Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eerste winst voor Matanzas in Cubaanse Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Cocodrilos de Matanzas won woensdagmiddag (31 maart) met 3-1 van Alazanes de Granma in de derde wedstrijd van de best-of-seven Kampioensfinale van de 60e Serie Nacional de Béisbol. Game 4 wordt op donderdag gespeeld.

Met de winst boekte Matanzas hun eerste overwinning in de Cubaanse Finale na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren. In de opener op zondag won Granma nipt met 3-2 van de regerend kampioen. Op maandag kwam Granma terug van een achterstand en won toen met 6-5.

In het duel van vandaag kwam Granma niet verder dan slechts vier honkslagen, terwijl Matanzas er tien liet noteren.

De Cubaanse Finale wordt in zijn geheel gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

(31 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Finale
Granma wint ook 2e duel vs. Matanzas in Cubaanse Finale. (29 maart)
Granma wint nipt van Matanzas in opener Cubaanse Finale. (28 maart)
Cubaanse Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer aan toernooi op Curaçao. (18 maart)
Halve Finale Matanzas vs. Las Tunas
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)
Kwartfinale Las Tunas vs. Santiago de Cuba
Las Tunas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Halve Finale. (4 maart)
Las Tunas neemt leiding met nieuwe shutout in Cubaanse Kwartfinale. (2 maart)
Las Tunas boekt shutout-zege in hervatting laatste Cubaanse Kwartfinale. (28 februari)
Halve Finale Granma vs. Pinar del Río
Granma wint opnieuw en bereikt Cubaanse Kampioensfinale. (27 februari)
Granma neemt derde voorsprong in Cubaanse Halve Finale met ruime zege. (25 februari)
Pinar del Río komt weer langszij in Cubaanse Halve Finale. (24 februari)
Granma herneemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (23 februari)
Pinar del Río wint ruim in tweede duel Cubaanse Halve Finale. (21 februari)
Cuba: 1e Halve Finale gestart; Laatste Kwartfinale over week verder. (20 februari)
Kwartfinale Matanzas vs. Cienfuegos
Matanzas 'sweept' Cienfuegos en bereikt Cubaanse Halve Finale. (17 februari)
Kwartfinales Cuba tijdelijk onderbroken; 2 teams naar Halve Finale. (12 februari)Game 3: Matanzas vs. Granma

Beide teams kregen hun lead-off hitter op het honk in de eerste inning, maar beiden bleven achter in scoringspositie.

Voor Granma begon Roel Santos Martínez met vier wijd, waarna Matanzas-starter Reinier Rivero Estrada volgende slagman Osvaldo Abreu Sánchez met een worp raakte. Een vangbal en dubbelspel volgden.

Voor Matanzas begon Aníbal Medina Pérez met een honkslag op starter César García Rondón. Hij schoof op na een grounder, maar strandde eveneens op het tweede honk.

In de tweede inning kregen de openingsslagmensen vier wijd. Voor Granma kreeg Guillermo José Avilés Difurnó vier wijd en voor Matanzas Yadir Drake Domínguez. Avilés werd uitgeschakeld in een dubbelspel, Drake bleef achter op het eerste honk.

In de 1e3 kwam Granma dicht bij het eerste punt, want het kreeg de honken vol met één uit. Yulián Rafael Milán Santos begon met vier wijd, waarna Alexquemer Sánchez Sánchez werd geraakt door een worp. Nadat de twee waren opgeschoven via een opofferingsstootslag van Roel Santos Martínez kwamen de honken vol te staan toen Osvaldo Abreu Sánchez eveneens werd geraakt door een worp. Dat bracht Manager Armando Jesus Ferrer Ruiz naar de heuvel om een werperswissel te maken. Ferrer zette linkshander Naykel Yoel Cruz Saldívar in als reliever en die kreeg een foute pop-fly en daarna een 'force play-grounder' wat een einde aan de slagbeurt maakte.

Even later opende Matanzas de scored in de 2e3. Eduardo Blanco Díaz begon met een honkslag, schoof op naar het tweede honk op een honkslag met één uit van Yadil Mujica Díaz en scoorde toen ook Ariel Sánchez Sánchez een honkslag liet noteren. Met lopers op het eerste en derde honk en twee uit eindigde de slagbeurt met een spectaculaire vangbal van linksvelder Raico Santos Almeida. Powerhitter Yadir Drake Domínguez sloeg een line drive naar het linksveld die richting fout gebied draaide. Santos rende richting de omheining in de hoek van het linksveld en ving de bal, maar viel daarna half door een open gedeelte in het hek. Echter, hij wist zijn evenwicht te houden en wist ook zijn voeten binnen het veld te houden, zodat het een officiële vangbal werd.

Nadat Granma twee lopers had achtergelaten in de 1e4 voegde Matanzas twee punten toe in hun vier slagbeurt. Yariel Duque Salgado begon met een honkslag, waarna Bárbaro Erisbel Arruebaruena Escalante vier wijd kreeg. Volgende slagman Andrys Pérez Garcia draaide voor een opofferingsstootslag, maar popte de bal de lucht in. Eerste honkman Guillermo José Avilés Difornó rende richting bal, leek die te vangen bij de foutlijn, raakte de bal aan met zijn handschoen op goed gebied, maar die viel vervolgens op de grond in fout gebied. Op het moment dat de bal viel begon Pérez pas te lopen, waarna hij in botsing kwam met pitcher César García Rondón, die richting foutlijn rende. Op dat moment gaf Home Plate Umpire Omar Peralta Cárdenas (die ook international umpire is) het teken voor hinderen, omdat Pérez werd geblokkeerd door García. Echter, Pérez bereikte veilig het honk op de actie en kreeg een stootslag-honkslag op zijn naam. Zodoende stonden de honken vol met nul uit. Duque werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Eduard Blanco Díaz. Hierna scoorde Arruebaruena toen er een fout werd gemaakt op een harde grounder richting derde honk van Aníbal Medina Pérez, die hierdoor het honk bereikte met velderskeus. Aanvankelijk werd hier een infield-hit voor gegeven, maar dat werd door de drie Official Scorers gewijzigd. Met de honken nog altijd vol scoorde Pérez even later het volgende punt na een honkslag van Yadil Mujica Díaz. Dat zorgde voor een werperswissel. Miguel David Paradelo Aguilar nam het over en kreeg een inning-afsluitend dubbelspel, maar Matanzas stond nu met 3-0 voor.

Granma liet weer twee lopers achter in de 1e6, waarna Matanzas wederom de honken vol kreeg in de 2e6, maar de ploeg werd dit keer puntloos gehouden. Met één uit sloegen Andrys Pérez en Eduardo Blanco Díaz een honkslag en kreeg Aníbal Medina Pérez vier wijd, maar een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

Granma kwam voor het eerst tot scoren in de 1e7 toen Roel Santos Martínez homerde met twee uit. Dit was pas de derde honkslag in het duel voor Granma.

Matanzas liet een loper achter op het derde honk in de 2e7 en werd op rij uitgeschakeld in de achtste. Maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Granma ging op rij uit in de 1e8. Met twee uit in de 1e9 kreeg Granma nog een honkloper toen Yulián Rafael Milán Santos een 'check-swing single' sloeg over het eerste honk. Maar linkshander Naykel Yoel Cruz Saldívar sloot daarna af met een strikeout. Cruz was in de derde inning in het duel gekomen en had een sterk optreden voor Matanzas om de winnende werper te worden.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.