstrijden en sloeg .278 (49-uit-176) met acht doubles en acht homeruns. Apostel scoorde 35 punten en sloeg er 36 binnen.

Zijn 18-jarige broer Shendrik Apostel maakte vorig jaar zijn profdebuut als speler van het Rookie League-team van Pittsburgh Pirates in de Dominicaanse Republiek.

In oktober vorig jaar kwam Apostel uit voor het Nederlands Onder-23 Team tijdens het Wereldkampioenschap Onder-23 in Colombia. Daar maakte hij een sterke indruk en hij voerde Oranje aan met een .375 slaggemiddelde (12-uit-32) met twee tweehonkslagen, twee driehonkslagen, twee homeruns en viermaal vier wijd. Apostel scoorde zesmaal, sloeg negen punten binnen, maar kreeg ook elf keer drie slag. Hij leidde de ploeg ook met zijn 12 honkslagen, negen RBI's, twee doubles en twee homeruns.

(23 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Ademar Rifaela & Kirvin Moesquit bij Baltimore Orioles. (22 maart)
Juremi Profar in actie voor Texas Rangers in Spring Training. (20 maart)
Spencer Kieboom draagt bij aan winst; Nigeriaanse speler in Spring Training. (18 mrt)
Seattle wint 2e oefenduel in Tokyo; Oakland gelijkspel. (18 maart)
Seattle Mariners & Oakland A's winnen oefenduel in Tokyo. (17 maart)
Carter Kieboom slaat 2 HRs op Verlander; Debuut Clementina. (12 maart)
Curaçao OF Shean Michel in Spring Training; 3 Oranje-doubles. (10 maart)
Carter Kieboom slaat eerste Spring Training-homerun. (9 maart)
Didder homert en scoort winnende punt voor Atlanta. (9 maart)
Profar, Bogaerts, Schoop slaan honkslagen. (7 maart)
Honkslagen voor Ozzie Albies en Ray-Patrick Didder. (6 maart)
Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland. (5 maart)
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.