Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma wint ook tweede duel van Matanzas in Cubaanse Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma won met 6-5 van Cocodrilos de Matanzas op maandagmiddag (29 maart) in de tweede wedstrijd van de best-of-seven Kampioensfinale van de 60e editie van de Serie Nacional de Béisbol. Game 3 wordt op woensdag gespeeld.

In de opener op zondag won Granma nipt met 3-2 van de regerend kampioen. Het tweede duel was wederom een close game. Granma nam aanvankelijk een snelle 3-0 voorsprong, maar stond halverwege de zesde inning met 5-3 achter. Granma kwam terug, bracht de stand in balans en hernam de leiding in de achtste.

De Cubaanse Finale wordt in zijn geheel gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

(29 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Finale
Granma wint nipt van Matanzas in opener Cubaanse Finale. (28 maart)
Cubaanse Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer aan toernooi op Curaçao. (18 maart)
Halve Finale Matanzas vs. Las Tunas
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)
Kwartfinale Las Tunas vs. Santiago de Cuba
Las Tunas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Halve Finale. (4 maart)
Las Tunas neemt leiding met nieuwe shutout in Cubaanse Kwartfinale. (2 maart)
Las Tunas boekt shutout-zege in hervatting laatste Cubaanse Kwartfinale. (28 februari)
Halve Finale Granma vs. Pinar del Río
Granma wint opnieuw en bereikt Cubaanse Kampioensfinale. (27 februari)
Granma neemt derde voorsprong in Cubaanse Halve Finale met ruime zege. (25 februari)
Pinar del Río komt weer langszij in Cubaanse Halve Finale. (24 februari)
Granma herneemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (23 februari)
Pinar del Río wint ruim in tweede duel Cubaanse Halve Finale. (21 februari)
Cuba: 1e Halve Finale gestart; Laatste Kwartfinale over week verder. (20 februari)
Kwartfinale Matanzas vs. Cienfuegos
Matanzas 'sweept' Cienfuegos en bereikt Cubaanse Halve Finale. (17 februari)
Kwartfinales Cuba tijdelijk onderbroken; 2 teams naar Halve Finale. (12 februari)Game 2: Granma vs. Matanzas

Granma nam een vroege voorsprong in de tweede ontmoeting, De ploeg opende de score in de eerste slagbeurt en voegde twee runs toe in de tweede op starter Noelvis Entenza González.

In de eerste inning begon Roel Santos Martínez met vier wijd. Met één uit bereikte hij het tweede honk nadat een pop-fly van Raico Santos Almeida werd gevangen door korte stop Bárbaro Erisbel Arruebaruena Escalante bij de foutlijn in het linksveld. Nadat Arruebaruena de bal achterwaarts rennend had gevangen viel die op de grond. Echter, dat gebeurde nadat hij controle over de bal had gehad na die te hebben gevangen. En zo waren er twee uit. Carlos Benítez Pérez kreeg hierna eveneens vier wijd. Even later bereikte Santos het derde honk na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Guillermo José Avilés Difurnó. Benítez strandde op het derde honk.

Granma scoorde vervolgens tweemaal in de tweede slagbeurt op rechtshander Entenza. Dit keer begon Guillermo García García met vier wijd. Hierna sloeg Yulián Rafael Milán Santos een harde grounder, die opsprong en over korte stop Arruebaruena heen ging. Wanneer de bal zou zijn verwerkt had het mogelijk een gedwongen nul of dubbelspel kunnen zijn. Hoewel het een 'bad hop' leek te zijn kreeg de korte stop een fout op zijn naam van de drie Official Scorers. Dat zorgde voor twee honklopers, die daarna opschoven via een opofferingsstootslag van Alexquemer Sánchez Sánchez. Beiden scoorden toen Roel Santos Martínez volgde met een 'ground-rule double'. Na de twee punten te hebben moeten toestaan raakte Entenza met zijn volgende (inside) pitch Osvaldo Abreu Sánchez op zijn rug. Dat leidde tot een bezoek van zijn Pitching Coach Jesús Salgado Sánchez. Even later stal Santos het derde honk, maar de lopers bleven achter op het eerste en derde honk.

Granma kwam ook weer in scoringspositie in de 2e3. Met één uit werd Iván Prieto González geraakt door een worp, waarna hij het derde honk bereikte op een honkslag van Guillermo García García. Maar zij bleven achter, want een line drive van volgende slagman Yulián Rafael Milán Santos werd gevangen en een strikeout eindigde de slagbeurt.

