Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma wint ruim en neemt 3-1 voorsprong in Cubaanse Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma boekte een ruime 15-5, mercy-rule overwinning in zeven innings tegen Cocodrilos de Matanzas op donderdagmiddag (1 april) in de vierde wedstrijd van de Kampioensfinale van de 60e editie van de Serie Nacional de Béisbol. Game 5 wordt op vrijdag gespeeld. Wanneer Granma dan opnieuw wint zal het de Cubaanse Kampioenstitel veroveren.

In de opener op zondag won Granma nipt met 3-2 van de regerend kampioen. Op maandag kwam Granma terug van een achterstand en won toen met 6-5.

Matanzas won daarna hun eerste wedstrijd in de Finale op woensdag met een 3-1 uitslag.

Op donderdag had Granma twee grote rallies in de wedstrijd, die bijna anderhalf uur werd onderbroken vanwege regen en veldwerkzaamheden in de eerste helft van de zevende inning. Granma kwam tot 16 honkslagen, waaronder vier van Guillermo García García en drie van Carlos Benítez Pérez. García, die tweemaal homerde, sloeg zes punten binnen, Benítez vier. Matanzas, dat halverwege de zesde inning met 9-0 achterstond, scoorde de vijf punten in hun laatste twee slagbeurten.

De Cubaanse Finale wordt in zijn geheel gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

(1 april)

Gerelateerde Artikelen:
Finale
Eerste winst voor Matanzas in Cubaanse Finale. (31 maart)
Granma wint ook 2e duel vs. Matanzas in Cubaanse Finale. (29 maart)
Granma wint nipt van Matanzas in opener Cubaanse Finale. (28 maart)
Cubaanse Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer aan toernooi op Curaçao. (18 maart)
Halve Finale Matanzas vs. Las Tunas
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)
Kwartfinale Las Tunas vs. Santiago de Cuba
Las Tunas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Halve Finale. (4 maart)
Las Tunas neemt leiding met nieuwe shutout in Cubaanse Kwartfinale. (2 maart)
Las Tunas boekt shutout-zege in hervatting laatste Cubaanse Kwartfinale. (28 februari)
Halve Finale Granma vs. Pinar del Río
Granma wint opnieuw en bereikt Cubaanse Kampioensfinale. (27 februari)
Granma neemt derde voorsprong in Cubaanse Halve Finale met ruime zege. (25 februari)
Pinar del Río komt weer langszij in Cubaanse Halve Finale. (24 februari)
Granma herneemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (23 februari)
Pinar del Río wint ruim in tweede duel Cubaanse Halve Finale. (21 februari)
Cuba: 1e Halve Finale gestart; Laatste Kwartfinale over week verder. (20 februari)
Kwartfinale Matanzas vs. Cienfuegos
Matanzas 'sweept' Cienfuegos en bereikt Cubaanse Halve Finale. (17 februari)
Kwartfinales Cuba tijdelijk onderbroken; 2 teams naar Halve Finale. (12 februari)Game 4: Matanzas vs. Granma

Granma bereikte het honk in elk van de twee innings op starter Reinier Rivero Estrada. In de eerste slagbeurt liet de ploeg lopers achter op het eerste en tweede honk toen Rivero afsloot met een strikeout.

In de tweede inning was de ploeg succesvoller en opende de score. Yulián Rafael Milán Santos sloeg een honkslag met één uit. Volgende slagman Iván Prieto González sloeg de bal vervolgens de bal diep het midveld in, maar werd daar gevangen door Eduard Blanco Díaz net voor de omheining in het diepste deel van het stadion. Granma kreeg lopers 'op de hoeken' toen Alexquemer Sánchez Sánchez een honkslag sloeg. Hierna sloeg ook Roel Santos Martínez een honkslag om Milán binnen te brengen. De honken kwamen even later vol te staan op een Texas Leaguer-honkslag in het rechtsveld van Osvaldo Abreu Sánchez. Nadat de eerste twee worpen op volgende slagman Raico Santos Almeida buiten de slagzone waren kwam Matanzas Manager Armando Jesus Ferrer Ruiz naar de heuvel voor het maken van een werperswissel. Joel Suárez Hernández nam het over met een 2-wijd-0-slag count en twee van zijn drie pitches richting Santos waren eveneens wijd, zodat hij een vrije loop kreeg, waardoor Granma weer scoorde. De vrije loop kwam op naar van startende pitcher Rivero. Carlos Benítez Pérez volgde met een 2-run double om er een 4-0 stand van te maken. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop opgezet via een opzettelijke vrije loop voor Guillermo Avilés Difurnó. Nog een punt werd toegevoegd op een honkslag van Guillermo García García, maar dat eindigde ook in de derde uit. Op de klap schoof Benítez op naar het derde honk, maar kon niet scoren en keerde terug, maar Avilés was op weg van het eerste naar het derde honk. Daar werd hij uitgetikt wat een einde maakte aan de rally en de lange slagbeurt, maar Granma stond met 5-0 voor.

