Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Matanzas wint op wilde worp en dwingt zesde duel af in Cubaanse Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Cocodrilos de Matanzas won vrijdagmiddag (2 april) met 4-3 van Alazanes de Granma in Game 5 van de Kampioensfinale van de 60e editie van de Serie Nacional de Béisbol. Met de winst dwong Matanzas een zesde wedstrijd af die op zondag wordt gespeeld.

In de opener op zondag won Granma nipt met 3-2 van de regerend kampioen. Op maandag kwam Granma terug van een achterstand en won toen met 6-5.

Matanzas won daarna hun eerste wedstrijd in de Finale op woensdag met een 3-1 uitslag. De volgende dag nam Granma een 3-1 voorsprong met een ruime 15-5, mercy-winst in zeven innings.

In Game 5 nam Matanzas een snelle 3-0 voorsprong, maar Granma scoorde tweemaal in de vierde en kwam langszij in de achtste. Matanzas won daarna in de 2e9 op een wilde worp. Beide teams lieten tien honkslagen noteren.

De Cubaanse Finale wordt in zijn geheel gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

(2 april)

Gerelateerde Artikelen:
Finale
Granma wint ruim en neemt 3-1 voorsprong in Cubaanse Finale. (1 april)
Eerste winst voor Matanzas in Cubaanse Finale. (31 maart)
Granma wint ook 2e duel vs. Matanzas in Cubaanse Finale. (29 maart)
Granma wint nipt van Matanzas in opener Cubaanse Finale. (28 maart)
Cubaanse Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer aan toernooi op Curaçao. (18 maart)
Halve Finale Matanzas vs. Las Tunas
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)
Kwartfinale Las Tunas vs. Santiago de Cuba
Las Tunas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Halve Finale. (4 maart)
Las Tunas neemt leiding met nieuwe shutout in Cubaanse Kwartfinale. (2 maart)
Las Tunas boekt shutout-zege in hervatting laatste Cubaanse Kwartfinale. (28 februari)
Halve Finale Granma vs. Pinar del Río
Granma wint opnieuw en bereikt Cubaanse Kampioensfinale. (27 februari)
Granma neemt derde voorsprong in Cubaanse Halve Finale met ruime zege. (25 februari)
Pinar del Río komt weer langszij in Cubaanse Halve Finale. (24 februari)
Granma herneemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (23 februari)
Pinar del Río wint ruim in tweede duel Cubaanse Halve Finale. (21 februari)
Cuba: 1e Halve Finale gestart; Laatste Kwartfinale over week verder. (20 februari)
Kwartfinale Matanzas vs. Cienfuegos
Matanzas 'sweept' Cienfuegos en bereikt Cubaanse Halve Finale. (17 februari)
Kwartfinales Cuba tijdelijk onderbroken; 2 teams naar Halve Finale. (12 februari)Game 5: Matanzas vs. Granma

Matanzas liet een loper achter in scoringspositie in de eerste inning en werd op rij uitgeschakeld in de tweede. De regerend landskampien kwam daarna tot een rally van drie punten op vijf honkslagen in de derde inning. Granma-starter Lázaro Blanco Matos gooide vier wijd op lead-off hitter Andrys Pérez Garcia, waarna een stootslag-honkslag volgde van Eduardo Blanco Díaz. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen ook Yadil Mujica Díaz een honkslag sloeg. Hierna tekende Ariel Sánchez Sánchez voor de derde honkslag om het eerste punt binnen te brengen en de honken vol te houden. Matanzas scoorde het volgende punt op een 'force play-grounder' van Yadir Drake Domínguez en bracht de stand op 3-0 op een hiernavolgende honkslag van Yariel Duque Salgado. De honken raakten opnieuw vol toen Javier Camero Rodríguez eveneens een honkslag produceerde, maar drie lopers bleven achter toen een volgende grounder een gedwongen nul opleverde.

Granma kreeg maar één honkloper in hun eerste drie slagbeurten op starter Yoanni Yera Montalvo. In de eerste inning kreeg hij een one-out single tegen van Osvaldo Abreu Sánchez, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

In de 1e4 verkleinde Granma de achterstand naar 3-2. Roel Santos Martínez begon met vier wijd, waarna Osvaldo Abreu Sánchez een honkslag sloeg. Santos scoorde vervolgens na een honkslag van Raico Santos Almeida. Dat bracht Abreu naar het derde honk en hij scoorde het tweede punt op een opofferingsslag van Carlos Benítez Pérez. Even later stal Santos het tweede honk, waarna hij probeerde te scoren op een honkslag van Guillermo José Avilés Difurnó, maar hij werd uitgeschakeld op de plaat. Een strikeout maakte een einde aan de slagbeurt.