Intussen domineerde Granma-starter Leandro Martínez Figueredo. In de eerste vier innings stond de linkshander maar één slagman tot de honken toe. Dat was Yadir Drake Domínguez, die met één uit in de tweede inning vier wijd kreeg, maar daarna werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de openingswedstrijd was powerhitter Drake geschorst voor zijn aandeel in de bench-clearing brawl in Game 6 van de Halve Finale.

Matanzas sloeg daarna toe in de 1e5 en maakte een einde aan zowel de No-Hitter als de ShutOut van Martínez. Niet alleen dat, de ploeg kwam ook langszij! De inning begon met een fraaie diving catch van rechtsvelder Alexquemer Sánchez Sánchez op een line drive van Bárbaro Erisbel Arruebaruena Escalante, wat op dat moment de No-Hitter redde. Maar met één uit kreeg Yadir Drake Domínguez vier wijd en sloeg Yariel Duque Salgado een honkslag. Zij scoorden toen Ariel Sánchez Sánchez voldge met een homerun. Twee grounders eindigden de slagbeurt, maar de stand was nu 3-3.

Matanzas scoorde weer in de zesde om het duel hun kant op te draaien. Dit keer scoorde de titelverdediger tweemaal op reliever Juan Danilo Pérez Meriño, die in het duel was gekomen als opvolger van Martínez. Met één uit kreeg hij de honken vol toen Yadil Mujica Díaz en Javier Camero Rodríguez beiden een honkslag sloegen en Bárbaro Erisbel Arruebaruena Escalante vier wijd kreeg. Dat leidde tot de volgende werperswissel. Erluis Blanco Reyes nam het over, maar die werd begroet met een 2-run single van Yadir Drake Domínguez. En dat bezorgde Matanzas een 5-3 voorsprong, maar die was van korte duur.

Granma kreeg een honkloper in de vierde en vijfde inning, maar beide keren werden die uitgeschakeld in een dubbelspel. Maar de ploeg kwam langszij in de 2e6. Guillermo García García begon met een honkslag en Yulián Rafael Milán Santos kreeg vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen een opofferingsstootslag van Alexquemer Sánchez Sánchez eindigde in een veldfout van de catcher. Met drie lopers op de honken en nul uit ging ook Matanzas naar de bullpen en zette Naykel Yoel Cruz Saldívar in. Hij kreeg een vangbal, volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een 2-run single tegen van Raico Santos Almeida, die er een 5-5 stand van maakte. Op de aangooi naar de plaat schoven Sánchez en Santos respectivelijk op naar het derde en tweede honk. Dat eindigde het verblijf op de heuvel voor Cruz, die werd opgevolgd door Joel Suárez Hernández. De inning eindigde met een grounder, maar het was weer een nieuwe wedstrijd geworden.

Beide teams kwamen in de zevende inning in scoringspositie, maar wisten niet tot scoren te komen.

Voor Matanzas opende Ariel Sánchez Sánchez de zevende met een honkslag en schoof op naar het tweede honk via een opofferingsstootslag van Andrys Pérez Garcia. Maar een groundout en vangbal volgden.

Voor Granma sloegen Guillermo García García en Yulián Rafael Milán Santos een honkslag met twee uit. Zij bleven achter toen een strikeout de inning eindigde.

In de 1e8 liet Matanzas een loper achter op het eerste honk, waarna Granma de leiding hernam in hun achtste beurt. Roel Santos Martínez begon met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel toen een stootpoging van Osvaldo Abreu Sánchez werd gevangen door reliever Suárez. Maar met twee uit maakte Raico Santos Almeida goed contact op een worp van de relief-troef en dreunde de bal diep het rechtsveld in voor een homerun om Granma op een 6-5 voorsprong te zetten. Carlos Benítez Pérez volgde met een tweehonkslag, waarna Guillermo José Avilés Difurnó opzettelijk vier wijd kreeg, maar zij bleven achter.

Een spannende eerste helft van de negende inning volgde, want de eerste twee slagmensen van Matanzas bereikten de honken op nieuwe pitcher Carlos Santana Santiesteban. Yariel Duque Salgado begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Yosinel Camejo Delgado opshoof naar het derde honk op een hiernavolgende honkslag langs de linksveld-lijn van Ariel Sánchez Sánchez. Hierna volgde een fraai en beslissend dubbelspel op een harde, 'one-hop bouncer' van pinch-hitter Juan Miguel Vázquez Trujillo, waarop Camejo op het derde honk bleef staan. Met de gelijkmaker op het derde honk volgde een korte onderbreking na de eerste worp op volgende slagman Eduardo Blanco Díaz. Blijkbaar had korte stop Yulián Rafael Milán Santos zich verdraaid bij het completeren van het dubbelspel en had wat behandeling aan zijn rug nodig. Toen dat was gebeurd sloot Santa het duel af met drie slag voor Blanco.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.