Granma-starter Joel Mojena Machado schakelde drie slagmensen op rij uit in de eerste inning, maar kreeg zijn eerste honklopers in de tweede. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Javier Camero Rodríguez, waarna hij een one-out single tegen kreeg van Yariel Duque Salgado, maar zij bleven achter.

Nadat Granma een loper had achtergelaten in scoringspositie in de 1e3 kreeg Matanzas lopers op het eerste en tweede honk met één uit in hun derde slagbeurt. Maar de volgende twee grounders resulteerden in een gedwongen nul op het derde en het tweede honk.

Granma voegde een punt toe in de vijfde inning toen Guillermo García García opende met een homerun.

Het scoren was nog niet afgelopen, want Granma kwam tot een rally van nog eens drie punten in de 1e6 om de stand op te voeren naar 9-0. Lead-off hitter Roel Santos Martínez werd geraakt door een worp, waarna Raico Santos Almeida vier wijd kreeg met één uit. Armando Dueñas Moré werd hierna ingezet als nieuwe werper, maar hij kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Carlos Benítez Pérez. Even later werd een punt gescoord toen Dueñas ook tot vier wijd kwam op Guillermo José Avilés Difurnó. Dat werd weer gevolgd door een werperswissel. Leandro Hernandez Sanz nam het over, maar hij werd begroet met een 2-run single van Guillermo García García. Een gedwongen nul en een vangbal eindigden de slagbeurt, maar Granma had nu een comfortabele voorsprong.

Matanzas scoorde hun eerste punt in de 2e6 na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde en een loper op het eerste honk te hebben achtergelaten in de vijfde. In zesde opende Ariel Sánchez Sánchez met vier wijd, schoof op na een honkslag met één uit van Yadir Drake Domínguez en scoorde op een honkslag van Yariel Duque Salgado. Terwijl het begon te regenen volgden een strikeout en een vangbal wat een einde maakte aan de inning.

In de 1e7 begon Alexquemer Sánchez Sánchez voor Granma met een tweehonkslag. Op dat moment begon het heviger te regenen en dat zorgde voor een 'rain-delay' van één uur en 23 minuten. Hierna werd het duel hervat en kwam Granma tot een 6-run rally op vijf honkslagen! Ondanks de lange onderbreking keerde Leandro Hernandez Sanz terug op de heuvel, maar hij kreeg een honkslag tegen van Darién Palma Fonseca. De lange 'delay' had toch invloed gehad, want Hernandez kwam tot 2-wijd op volgende slagman Osvaldo Abreu Sánchez waarbij de tweede in een doorgeschoten bal eindigde, waardoor Palma het tweede honk kon bereiken. Dat bracht Matanzas-Manager Ferrer weer uit de dug-out om een werperswissel toe te passen. Yaniel Blanco Portal nam het over en hij kreeg de honken vol toen een grounder van Abreu richting derde honk verkeerd werd verwerkt. Raico Santos Almeida volgde met een puntscorende honkslag, waarna Carlos Benítez Pérez een 2-run single toevoegde om er een 12-1 stand van te maken. Het volgende punt kwam tot stand op een opofferingsslag van Guillermo José.Avilés Difurnó. Hierna schoof Miguel Antonio González Puente, die als pinch-runner was ingezet voor Benítez, op naar het tweede honk na een wilde worp, waarna hij scoorde toen volgende slagman Guillermo García García zijn tweede homerun in de wedstrijd sloeg. Met de stand nu op 15-1 maakten twee grounders een einde aan de lange slagbeurt. Granma was nu drie nullen verwijderd van een mercy-rule overwinning.

In de 2e7 kwam ook Matanzas echter tot scoren. Granma-reliever Juan Danilo Pérez Meriño kreeg de honken vol met één uit toen hij honkslagen moest incasseren van Aníbal Medina Pérez, Yadil Mujica Díaz en Ariel Sánchez Sánchez. Edel Tamayo Román werd hierna ingezet als pinch-runner voor Medina en hij scoorde toen Javier Camero Rodríguez vier wijd kreeg. Twee punten werden toegevoegd op een hiernavolgende honkslag van Yadir Drake Domínguez, zodat het een 15-4 stand werd. Hierna werd Yariel Duque Salgado uitgevangen in het midveld. Camero vertrok vanaf het derde honk en leek op de plaat te worden uitgetikt (wat het duel zou hebben afgesloten), maar catcher Ariel Pestano Rosado (die aan het begin van deze beurt in het duel was gekomen) miste de bal. En dus scoorde Camero (15-5) wat betekende dat het mercy-rule puntenverschil van tien in gevaar kwam. Maar daar bleef het bij voor Matanzas, want volgende slagman Bárbaro Erisbel Arruebaruena Escalante werd uitgevangen. En zo kwam het duel toch nog voortijdig ten einde.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.