In de 2e4 kwam Matanzas dicht bij een volgend punt, maar die slagbeurt eindigde eveneens met een actie op de plaat. Andrys Pérez Garcia en Eduardo Blanco Díaz openden met honkslagen, maar de volgende twee slagmensen kregen drie slag. Pérez probeerde daarna te scoren op een honkslag van Ariel Sánchez Sánchez, maar werd uitgegeven door Home Plate Umpire Ernesto Daniel Del Risco Velázquez in een close play op de plaat. Del Risco had een prima zicht op de actie en zag dat Sánchez werd uitgetikt door catcher Iván Prieto González net voordat hij de plaat aantikte. Er volgde een review, maar de beslissing bleef staan en dus eindigde de inning.

In de 1e5 liet Granma een loper achter op het tweede en derde honk. Guillermo García García begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Yulián Rafael Milán Santos. Met twee uit kreeg Granma lopers 'op de hoeken' toen Roel Santos Martínez een honkslag sloeg. Santos stal daarna het tweede honk, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Er waren geen scoringskansen in de volgende innings, maar Granma kwam langszij in de 1e8 en zou mogelijk een kans hebben gekregen de leiding te nemen. Pinch-hitter Miguel Antonio González Puente begon met een honkslag. Zijn pinch-runner Darién Palma Fonseca bereikte vervolgens het derde honk op een honkslag van Roel Santos Martínez. De laatste kwam eveneens in scoringspositie op een grounder van Osvaldo Abreu Sánchez. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Raico Santos Almeida. Palma scoorde daarna het gelijkmakende punt toen powerhitter Carlos Benítez Pérez volgde met een line drive honkslag in het linksvel waar linksvelder Ariel Sánchez Sánchez de bal snel onder controle kreeg. Roel Santos schoof op naar het derde honk, rende door het stop-teken van 3B Coach Ramón Esteban Rodríguez Rondón en trachtte ook te scoren. Hij reageerde te laat en kon maar net een botsing voorkomen met coach Rodríguez, die achterover viel toen hij de loper wilde ontwijken. Santos draaide even om terug te keren naar het derde honk, maar op dat moment had Sánchez de bal al naar derde honkman Yadil Mujica Díaz gegooid. Santos hervatte daarna zijn weg richting de plaat, maar kwam in een rundown, want Mujica gooide de bal naar catcher Andrys Pérez Garcia, die de loper uittikte. Het was een kostbaar en cruciaal moment. In plaats van de honken vol te houden met één uit, waren er nu twee uit met lopers op het eerste en derde honk, want Raico Santos was opgeschoven op de aangooi. De inning eindigde hierna met een foute pop-fly. Gelukkig blesseerde coach Rodríguez zichzelf niet tijdens zijn val. In 2017 maakte de ervaren Rodríguez deel uit van de coaching-staf van de Nationale Cubaanse Ploeg tijdens de World Baseball Classic.

In de 2e8 kreeg Matanzas de eerste slagman op het honk, maar een poging voor een opofferingsstootslag eindigde hierna in een dubbelspel (56-64), waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

Granma werd op rij uitgeschakeld in de 1e9, waarna Matanzas de wedstrijd even later besliste. Pinch-hitter Juan Miguel Vázquez Trujillo begon met een honkslag op reliever Carlos René Santana Santiesteban, die in de zevende inning in de wedstrijd was gekomen. Zijn pinch-runner Yoisnel Camejo Delgado schoof vervolgens op na een opofferingsstootslag van Eduardo Blanco Díaz en bereikte het derde honk op een grounder van Aníbal Medina Pérez. Een werperswissel volgde en Miguel David Paradelo Aguilar nam de pitching over van Santana. Zijn eerste drie pitches op Yadil Mujica Díaz waren wijd en de slagman werd daarna op het eerste honk gezet met opzettelijk vier wijd. Op Paradelo's eerste worp (slag) op Ariel Sánchez Sánchez stal Mujica het tweede honk. Op de volgende worp van de linkshander sloeg Sánchez mis. Nu met een 0-wijd-2-slag count was Paradelo's volgende worp aan de buitenkant en in de ground en eindigde in een 'walk-off' wilde worp! Camejo rende over de plaat om het winnende punt te scoren en daarmee dwong Matanzas een zesde wedstrijd af.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.